Aká je dobrá cena tehlového starého bytu v Košiciach?

Profilova fotka
Zaujímalo by ma, aká je prijateľná cena starého tehlového bytu blízko centra Košíc. S čiastočnou rekonštrukciou, príp. bez akejkoľvek úpravy. A koľko by asi stála kompletná rekonštrukcia od podlahy až po strop (podlaha je skoro žiadna), cez nové okná, sanitu, elektriku... príp. aj zmenu dispozície. Cca 60 m2.Radšej kúpiť takýto byt a zrekonštruovať, alebo kúpiť o čosi drahší, ale aspoň WC a kup. prerobené a podlahy v lepšom stave?Ako to je potom s hypo, keby sme chceli rekonštruovať?A na čo si dať pozor pri kúpe starého bytu?
Odpovedať
Profilova fotka
60m2 tehlový blízko centra t.j. zrejme 2-izb. Nezrekonštruovaný napr. na Miery do 45 tis., ale napr. na Komenského cca 70 tis. pôvodný stav. Ja by som radšej šla do úplne pôvodného stavu, lebo ľudia si myslia, že vymenia okná a už si môžu zvýšiť cenu o cca 3 tis. ]-( a nevravím, že každý by byt zmenil úplne ináč, a tiež iné zariaďovacie predmety sa každému páčia..... A napr. taký zrekonštruovaný 2-izb. na miery zas kúpiš aj za 50-58 tis. Tak si to približne porovnaj...
Odpovedať
no všetko má svoje plusy a mínusy...my sme kúpili starý byt pri Mieri (sú to ozaj staré byty, tak viac ako 50 rokov) a bol prakticky neobývateľný, plastové okná stáli 2000Eur, rekonštrukcia len základné - nová kúpeľňa komplet, dlažba v chodbe, byt iba vymaľovaný nanovo, nová elekrika, kuchyňa to robila firma...cca 4000 Eur, nová plávajúca sme robili sami do kuchyne, inak sme brúsili parkety cca 100 Eur, takisto sme menili dispozíciu bytu a robili sami sadrokartonovu stenu so zárubňou a dverami cca 200 Eur, nové vchodové dvere bezpečnostné - len také priemer 500 Eur, čiže dokopy nás to vyšlo cca 7000 Eur a to sme nedávali nejaké drahé materiály, takže pekná a kvalitná rekonštrukcia so značkovými vecami kľudne môže stáť aj 10tisíc a viac. Záleží od vás čo chcete a či máte kde bývať kým to zrekonštruujete alebo firma, to je jedno, chce to čas. Ak kúpite prerobený byt, má vyššiu hodnotu, čo vám ocenia aj v banke, takže prirodzene navýšia úver, inak hypo úver je len na nehnuteľnosť a ak nemá náležitú hodnotu a nemáte peniaze z iných zdrojov na rekonštrukciu, môže to byť náročnejšie ich získať, ale nie nemožné. To sú ale otázky na banku. Tiež už môžte rovno bývať, prípadne dorobiť, len čo treba. Pokiaľ viem, teraz sú ceny bytov v KE cca 1000 Eur/m2, tak ak sa dá kúpiť prerobený byt na váš vkus za túto cenu, ja už by som jednoznačne volila túto možnosť :-) Ale - stratíš tým možnosť prerobiť si to na vlastný vkus. (čo ovšem nemusí byť tragédia, lebo všetko tu už raz bolo a zariadiš si to svojim nábytkom, bude to aj tak jedinečné) Júúúj, ale som sa rozpísala :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ja mám taky názor pri kúpe staršieho bytu že fakt kupit ho v povodnom stave. ten si možeš podla seba prerobit a ked ho prerobíš maš to nove . Kdeš ked kúpiš už prerobený byt vela krat sa mi stalo že už takto prerobený bol obývaný a používany či že už ten byt nejaví známky uplne nového prerobenia .A cena bytu je vysoka a neni podla tvojho vkusu a neni to nove je to použivane. Preto by som si kupil byt uplne v povodnom stave a sam prerobil komplet a mal to uplne nové a nie použivane.Lebo je rozdiel ma fungl novu prerabku bytu a používanu prerabku bytu od predchadzajucich majitelov.Lebo v cene si prihodia oni ako keby bola nova prerabka a nukaju už použitu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?