2 izbovy byt VS 3 izbovy pre 1 cloveka

Ahoj, poprosila by som o radu. Uvazujem nad kupou bytu v BA. Byvam tu v podnajme uz 10 rokov (2 garsonka, petrzalka benadicka) Som sama a tak som zacala hladat 2 izb. byty. Zistila som vsak ze 3 izb. su casto krat cenovo rovnake. Ako je to mozne? Je to o tom, ze po 2 izb je vacsi dopyt? Ma kupa 3 izb. nevyhodu v porovnani s 2 izb. napriklad mesacne poplatky, co este? Dakujem za cenne rady.
Odpovedať
@mariapodhradska Akp by to preboha malo inú nevýhodu ? Rozdiel bude len v poplatkoch ... Asi najvýraznejšia suma pri starých panelákoch bude príspevok do FO ktorý je počítaný od m2. Pri zateplenom a zaúverovanom bytovom dome dokáže kľudne 20 m2 urobiť rozdiel - aký veľký záleží od konkrétneho bytového domu ... No nemalo by to byť nič tragické :)
Odpovedať
@mariapodhradska Ak nebudem riesit teraz financie, tak to zalezi aj na tom, ci planujes, ze v nom budes naozaj sama, ci si planujes zalozit rodinu, ake mas zamestnanie - ci napr. jednu izbu planujes vyuzit ako pracovnu atd. Ak mas cez 50, rodinu uz asi nerozsiris o viac ako jedneho clena, a ak aj nie, mas o izbu na upratovanie menej.
Odpovedať
@mariapodhradska ja som skoncila podobne. hladala som si 2i byt, a skoncila v 4-izbovom. ceny su tak nastavene, pri mensich bytoch rapidne stupa cena za m2. v pripade mesacnych poplatkov jedine fond oprav, ako bolo spominane vyssie, je ratany od m2. ostatne poplatky su od spotreby. takze vzdy v maji po vyuctovani mi vravaju preplatok. teraz vsak kupujem novostavbu, 2i. tam uz su tie rozdiely markantnejsie, kedze cena za m2 ostava rovnaka. ak tam raz budeme dvaja ci traja, nieje problem predat, a kupit vacsi.
Odpovedať
Dakujem za nazory. Este by som sa chcela spytat co znamena ked napisu ze byt je zrekonstruovany okrem elektriny. Ake zasahy sa budu musiet urobit? Dakujem.
Odpovedať
@mariapodhradska zrekonštruovaný je široký pojem!! Môže mať buď komplet rekonštrukciu, alebo čiastočnú.... Ale, priamo v inzeráte by mal byť aj popis, čo presne je v byte prerobené. Môže mať nové okná, podlahy..... Ale môže mať aj novú linku, vstavanú skriňu, aj nové dvere..... A nemusí.....Čiže toto je otázka, ktorú ti zodpovie len majiteľ bytu, alebo teda zadávateľ inzerátu... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariapodhradska Ak nie je prerobena elektrina a byt je uz starsi, priprav sa, ze ak by si elektrinu potrebovala prerabat, co je dost pravdepodobne, byt sa dostane do katastrofalneho stavu, viem to z vlastnej skusenosti ... Hladaj radsej prerobeny aj s elektrinou, pytaj aj reviznu spravu !!! a treba sa spytat aj na rozvody vody, odpadu, tam by mal dat potvrdenie spravca bytovky. Alebo, ak mas ty alebo tvoji znami kontakty na sikovnych robotnikov, kup v povodnom stave a daj si prerobit podla vlastnych predstav, budes sa tam viac citit ako vo svojom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?