Ako dlho ste kupovali dom?

Pozerame sa po domoch uz dost dlho, nieco vyse roka hladame intenzivne. Prvy ktory bol nasim favoritom nam vyfukli spred nosa. Na druhy, sme uz dali aj zalohu a uz bolo tesne pred podpisovanim zmluvy, ked nam oznamili ze prisiel nejaky pan a ponukol viac penazi..nas doslova vysachovali. Treti odmieta tetuska predat kym si nenajde dom ktory by kupila (podotykam ze uz predava vyse roka a je dost narocna) a predstavuje si ze my jej dame peniaze a potom si bude hladat. Dnes sme prejavili vazny zaujem o dalsi dom a v realitke povedali ze si to predavajuci s predajom asi rozmyslel. Uz zacinam byt dost zufala...Zaujimalo by ma ako dlho trvalo vam kym ste kupili svoj vysnivany dom?
Odpovedať
1
2
@lusyke do zmluvy dajte,že tetuška po kúpe domu má 3 mesiace na vysťahovanie,ale porad sa ešte s nejakým právnikom. :-)
Odpovedať
@marta2610 No my sa nechceme s nikym natahovat a urcite by sme potrebovali aby sa vystahovala skor kedze peniaze na kupu domu by sme mali z predaja bytu. Aj tak to nechce predavat lebo nema nic vyhliadnute...je hrozne narocna.
Odpovedať
Tak my sme hladali tri roky..Dva nam vufukli a od jedneho sme odskocili.Momentalne sme podpisali zmluvu a cakame na uvolnenie penazi.Cakali sme skoro 5 mesiacov,same natahovacky,najprv s realitakom,majitelmi,nemali vysporiadany pozemok..potom bolo zrazu kopec kupcov..uz sme sa chceli na to vykaslat,ze teda nech si to predaju a pockame si na iny.Vydrzali sme..Boli to nervy neskutocne a vraveli sme si,ze na posr. Aj hajzel spadne:)Nevzdavajte to hlavne a bojujte,oplati sa vam to neskor,ked uz budete mat ten svoj domcek:) a buddete si planovat co a ako.Drzim vam palce tak do toho:)
Odpovedať
Profilova fotka
s hladanim domu to vobec nie je jednoduche, najma ked su niektori ludia taki aki su
Odpovedať
@lusyke Hľadáte rok? A už si zúfalá? My sme hľadali vyše 15 rokov. V podstate od doby, čo sme sa na nasťahovali do bytovky. Vedeli sme kam chceme ísť, celý čas (ale nie až tak intenzívne) sme pozerali ponuky. Väčšinu domov sme zamietli ešte vo fáze inzerátu. Boli sme vážne pozrieť cez 10 domov, ale každý mal nejaké negatívum, ktoré sme neboli ochotní akceptovať. Teraz sme nakoniec kúpili pozemok a ideme postaviť vlastný, ktorý bude podľa našich predstáv.
Odpovedať
Profilova fotka
hladat rok este nie je taka veda :)
Odpovedať
@chrobak7 @rastislav88 Rok hladame intenzivne ale po domoch sa pozerame uz asi 3 roky. Zufala som lebo nas to suri a hneva ma ze uz sme mali niekolko domov nadosah a nevyslo to. @lailusa No tak to je presne nas pripad. Aj my sme mali pri jednom dome problem s vysporiadanim pozemku, predavajuce sa nevedeli dohodnut, my sme cakali kym to realitka da doporiadku a ked uz to bolo na dobrej ceste tak prisiel nejaky pan a ponukol im viac penazi a realitka to predala jemu. Boli to neskutocne nervy a sklamanie. Ubralo nam to mozno rok zivota a zmarilo ine prilezitosti...napriklad aj lepsiu pracovnu ponuku, kedze bola hypoteka na spadnutie tak sme si nemohli dovolit vymyslat s prestupom do inej prace. Ale tak hovorim si ze vsetko zle je na nieco dobre. Teraz sa nam crtaju dalsie domy a mame novy plan financovania tak uvidime...tesim sa na ten pocit ked to uz bude za nami a budeme premyslat nad prerabkou nejakeho nasho vysnivaneho domu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja hladam aktivne dom uz dva roky, bez realitky a je to strasna patalia..
Odpovedať
Tiez hladame cca 1,5 roka....dva super domy nam kupili pred nosom a teraz mam pocit ze to je bieda....dopyt prevysuje ponuku, vsetko co sa zavesi na net sa bleskurychle preda....a hlavne ludia zacinaju preplacat tie domy...hlada niekto v hlavnom meste???
Odpovedať
Profilova fotka
@zojaaa a hladate na vlastnu past alebo ste skusili aj nejaku realitku? V hlavnom meste hladat a kupovat nehnutelnost je na nervy, ja som bol uz na pokraji sil ked sme si tu byt hladali, ale nakoniec sme to zvladli, ale keby som mal dalsie dva roky hladat sam tak by som to asi nedal :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rastislav88 ty si to riesil sam? tak to Ta ozaj obdivujem. Do toho by som nesiel aj keby ma rezali.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kupili hneď ako sme urobili obhliadku,uver vybaveny za 3 týždne,a naš stary sa nam podarilo predať do mesiaca,novy majiteľ nam vyplatil peniaze,počkal kym dokončime cca 3 mesiace ,všetko išlo ako po masle...keď tak čitam tuto diskusiu,tak my sme mali obrovske šťastie....kupili sme v novembri,stary predali v januari a v aprili cca 17 dme bývalu.tak vam prajem veľa šťastia....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
hladali sme vyse rok a pol intenzivne... na zaciatku sme len sledovali inzeraty, chodili len na domy, ktore sa nam uz z inzeratu pacili, potom sme zistili, ze to asi nestaci, pretoze ich nieje tak vela...tak sme rad radom sli po vsetkych domoch a hladali taky, ktory mal potencial, ktory by sme si vedeli predstavit prerobit podla nasho gusta, a hlavne, stanovili sme si cenu, ktoru sme rychlo prekrocili, pretoze u nas su ceny prehnane navysene... poslednych par mesiacov som bola dva krat denne na nete, uz som mala v merku vsetky ponuky vsetkych realitiek, aj sukromnikov, vedela som o takych domoch, o ktorych realitky netusli.. a vyplatilo sa.. jeden krasny den rano sadnem za pocitac, a tam inzerat domu, ktory sme uz raz boli pozriet, pacil sa nam, ale mal vysoku cenu, tak sme ho neriesili..zrazu klesol na nam prijatelnu cenu.. hned som volala, na druhy den podpisana rezervacka... v ten den volalo realitke dalsich 5 vazdych zaujemcov na ten dom... a je nas... odporucam zabrat naplno, pokial to myslite vazne... ja som si uz vlasy sklbala, ale stalo to za to... ten nas domcek si na nas pockal... a my na neho... vela stastia prajem... na kazdeho caka ten pravy... dom.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor11 to sa aj ja obdivujem. Nebola to vobec sranda ako by sio mozno niekto myslel. Takze ak niekto chce vyviaznut z kupy alebo predaja nehnutelnosti s kludom a bez nervov, tak urcite by to mal riesit cez realitnu kancelariu. Pretoze riesit to napriklad cez znamych, mozno sa budes cudovat ale trva to aj trikrat dlhsie ako cez nejaku realitku o tom viem veru svoje :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat, ako dlho trval zapis na katastry, ak ste dom financovali aj cez hypoteku. Pripadne nejaky "manulal" krok za krokom a priblizne aky cas trval jednotlivy krok. O mesiac ideme dat ziadost o uver, tak ma zaujima, ako dlho sa to vsetko bude tahat. Znalecky uz mame, takze nejaky cas je uz usetreny. Dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rastislav88 len ako najst tu pravu realitku? mna uz prestalo bavit hladat dom na vlastnu past, preto sa teraz rozhliadam po realitkach ake maju ponuky a jedno s druhym zaujala ma realitka Maxim real, len to sa musim este s drahou o tom porozpravat ci do toho pojdeme ci nie a sadnut si nad ich ponuku a jedno s druhym. Cize to bude asi na dlhsie.. Ale tak snad do roka uz budeme mat svoj dom.
Odpovedať
velmi dlho, viac ako 10 rokov sme hladali, samotna kupa cez realitku bola pomerne rychla
Odpovedať
Profilova fotka
@gubikon ty si nemusis hladat a platit realitku na kupu domu... my ked sme volali na domy, vacsina bola riesena cez realitne kancelarie... a oni ta uz automaticky vedu aku potencionalneho zakaznika... cize ak im povies, aky dom hladate, kde, za kolko, povodny, prerobeny a ostatne info, oni sa ti ozvu, ked budu mat domy vhodne pre vas...predsa by si im mohol zabezpecit proviziu z predaja... nie vsetky domy su v jednej realitke, takze takto mozes mat vlastne infosky od viacerych realitnych kancelarii... nam stale volali, ked nieco nove vybehlo..ale aj tak ti to neda... ja som bola aj tak stale na nete, a sledovala ponuky aj sama... nie vzdy je realitka rychlejsia ako ty sam, ked si sledujes... takze to ti vlastne ani nezaruci, ze ak im zaplatis za hladanie domu, ze budu hladat rovnake dosledne, ako by si si hladal sam...
Odpovedať
3 roky sme hľadali a chodili po prehliadkách domov až sme to vzdali a rozhodli sme sa postaviť.Rozhodnutie bolo správne a myslím že do starého RD by sme dali toľko evri do úprav a prerábok kým by sme ho dotiahli k nášmu obrazu že nový vyjde lacnejšie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, chcem sa spytat, kolko krat je vhodne dohodnut si obhliadku jedneho domu? Boli sme obhliadnut dom, ktory sa nam pozdava, ale ma to zopar hacikov, ktore by sme chceli mat zodpovedane pre kupou. Obavam sa, ze nato nebude stacit uz len 1 dalsia obhliadka. Mate niekto s tym skusenost? Dakujem.
Odpovedať
My sme pokukovali po dome asi rok. Potom sme intenzívne rok chodili na obhliadky tých z užšieho výberu. Pri dvoch sme si zavolali aj "odborníka" a nakoniec kúpili ten, kde bol majiteľ ústretovejší. Bola to dobrá voľba.
Odpovedať
@jarmila2014 dakujem
Odpovedať
@zltalienka Myslim ze nejde o to kolko krat je to vhodne ale kolko krat je to potrebne. Ak to potrebujete pozriet viac krat tak by mal byt predavajuci aj realitak ochotny..ak to chcu predat.
Odpovedať
@lusyke presne tak. Nie je to kúpa rožkov a mlieka..
Odpovedať
@jarmila2014 pekne napisane... ja tiez planujem do 2 rokov kupit dom ak sa nic nezmeni a uz teraz zhanam info co a ako kedze to nie su rozky...
Odpovedať
@lusyke vsetko zalezi na PENIAZOCH. je kopec domov na predaj, ked si v KE, tak v okoli KE tiez Takze ten vyber, resp. doba ako dlho niekto hlada dom sakramentsky zavisi na tom, ci ma 250 000 eur na to, alebo ma len 100 000eur na to. Ja ked som riesil bratovi dom pri KE, tak sme naozaj krasne domy videli, napr. v Myslave, ale dom stal 195 000eur a brat na to proste nemal, nemohol si to dovolit, preto hladal dalej a nakoniec kupil 20km od KE dom
Odpovedať
@lusyke @keslak @ydn dakujem, viem ze to nie su rozky, uz sme kupili 2 byty a 1 aj predali, ale pri byte na druhej obhliadke ani uz nebolo co pozerat a pri dome je este tolko dalsich otazok ....
Odpovedať
@zltalienka myslim ze je normalne ist pozriet aj 3-4x ak to potrebujes. Niektory realitak moze frflat ale je to jeho robota, ved za to bude zaplateny v provizii.
Odpovedať
@ydn ved jasne ze ano. Prave ani my nemame 200 tisic na dom preto je to take tazke...a najnovsie nam usiel dalsi dom ktory sme uz mali vyhliadnuty,.kupili nam ho pred nosom. A este jeden pred nim....ale to nas odradila realitacka lebo na nas chcela usit budu so zalohou. Povedali sme nie a ked sme potom vsetko zvazili tak sme si kupu uplne rozmysleli. Takze do tej jamy ktoru kopala nam, spadla nakoniec ona sama. Clovek musi byt velmi ostrazity lebo tie realitky pouzivaju vselijake triky.
Odpovedať
10 rokov. A som rada, ze sme pockali na to prave :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?