Zvoncek 12v

dobry vecer.....nefunguje mi zvoncek 12v ....v zasuvke prud je, len vobec nereaguje zvoncek, neviete co moze byt problem? vdaka
Odpovedať
@santos950 Trafo si meral??? Prívod /230V/ a výstup okolo 5v-8v striedavých... Keď nemáš merák, tak prilož skrutkovač na trafo /nie na fázu!!!!!/ a daj k uchu..Ak ´"vrčí" tak primár Ti ide /230V/ ale nemusíš mať zaručené že Ti ide aj 5-8V aj striedavých...ak máš žiarovku s objímkou tak ju prilož na sekundár-na 8V...Musí svietiť...ak svieti tak pozri tlačítko...môže byť zaoxidované... aj zvonček môže byť zlepený, prezri aj prívod-káble k tlačítku a k zvočeku...ak si na to netrúfaš, zavolaj elektrikára..PRE Teba je to bezpečnejšie ;-)
Odpovedať
@technik007 tlacitko svieti tam asi problem nebude, na zvonceku zapnem melodie a nic ani nezazvoni
Odpovedať
@santos950 Tak Ty máš potom zvonček na DO??? Tlačítko ako vysielač a melodický zvonček-prijímač...Ak si ho kupoval v Lídli tak ho vráť-reklamuj..S tým Ty neurobíš nič... ;-)
Odpovedať
ano ano presne taky ale nie z lidlu :-) rok siel vkuse v pohode a odrazu od vcera nic
Odpovedať
som ho rozobral, nejaka zelena dosticka vo vnutri a nejake tam kovovecasti
Odpovedať
@santos950 Ja som jeden montoval asi pred 2rokmi a keď bola teplota -2 do -8 zvonček/ tlačítko-vysielač/ nešiel..ako prituhlo alebo bolo teplejšie tak zvonček šiel bez problémov.. ;-)
Odpovedať
tlacitko je dobre, chyba bude v prijimaci, lebo ked stlacim tlacidlo melodii tak vobec nehra
Odpovedať
akokeby prudnesiel do prijimaca zo zasuvky
Odpovedať
@santos950 Tak to skús rozobrať a pozri či tam nie je sklenená poistka ktorá je na zdroj...Ak je zlá tak ju vymeň a malo by to ísť..ak ju "odstrelí" tak je nanič zdroj čo napája elektroniku..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?