Ako dlho ste predávali trojizbový byt?

Od mája máme na rôznych miestach inzerát na byt a zatiaľ takmer žiadna odozva, ak nerátam realitky a takých čo by chceli ten byt v cene neprerobeného :-S . Tak by som chcela vedieť, či to vždy tak dlho trvá, alebo je to ako povedal jeden maklér preto, že sme dali vysokú cenu.
Odpovedať
1
2
Ja to vidim na vysoku cenu...aj ked neviem o aku ide :-)
Odpovedať
@syslova mam ju v inzerate tu na modrej streche
Odpovedať
Co ja viem z pocutia od znamych, tak za taku cenu sa predava typovo podobny byt v Trnave. Myslim ze na Malacky je to skutocne vysoka cena, aj ked realne to porovnat neviem. V poslednych mesiacoch predavali dve zname rodiny a byty predali v priebehu mesiaca od inzerovania, dali si cenu poradit od realitky - povedali ich pribliznu predstavu a makler ich uviedol do obrazu.
Odpovedať
Sorry, ale za takúto cenu to asi len veľmi veľmi ťažko predáš :-| V BA sú nižšie ceny 3 izb. bytov v nie zlých lokalitách! Veľaa zdaru!
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne vysoka cena na danu lokalitu my predavame podobny byt v SC aj rovnake naklady na byvanie a cenu mame nizsiu ako vy a to o viac ako 10 000 EUR.
Odpovedať
tak naozaj za tú cenu nepredáš, v TT sú takéto byty od 61 500 eur celkom bežne. Pozri si v inzerátoch pre vašu oblasť ceny bytov a podľa toho ju uprav... inak sa pravdepodobne nedočkáš....
Odpovedať
@simonahu Skús sa poradiť s realitkou - tak ako pise trnavacka - tá ťa uvedie "do obrazu" za koľko predáte byt do 1 mesiaca, do 3 mesiacov, do pol roka ... a nikdy. My sme predávali byt cez jednu realitku a dali sme si s cenou poradiť - reálnych záujemcov sme mali do cca 1 týždňa.
Odpovedať
@adka0029 z realitky Columba mi pani ked sme vcera poobede volali, ze chcem znizit cenu, povedala, ze mam este pockat, ze za to co v tom byte je ta cena nie je vysoka (ked si pozriem reality tu v MA tak tie ceny su tam za trojizbove aj vyssie, otazne teda je ze ako dlho tam budu). vraj je teraz dovolenkove obdobie a ona si mysli ze v septembri sa to rozbehne. nas cas teda zatial velmi netlaci, stahovat by sme sa mali az nejako zaciatkom zimy, tak uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
@simonahu hej ono je to najma o tom kolko chces cakat a vela okolnosti okolo predaja... my sme byt predali velmi rychlo a stale sa nam hlasia nejaky lebo to nie je este stiahnute z webu.. /stahuju to po mesiaci tusim/ ako osobne mi to pride vela za taky byt lebo v takej cene by som kupila v Senci byt v novostavbe sice menej m2 ale lepsie dispozicne rieseny a SC je blizsie od ba aj na dochadzanie a pod. inak som nerozumela preco je tam elektricke vykurovanie ved to musi byt narocne potom na naklady... a este ma zaujimalo ci je bytovy dom zatepleny a ako udrziavany kazdopadne drzim peste nech ho dobre predate
Odpovedať
@maznacik007 elektricke kurenie je tam preto, ze mame male dieta, a urcite je lepsie ked ci sa batoli, alebo uz hra na teplej podlahe alebo na studenej. bytovy dom je zatepleny a myslim ze dobre udrziavany. sme v tichej lokalite pat minut peso od centra, hned pri dome su potraviny, maso, kusok dalej skola a aj skolka. inak nemyslim si ze elektricke kurenie je nejako velmi narocne na naklady. za tento rok po prepocte sme mali celkove mesacne naklady na najomne (vratane vody (plyn nemame), oprav na dom a ja neviem co vsetko este v tom je) a elektricku energiu (to obvykle idu dve telky, pc, vari sa ne sklokeramike takmer kazdy den, dva-tri krat do tyzdna sa perie, kazdy druhy den umyvacka) 140€.
Odpovedať
Profilova fotka
@simonahu My sme nedávno tiež predávali byt v Ba. Ťahalo sa to od minulej jesene a poviem Ti, že sa oplatilo počkať. Nás čas netlačil takže sme ani zbytočne nepodliezali cenu. Byt bol v dobrej lokalite, ale úplne v pôvodnom stave. Cca 60 ročný,2-izbový 70m2 a predali sme ho až teraz na jar a dokonca podstatne drahšie, ako sme plánovali....
Odpovedať
@mtina vdaka. my sa tiez neponahlame. u nas je to tak, ze moji rodicia stavaju bungalov, lebo ten povodny (30rocny) poschodovy rodinny dom uz je pre nich velky a nechce sa im uz tolko behat po schodoch. a kedze jedna sestra tu uz ma postavene a druha je v ba, tak ho daruju mne a mojej rodinke s tym ze vsetkych vyplatim a bude to nase. no a na novom sa dnes robila voda, taha sa elektrika a chceli by sa stahovat niekedy pred vianocami. ak by sme nasli kupca, ktory by pristupil na nasu cenu alebo o nieco mensiu tak sa mozeme k nim nastahovat ale v podstate mame cas...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ktory je najnastevovanejsi portal o nehnutelnostiach, kde mozno zdarma pridavat sukromne inzeraty? tiez rozmyslame, ze hodime na trh nas byt..
Odpovedať
to by som aj ja rada vedela
Odpovedať
Profilova fotka
bets a dani777 - no ved predsa reality.sk , to je bezkonkurencne najvacsi portal nehnutelnosti v SR. my sme prave kupili 3i byt v centre BA, za vybornu cenu a aj tak ho majitelia predavali tusim od marca 2009! Strasne drobnosti rozhoduju o uspechu... Nas bol napr. v povodnom stave a to mnohych odradzalo predstava rekonstrukcie (co mna naopak, sa na to tesim :-) ), inym zase moze vadit hento - toto, to nikdy nevies. No a pri dnesnej "krizovej" situacii naozaj dost stoji cely trh s nehnutelnostami a navyse je obrovska ponuka, takze ti, co kupuju si sakra dobre rozmyslia, co kupia.. A najma ZA KOLKO. ceny bytov za posledny rok (dva) isli riadne dole aj o 20 - 30%
Odpovedať
Ja som tiež teraz kúpila byt, ale hľadala som asi pol roka.....A podla toho viem,že ludia predávajú byty aj cez rok. A to išli s cenou neskutočne dole....A aj tento môj, čo som kúpila mal pôvodnú cenu o 15 000 € vyššiu....
Odpovedať
Profilova fotka
@simonahu pozrela som ten tvoj byt a musim povedat, ze ho davas za relativne primeranu cenu. Rozhodujuce este je, ci je to tehla alebo panel, na ktorom poschodi atd. Ak je to panel, tak treba spustit hned aspon o 5tisic, ak tehla tak o tych 5tisic by som len postupne spustila (uplne krajne na 75tis), ale nemozu sa urcite Malacky porovnavat s Trnavou napr., ako to tu pisali vyssie. Trnava je dobra pre len ludi, ktori v nej aj chcu pracovat, ale Malacky su dobre aj pre tych, ktori su ochotni dochadzat do BA - ved to je len 30km.. Takze z mojho pohladu su MA urcite zaujimavejsie, kedze rozhodujuca je vzdialenost do BA. Najdi si na reality.sk byty podobne (metrazou, konstrukcnym materialom, blizkostou k centru atd) dajme tomu v Senci a samozrejme aj v MA, a kdesi na urovni tych cien sa pohybuj.. ALe rataj s tym, ze kazdy na zaciatku nadhadzuje, takze realna predajna cena je zvacsa aspon o 5 az 10tisic nizsia., Ten tvoj je aj pekne zrekonstruovany, clovek uz nemusi ani pohnut prstom. Takze bud este trpezliva, ak ti to nehori.. pockaj mesiac, potom spusti dajme tomu na 80, pockaj 2-3 mesiace a zase trosku spusti.. ;-) drzim palce :-)
Odpovedať
@bets ja mam inzerat na bazos.sk a na avizo.sk
Odpovedať
@usacek79 dom je panelovy a asi pat rokov zatepleny s novou fasadou. skusala som si aj dat realnu cenu cez http://www.realitynamape.sk/odhad-ceny/ a tam mi vysla cena 82300€ (a teda som to skusila aj keby bol z tehly a fakt vysla vyssia cena 86610€.) A to sa tam vlastne nedalo ani zadat viac sposobov kurenia. a v cene je aj dvojrocna kuchyna so vsetkymi spotrebicmi okrem chladnicky. a mozno by tam este mohli pridat vysku mesacnych nakladov lebo to tiez urcite nie je nezanedbatelna ciastka. Inak tiez som pozerala preco porovnavaju Malacky akurat s Trnavou, ale ze nebudem to komentovat. Tak dakujem za povzbudenie.
Odpovedať
@simonahu - porovnavala som ich s TT, pretoze tu zijem a blizkost BA ma nejak nenapadla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simonahu rozhodne to daj aj na reality.sk, to je bezkonkurencne najvacsi portal, tam idu uplne vsetci, co kupuju nehnutelnost. No ved hovorim, ze uplne neprestrelujes, podla mna je to v pohode cena ;-) ale asi trosicku budes musiet klesnut postupne - jedna vec je trvat na cene, druha je potom cakat rok na kupcu.. :-( drzim palce
Odpovedať
@usacek79 prave som to tam dala. S cenou sme este trochu schopni ist trochu dolu a tak max 1-1,5 tis €
Odpovedať
My sme predavali byt v BA Petrzalka asi pred 2 mesiacmi, 3izbovy, komplet prerobeny, s kuchynou a spotrebicmi, rozloha 75m2. Cena bola 103tis. a za tri dni sme predali. V sobotu som to dal na reality.sk a v pondelok sa prisli pozriet a v utorok sa podpisovalo.
Odpovedať
Profilova fotka
no presne, to je individualne ako rychlo ide predaj.. Ja by som do Petrzalky nesla ani zadarmo, ale niekto zrejme presne take nieco hladal, ten by mozno zase nechcel moj byt v centre BA.. A Malacky su predsa len trosicku mimo hlavneho zaujmu, ale stale su dostatocne atraktivne, aby si bola trpezliva :) Tie reality.sk su ale rozhodne najucinnejsie, ved uvidis - zacnu ti volat aj realitky teraz. Niekedy nie je zle ist cez dobru realitku, ale zas ak to zvladnes aj sama, tak netreba ;)
Odpovedať
@usacek79 mam to aj v realitkach, len som teraz nahnevana na tcom. vcera mi este fungovala emailova schranka ktoru som zadala aj na reality.sk a dnes som nevedela stiahnut postu, ze zle heslo. tak volam na podporu a ze vraj zrusene zo strany uzivatela ]-( Je pravda ze som v marci cez telefon riesila novu zmluvu (tcom ma oslovil ze mi bude v auguste koncit ta stara a ci nechcem optiku do augusta v cene toho povodneho a potom este sest mesiacov gratis) tak ja ze preco nie, len mi akosi zabudli povedat ze pri tom novom internete nie je automaticky emailova schranka. ]-( ]-( ]-( Keby mi aspon prisiel email, ze bude zruseny k tomu a k tomu datumu, ale to by som asi chcela vela od takej "super organizacie". tak hned v pondelok sa tam chystam niekomu riadne vynadat. ]-( tak som zatial v tom inzerate na reality sk dala poznamku, ze email nie je funkcny, nech volaju.
Odpovedať
Dnes bola zložená záloha na byt, záujemcovia si idú vybavovať úver, tak uvidíme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
super, drzim palce.. Predajcovia nasho bytu na nas cakali vyse 3 mesiace, tak dufam, ze ti vasi dostanu uver rychlejsie :-D
Odpovedať
@usacek79 to tak dlho ste vybavovali uver?
Odpovedať
ja som predaval od aprila, realitky ma tlacili aby som spustil dokonca az 8 000€, a dnes som predal, a na zajtra bol uz dalsi kupec, takze pekne si drz svoju cenu a cakaj, pride ten co ma byvat v tvojom byte.
Odpovedať
@nevo vdaka, mame kupcov, ktori si idu vybavovat uver a su ochotni dat cenu, ktoru chceme. Dnes sme podpisali realitke zmluvu, ze najblizsich 40 dni nikomu inemu ten byt nepredame.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?