2 izbový dom verzus byt

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o názor, či by ste kúpili radšej dvojizbový byt v novostavbe, alebo dvojizbový dom - tiež nový na dedine. Cena tá istá. Byt má veľkú terasu, ale hneď aj hlučnú, hlavnú cestu. Dom je v úplnom tichu, susedia len z jednej strany, ale ešte by bola práca okolo + veľmi malý pozemok. Ďakujem za názory.
Odpovedať
@ivuska21 z týchto dvoch možností podľa popisu: dom
Odpovedať
...dom
Odpovedať
dom
Odpovedať
Dvojizbovy dom je maly podla mna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som kupovala minimálne trojizbový byt alebo dom.. z týchto ponúkaných možností skôr dom. Aký je to veľmi malý pozemok?
Odpovedať
@lea75 trojizbový by bol ideálny či už byt alebo dom, ale ..... ten pozemok je okolo 200 m2
Odpovedať
@ivuska21 potom radsej byt, dosetrit a ist do vacsieho. Dvojizbovy dom asi tazsie predate ako byt.
Odpovedať
@ivuska21 Dvojizbovy dom je sice maly, ale da sa este ciastocne rozsirit a pristavit. O svojom dome rozhodujes sama a sama si ho spravujes. O byte sa to rozhodne povedat neda, kedze sa treba vzdy dohodnut s ostatnymi vlastnikmi. Pre mna to nie je tazke rozhodnutie a nikdy (noo, takmer nikdy :-D ) by som nevahala v takejto volbe a brala by som dom. Vela stastia pri rozhodovani. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som brala dom, na zahradke si mozete tiez dopestovat, oddychnut a v lete grilovat. v byte orientovanom na rusnu cestu nie. polovicu zivota som bola v byte a inak v dome, tak si to neviem vynachvalit 8-) drzim palce pri rozhodovani.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivuska21 jednoznacne DOM :) nie je o com.. ak mas byt tak či tak len v dvoch izbach, tak potom radsej dom, lebo v lete si vonku a tak.... nie je o com :) @manilla maly.... asi ako dvojizbovy byt a este aj pri rušnej ceste ;-). Dom ma aspon dvor :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivuska21 tak to je naozaj málo, možno ak by sa dalo neskôr ešte dokúpiť pozemok a pristaviť jednu-dve izby.. ak nie, tak súhlasím s manilla.
Odpovedať
mat dom je sice cool, ale na byvanie v dome treba mat aj iste predpoklady, kedze ta caka sustavne aj praca okolo neho. to treba dokladne zvazit. byvanie v byte je z tohto hladiska pohodlnesjie. ak ste dvaja plne vytazeni, zamestnani ludia, ktori pridu po 10 hodinach okolo 20>00 z prace a chcu mat svaty pokoj, lepsie riesenie je byt. ak mate vztah k manulanym pracam, pracujete od / do a ste kutilovia, bude vam fajn v dome. pokial ide o ten 2izbovy dom, vzdy sa da nadstavit alebo pristavit. my byvame v 2izbovom byte, moji rodicia maju na dedine 2izbovu dom. komfort jedneho a druheho sa neda porovnavat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tiez som za dom...
Odpovedať
kupit byt a zainvestovat do neho. Potom zo ziskom predat a kupit pozemok+dom bez kompromisov. Dom a ani pozemok sa podla mna nema kupovat s kompromisom uz na zaciatku.
Odpovedať
@ivuska21 no. v prvom rade by som uvazoval nad tym, ci vobec dvojizbovy byt. ja viem - financie. ale aj tak. predpokladam ze ste mladi, budete mat/chciet nejake deti. mam dvoch kamaratov, ktori si kupili dvojizbaky, narodilo sa im prve babo a uz museli riesit nieco vacsie. takze predstava ze budete spavat v obyvacke do konca zivota (aby malo dieta svoju izbu), je nerealna. a to stale hovorim len o jednom dietati. a riesit 3 roky po kupe dvojizbaku, zmenu na trojizbak tiez neije bohvieco. takze z praktickych dovodov odporucam riesit 3 izby. ak dom tak min nieco taketo http://www.slnecnastran.sk/web_object.... ak byt - tak to je uz jedno. skuste pozrerat aj ine ako novostavby - tam je cena urcite lepsia.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som radšej brala ten menší dom.....a ak by sa dalo, časom by sme niečo pristavili....ale....podstatné je, že môžeš vyjsť na dvor, ...posedieť tam....dajakého Dunča si tam zaobstarať....:-)
Odpovedať
Pisete o pristavbe k domu....no neviem ci na tom 200 m2 pozemku este daco pristavaju. A ak ano zahradka ziadna. Asi tak.radsej setrit dalej na daco vacsie. @ja_michalko ma pravdu. My sme dvaja a kupili sme 4 izb. byt. ak by sme chceli tak sa da neskor predat a mozme uvazovat nad domom. Ale nieje problem ak by prislo dieta tak sa nemusime dakde tlacit.
Odpovedať
@ja_michalko mám podobný dom ,len otočený o 180 stupňov a ten je ozaj slnečný lebo má denné miestnosti na juh a nie na sever
Odpovedať
tiez som toho nazoru, ze pozemok a dom sa kupuje/stavia uz bez vacsich kompromisov, uz v podstate ako trvale riesenie, aj ked mozu nastat okolonosti, ktore donutia zmenit byvanie v dome. dvojizbovy dom nie je pre buducu rodinu trvale riesenie. takze na zaciatok byt a potom sa uvidi...
Odpovedať
tak ale dom sa dá aj nadstavať, nemusí sa len pristavovať, či? Domov na cca 200m2 pozemkoch je plná Trnávka v Ba, napríklad... tie domy su staršie, takže skoro každý je nadstavaný, pristavaný a pod, hotové panoptikum ... takže aj s malym domom sa dá hocičo, zatiaľ čo s bytom sa nedá nič, na druhej strane sa rychlejšie predá ... ja by som sa zamerala aj na polohu a dopravnu dostupnosť toho domu na vidieku... ak sa tam každy den predierat zapchami, tak to už fakt radšej 2i byt v meste ... na druhu stranu ak pracujete z domu a nepotrebujete moc vela cestovať, tak by som brala domček... ide vlastne o cely životny štyl ktorym chcete žiť, to tu nikto nevyrieši...
Odpovedať
Veľmi pekne ďakujem za názory a v podstate súhlasím so všetkými. :-) Tiež bojujeme s tým, že lepšie sa nám bude predávať 2-izbový byt ako dom. Skôr, že sa toho domu už ani nezbavíme, takže o to je to ťažšie. Keby ten dom bol väčší a s väčším pozemkom neváhame. Ale zase ak mám bývať v dojizbovom byte, tak radšej v dvojizbovom dome, iba ak byt predať a kúpiť trojizbový byt alebo dom. Trojizbový byt - iba v staršej bytovke - vyššie náklady, horšie technické riešenie, starý výťah, stupačky......tak toto asi nevyriešim :-| Ešte som zabudla napísať, že v tom dome by sa dala jedna miestnosť prerobiť na dve menšie (spálna, detská) obe by mali okno a jedna by bola prechodná samozrejme. No nie som istá, či nám to bude stačiť. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@ivuska21 ja osobne by som šla do domu iba ak by som mala pri sebe šikovného chlapa :-D ,dom a byt sú dve uplne odlišné formy bývania, dom je samozrejme komfortnejší ale časovo aj finančne je určite náročnejší , za komfort sa platí ;-) záleží k čomu máš bližší vztah a kde sa budeš cítit lepšie ...a to vieš iba ty sama najlepšie držím palce :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?