1 predávajúci a 2 kupujúci

Zdravim rad by som sa opytal : S priatelkou iedme kupit dom s pozemkom . chceme ho rekonstruovat, priatelka si zoberie hypoteku napr.26 000 eur(vzhladom na jej bonitu) a ja pouzijem z vlastnych zdrojov npr. 2 000 eur . V pripade ze som nezaplatil polovicu ale len cast kupnej ceny mozem byt v liste vlastnictva uvedeny ako majitel 1/2 nehnutelnosti . Ak ano kde sa zapisuje tento podiel do kupnej zmluvy alebo az do navrhu na vklad . Poprosim len o FAKTICKE informacie a nie uvahy . Dakujem s pozdravom L a M
Odpovedať
V zmluve MUSI byť uvedené, že nehnuteľnosť nadobúdate do podielového spoluvlastníctva a podiely budú nasledovné: AB ... 1/2, XY ..... 1/2. Kúpna cena môže byť uvedená ako celková s tým, že splnením ktoréhokoľvek z kupujúcich záväzok zaniká. Dôležitý ale bude aj postoj a postup banky, zrejme neposkytne HU, ak ho nebude mať krytý do celej výšky. Ak sa bude záložné právo zriadovať pred prevodom, budeš musieť prebrať nehnuteľnosť aj s ťarchou.
Odpovedať
Profilova fotka
@laxino13 podiely si urcujete Vy - tak ako sa dohodnete, tak to uvediete do kupnej zmluvy (na vyske toho, co kto zaplati nezalezi) a nasledne aj do navrhu na vklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?