Zväčšenie kuchyne o loggiu - návrhy

Ahojte. Zvažujeme zväčšenie kuchyne o loggiu (majú tak zväčšenú všetci susedia pod nami a my sme na najvyššom poschodí). Momentálne si zvažujeme za a proti, napevno sme sa ešte nerozhodli. Čo ma však trápi je, že nikdy som zatiaľ nikde nenašla nejaký pekný grafický návrh/fotografiu, ako by finálna kuchyňa mohla vyzerať, aby nebolo hneď na prvý pohľad jasné, čo sa tam dialo. Prosím, nemáte niekto nejakú fotografiu/návrh na inšpiráciu? Kuchyňu máme úplne maličkú a verím, že aj tých pár metrov by jej pomohlo (hlavne by som tam chcela dať kuchynský stôl z obývačky, resp. nejakú takúto alternatívu - presne tam, kde je teraz okno, čo však nebude také jednoduché). Ďakujem Vám za každý nápad.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetdreams mozno by si mohla pridat podorys bytu alebo aspon nejaky nakres, aby sme vedeli ako to je, kde vlastne ako je loggia umiestnena a co by sa s tym dalo robit :-)
Odpovedať
Finalne esteticke riesenie nie je tvoj hlavny problem. Tvoj hlavny problem je ako to zaizolovat, lebo ked neodstránite vsetky tepelne mosty na vsetkych piatich stranach logie, tak hned prvu zimu po realizacii tu budes vypisovat, ze mate pliesne v rohoch... Takze najprv vyries toto, najlepsie s nejakym projektantom, ked bude jasne, kolko priestoru ti tam ostane tak tam napasujes jedalensku supravu. Vsetci nasi susedia a znami, ktori na byvaly balkon umiestnili jedalensky kut toto riesili, niektori ani nikdy nedoriesili a v zime pestuju dubaky v kuchyni a jeden z nich uz znova vymuroval priecku medzi kuchynou a balkonom a balkon vratil do pôvodného stavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetdreams Keď píšeš že to tak majú urobené všetci susedia pod vami, prečo sa neješ inšpirovať tam a rovno sa môžeš opýtať aj ako to majú urobené alebo čo by urobili ináč. Alebo ak ťa trápi len vzhľad zaplať si nejakého bytového architekta nech ti urobí nejaká návrhy, pri návrhu jednej izby to nebude nejak drahé.
Odpovedať
Ďakujem, netrápi ma len vzhľad, ale trápi ma aj ten, lebo si to stále neviem dobre predstaviť a pochybujem, či celá táto akcia vôbec má zmysel. Viem, že to bude stáť kopu peňazí a nervov, preto by som chcela, aby to bolo spravené poriadne ako technicky, tak aj dizajnovo. @pali_888 pôdorys vyzerá nejako takto (dvere do kúpeľne a na loggiu neriešte). presné rozmery musím doma premerať. priečka medzi špajzou a kuchyňou musí zostať, lebo je nosná, rovnako vraj budú musieť zostať tie dva malé kúsky medzi loggiou a kuchyňou (lebo sme najvyššie poschodie, aspoň tak nám predbežne povedali z bytového podniku), a práve tie mi tam vadia.
Odpovedať
Profilova fotka
Do komory by som dal zasuchovacky a usetrila by si tak podla mna dost priestoru. Ono tie kusky ako si ich nazvala medzi loggiou a kuchynou nevadia, nedas tam dvere a hotovo
Odpovedať
@tad8 dakujem. praveze tie kusky mi vadia z toho dovodou, ze medzi ne nevojde stol (resp. natesno). keby tam neboli, bolo by to idealne :) vlastne ten stol tam celkovo neviem nejako napasovat.
Odpovedať
@sweetdreams tak vyhodit nakomplet obvodovy panel, aj ked ste na najvysoom poschodi je uplny nezmysel. Bud sa zmieris s tymi zvyskami stien, ktore ti nesu strechu nad hlavou alebo sa na celu akciu vykasles. A len za mna: Mne by v takej prtatej kuchyni chybala pracovna plocha nie jedalensky stol...
Odpovedať
@zita19 Ano, ja s tymi zvyskami stien ratam, ze tam musia zostat. Preto som sa pytala, ci nahodou niekto nema nejaku vizualizaciu, ako ich vyuzit, aby to vyzeralo dobre... V tej prtatej kuchyni fungujem uz 5 rokov a jedine, co mi vadi, je, ze mame jedalensky stol v obyvacke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?