Akceptovali sme cenu za kupu bytu a chceme ho kupit, a oni ho ponukaju dalej-kto da viac..možu?

Profilova fotka
Ahojte, Mame zaujem o jeden byt, hned ako ho vyvesili na internet, tak sme volali majitelom-lebo ich pozname ze sa chceme prist pozriet. Pani majitelka mi hned oznamila, že maju exkluzivnu zmluvu s realitkou, čo sme akceptovali. Na druhy den rano som jej volala po neprespatej noci ze ho berieme a volala som aj realitakovi. Ten mi ale oznamil, ano, ste prvy ale v pondelok maju este dalsich 8 obhliadok a viete, chceme z toho bytu dostat najvyssiu cenu takze ak niekto da vyssiu, ze ho chce, tak ja vam zavolam a bude to na vas...Toto vobec v inzerate nebolo, moze sa vobec takto jednat?? My sme cenu akceptovali, aj ked je o trosku vyssia(aj vdaka 3,5 % ktore ma dostat realitka z predaja). Taketo handrkovanie o byt je ubohe. Majitelka sa postavila k tomu tak, ze pockame do pondelka... Preto by som rada vase nazory, či to takto je bezne, alebo nemaju na to pravo..takto vidierat kupujucich..Je jasne že to je aj natlak, ked sa navzajom v pondelok budu vidiet zaujemcovia..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka_marek Je to bezne, mne priamo jeden majitel povedal, ze on si bude medzi zaujemcami vyberat (zrejme podla bonity). Volala som prva na jeho sukromny inzerat, na obhliadke som bola prva hned na druhy den rano a hoci som nepovedala hned ano, v ten isty den poobede, ked som mu volala (a chcela oznamit, ze byt beriem), mi ani nezdvihol telefon. A nasledne mi uz vobec nezdvihal telefon. Do dvoch dni uz jeho inzerat prebrali vsetky realitky a cuduj sa svete, cena o 4 tisic vyssia.
Odpovedať
@ivka_marek preco by nemali pravo predat tomu kto da viac? pridajte alebo hladajte inde, jednoduche, trhovy system, ekonomika, kapitalizmus.
Odpovedať
@ivka_marek samozrejme ze na to maju pravo, tak ako maju pravo si vybrat kupujuceho, stanovit cenu a a nakoniec aj nepredat...lebo medved...
Odpovedať
mne to pride neferove jednanie, nejde predsa o drazbu. My ked sme predavali nehnutelnosti, stanovili sme si cenu, tak, aby sme boli spokojni, a aby zodpovedala trhovym cenam. Posledne som mala skusenost, ze o nasu nehnutelnost bol velky zaujem a zacali zaujemci sa hlasit. Prvi zaujemci okamzite povedali, ze to beru a preto som informovala pri obhliadke dalsich, ze uz ale ktosi sa vyjadril a sice nebola zlozena zaloha, ale treba pocitat, ze sa obchod uzavri s prvymi. Napriek tomu, ze mi niektori nukali ze daju viac, som to odmietla, pretoze je to spekulantstvo a keby potom uskocili, uskocia mi aj ti seriozni zaujemcovia Kupa a predaj je postavena hlavne na cene a podmienkach, Pokial tam nepisali, ze kto da viac mele, tak je to neseriozne. Hladaj inde
Odpovedať
Profilova fotka
@slummdog suhlasim s vami Chceme ten byt lebo je o dve podlazia pod nasim a paci sa nam tam :-|
Odpovedať
@ivka_marek @slummdog kym nie je podpisana zmluva je to vsetko iba o vasich tuzbach a pocitoch, ak by boli v casovej tiesni, asi by reagovali inak, ak ich to netlaci, tak to nemusia nahanat. Nemozno jednoznacne povedat, ze je to neseriozne, mozno necakali s takou rychlou reakciou a dodatocne si uvedomili, ze mali zacat s vyssou cenou a radsej nasledne znizit. Obcas ludia daju byt do ponuky len kvoli tomu, aby zistili jeho aktualnu trhovu hodnotu.
Odpovedať
@ivka_marek Eura nerastu na stromoch a ak da niekto viac treba mu to predat. Ide o to o kolko. Samozrejme netreba moc spekulovat ale peniaze hraju prve husle. @slummdog Ano presne o drazbu ide. Myslim ze Vam asi neponukli dost na to aby ste zmenila kupujuceho. Avsak som presvedceny ze ak by niekto ponukol povedzme o 20 000 viac , Vas postoj by sa radikalne zmenil. Charakter je pekna vec, no aj ten sa da kupit. ;-)
Odpovedať
je to na vas,ci ste to ochotni akceptovat, a je to ich byt,takze si s tym mozu naladat ako uznaju za vhodne
Odpovedať
@ivka_marek suhlasis lebo ho chces, malo kto sa tu hnra na svedomie a pod. Okrem toho nedohodli ste sa este ,len si povedala ze chcete a oni povedali ze maju este dalsich, keby uz suhlasili dohodli by ste cenu a zacali by potom spekupovat to je ine, ale ked vam hned povedali ze este su dalsie prehliadky neni o com. ked sa vam paci pridajte, nie odchod dalsi... vitaj v realnom svete bez ponikov.
Odpovedať
@17juraj17 nemyslim, ze ti druhi kupujuci ponukaju o 20tis Eur viac A kym nie je podpisana minimalne zmluva o zalohe a peniaze zlozene, pre mna su to len tliachy, pardon. Jednoducho mi mozu slubovat a skusat, boli aj taki, co si mysleli, ze este maju priestor na vyjednavanie. Dosli 4ti v poradi a ze nedalo by sa ist cenou dole? Vravim, asi ani omylom, zaujemci prvi prejavili zaujem a za cenu ponukanu. Mna zivot naucil, ze prilis spekulovat sa nie vzdy oplati Raz aj pri kupe sme boli v situacii, ze nam byt nechcela pani predat, lebo bublina sa nafukovala, ceny sli hore kazdy tyzden a ona nevedela pochopit, ze svoj 3izbak nikdy nepreda za cenu 4izbaku v tej istej lokalite aby mohla do vacsieho ist. A zacala mi kecat, ze ju cas netlaci, vravim, ani mna nie, ved mam kde byvat, tak dik............nakoniec byt ani sa jej nepodarilo predat, lebo kazdy stratil nervy sa natahovat Ked kupit chcem, kupim idealne hned, nie cakat pol roka, ako sa predavajuci vyspi. A pokial je exkluzivna zmluva s realitkou, tak v prvom rade to svedci o tom, ze realitka stoji za prd, lebo zle nastavili cenu nehnutelnosti, nepozna trh ani spravanie kupujucich a takym proviziu platit? Haha, za co? chore cele
Odpovedať
Toto sa bezne robi a obzvlast ak je uzatvorena exkluzivna zmluva u renomovanejsej RK. Najal si ich predavajuci, a tak je ich psou povinnostou vyzmykat z toho co najviac. @slummdog Marketingove hratky nie su o spravnom definovani trhovej ceny. Nahnat co najviac ludi v rovnakom case do jednej miestnosti je ten spravny psychologicky efekt. Vzdy sa niekto chyti, zvysi to predajnu cenu a napokon aj nehnutelnost je rychlo predana.
Odpovedať
@deto_oesya no neviem, ja to vidim inak. U mna ciel predavajuceho je predat za pozadovanu cenu a najrychlejsie, lebo jednak cash sa pocita, nie to, kolko ludi vzdycha nad mojou super ponukou a jednak, ze mam aj lepsie veci na praci ako drzat barak v sterilnej cistote, idealny vypratany od rod. prislusnikov a s usmevom na perach ako sa mi tam chodia visitorovat 100vky ludi v spinavej obuvi. AKoze mne by to za to nestalo. A s exkluzivitou realitiek mam skusenost, ako som jednu vypoklonkovala, ked nemali este ani zaujemcu a zadreli ze tak date cenu o 10perc dole.......presne prve mi napadlo, ze mi ludia aj dvere rozbiju aka mela sa tam strhne a budeme sa handrkovat, kto tam bol skor a kto kolko da? Dik, radsej som si zaplatila pravne sluzby ohladne kupnopredanych zmluv a predala som sama.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ivka_marek 1. kym nemate podpisanu zmluvu bohuzial nespravite nic... pre predavajuceho je lakave dostat par tisic na poslednu chvilu.. na druhej strane sa to moze otocit aj voci nemu a strati zaujemcov...
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, ze na to maju pravo POKIAL ste nenapisali minimalne zmluvu o buducej zmluve
Odpovedať
Profilova fotka
@slummdog mohli radsej nadhodit a potom by spustili, nie? a nie opacne
Odpovedať
@ivka_marek ono niekedy je ťažké odhadnúť trhovú cenu. Tiež nie je byt ako byt. A aj vchod od vchodu je rôzny. Niekde sú slušný ĺudia a vchod ako zo škatulky a niekde ... Každopádne pokiaľ nie je nejaká zmluva o budúcej zmluve podpísaná tak je prirodzené ze predávajúci chce predať čo najlepšie.
Odpovedať
Je to normalne a v zahranici je bezne, ze kupujuci po obhliadke navrhuje "svoju" cenu, ktoru je ochotny za nehnutelnost zaplatit. Ta ponuka moze byt vyssia alebo kludne aj nizsia ako oficialna "trhova" cena v inzerate. Kto da viac, berie. Ak nemate podpisanu zmluvu o buducej zmluve, nemate iste nic. A predavajuci ci realitka ma plne pravo cakat na lepsiu ponuku.
Odpovedať
@ivka_marek prepáč ale ty máš pocit , že vás niekto vydiera a robí na vás nátlak. A že je úbohé?To mi pripadá troška mimo. To je obchod. Tu platí ,kto dá viac,ten berie. Nechceš? Nechaj tak. Že sa to možno nakoniec obráti proti predávajúcemu? No s tým musí rátať a tebe to može byť úplne jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@mateson @ivka_marek uplne suhlasim, ano pocitovo sa ti moze zdat, ze je to nefer, vydieranie atd atd... ale je to ich byt, nie su nijako viazani ho predat prave tebe len preto, ze si povedala prva, ze mas zaujem... prepac, ale boli by naozaj blbi, keby pri velkom zaujme nevyuzili to, ze mozu dostat za SVOJ byt viac penazi... ak by som nebol tazko za vodou a nebol po krk v peniazoch, asi by som postupoval uplne rovnako :) kazdopadne drzim palce, aby si si nasla nieco rovnako dobre a za rozumnu cenu...
Odpovedať
@ivka_marek pozri, možno tam nebude nejaké velké prihadzovanie a nakoniec vám to klapne. Ak teda dodržia to, že vám zavolajú, ako sa veci majú a čo vy na to. Kludne sa može stať, že tí čo prídu ,budú chcieť nakoniec tahať cenu dole a vy budete ochotní dať to ,čo pýtajú. Sme ti tu troška naložili :-( ale snaž sa zachovať klud. Ja keď si zmyslím na moje neprespaté noci keď sme predávali byt a kupovali dom ......
Odpovedať
V biznise nehraju city ziadnu rolu ale cisla. Ked ma 10 zaujemcov, nemusi si vybrat prveho...kde je to napisane...ja ked som napr. predavala kociar ozvalo SA mi asi 15 zaujemcov v priebehu hodiny. A jedna napisala, ze si ho do hodiny vyzdvihne a da o xx € viac ako bolo v inzerate....preco by som jej ho nemala predat??..
Odpovedať
rozhodne aj ja ked budem predavat byt, tak ho predam tomu co da najviac.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, dakujem všetkým za reakciu. Je jasne ze predavajuci ma na to právo, no v inzerate to mohlo byt už napisane že resp. cena dohodou, nie?
Odpovedať
@ivka_marek ja myslim, ze to nikde nemuselo byt napisane, proste je to obchod a inak su relitky, ktore robia aj predaj sposobom "open house" a tam tiez existuje ponukova cena, ale moze sa podla zaujmu menit, na rovinu ti povedali, ze maju viac zaujemcov, nezavadzali ta, neurobili nic zle...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?