Zle namontovaná kuchynská linka

Poprosim vsetkych o radu. Pred par dnami nam namontovali novu kuchynsku linku, a az po prvom vareni som si vsimla,ze nam to namontovali tak, ze pracovna doska ma maly presah, len 2 cm a mame relingove uchytky, ktore vlastne precnievaju pracovnu dosku. A ja mam asi nejaky zlozvyk opierat sa o pracovnu dosku, a teraz mam obite cele stehna od uchytiek. A neviem, co si pocat. Je mozne premontovat spodne skrinky bez toho aby sa nieco poskodilo? Potrebovala by som posunut spodne skrinky tak 3 cm pod dosku. Mame vstavanu ruru a umyvacku. Lebo neviem ci sa po rokoch naucim pri vareni inak pohybovat a zit s modrinami na nohach sa mi tiez nechce. Ako sa pripevnuju pracovne dosky na skrinky? Dakujem za vsetky napady.
Odpovedať
ktokoľvek ti to montoval myslím,že ak sa ozveš malo by sa to dať vyriešiť ...len im daj vedieť aký je problém ;-)
Odpovedať
V pondelok im volam, len som chcela byt pripravena na odpoved typu "jaaaj to bude problem,lebo..."
Odpovedať
@lienkabb77 nenechaj sa odbiť odpoveďami typu "to sa nedá", postupuj klasicky ako pri reklamácií :-) dúfam, že to dopadne dobre :-)
Odpovedať
@lienkabb77 Škoda, že si si to nevšimla pri montáži :-| Predpokladám, že po celom obvode prac. dosku zasilikónovali. Ale to nevadí - budú to musieť rozobrať - lišty, dosku a poposúvať spodné skrinky. Dúfam, že to nebolo robené na mieru stolárom tak, že hĺbka spodných skriniek je rovnaká ako hĺbka prac. dosky, v tom prípade nepomôže iné, len objednať širšiu dosku ( teda nie 60 cm, ale 70 cm). A kľudne reklamuj, len hlavne písomne a s fotkami. ;-).(Prilož meter a odfoť to, že ten previs je len 2cm.) Ja som reklamovala kuchyňu (aj prácu montážnikov ;-) ).
Odpovedať
Ja si myslim, ze bude treba vymenit prac.dosku...Tiez mam take uchytky,ale prac. doska ich prekyva. Nastastie! Ani ja by by som si nezvykla na to, ze mi tie uchyty zavadzaju pri pohybe... :-|
Odpovedať
@lienkabb77 Dobrý den. Já si myslím, že si zvyknete. Prostudujete si zakázku, zjistíte, že jste požadovala pracovní desku šířky 60 cm, že jste požadovala spotřebiče určité značky a že úchytky, které vám dělají modřiny, jste si také vymyslela. Čili, když to zesumírujte, tak můžete akorát někoho požádat, aby se mrkl, jestli vestavná trouba a myčka jsou namontovány tak, že je už více nelze posunout ke zdi. Jedinná šance by byla, kdyby za skříňkami ( za všemi skříňkami + myčkou + troubou ) byla mezera aspoň ty 3 cm. Pak by to šlo. Deska je ke skříňkám přišroubována ze spodní strany. Problém by asi nastal, jestli je to rohová sestava. Jinak by to řešily ty širší pracovní desky. A to byste si musela zřejmě zaplatit sama. Záleží na znění té smlouvy. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Tu kuchynu mam na mieru, rovnu,za spodnymi skrinkami je 11 cm, a pozadovali 5cm. Za vstavanou rurou je vedena voda a odpad, takze uz pri zamerani sme sa dohodli na 65 cm pracovnej doske, aby nebol problem. Aj sme si ju uz doplatili, hlbsia by sa uz ale nezmestila. Takze dufam, ze sa to bude dat posunut bez poskodenia dosky alebo skriniek. Pri montazi som bola, ale fakt mi to nedoslo.
Odpovedať
Este som sa chcela spytat, su nejake standardy, ako ma presahovat pracovna doska? Rozmyslala som aj o zmene uchytiek, aj ked tie relingy mam vysnivane, neviete poradit nejake ploche v roznych dlzkach a nerezovom prevedeni?
Odpovedať
Podla mna standardy nie su. Mne napriklad nepresahuje vobec a uchytky mam miniaturne, skoro neviditelne. trcia do priestoru 1 cm. Vobec mi to neprekaza, kedze sa nezvyknem pri praci opierat telom o kuchynsku dosku. V tvojom pripade ako ti uz radili. Dosku odmontovat a skrinky viac zasunut k stene, aby si mala presah dosky taky, aby bol aspon v jednej urovni s uchytkami.
Odpovedať
@lienkabb77 Dobrý den. To celé naprosto mění situaci a určitě to půjde opravit. A jestli to máte někde podchyceno, že za skříňkama mělo být 5 cm, tak to ta firma musí udělat na své náklady. Jinak asi nějaké standarty neexistují, protože mě se ten kuchyňář pořád na něco ptal ( co chci, jak to chci a pod. ) a max. poznamenal, že tak to dělá. O nějakých normách, či standartech se nezmínil. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
mam praskla rura s teplou vodou a rovno v rohu kuchynskej linky(robena na mieru).....museli sme ju rozobrat a to tak, ze vytiahli len spodne skrinky a pracovna doska ostala na svojom mieste, lebo bola prilepena k zastene, takze ju len podopreli podperami, kym sme opravovali chybu......a tiez som si vsimla, ze medzi stenou a spodnymi skrinkami je nejake miesto, takze by sa ti to malo dat posunut, len neviem ako je to so vstavanymi spotrebicami, ci tam mas nejake miesto, my sme uz za myckou nemali koli ventilom.......ak by sa ti to ani tak nedalo, tak ja by som to riesila zmenou uchytiek...to by bolo asi najmensie zlo ;-)
Odpovedať
Stači odskrutkovat skrinky od dosky a posunut ich dozadu. štandardne robim skrinky hlbky 500mm s tym, že 50mm prečnieva doska v predu aj vzadu. aj koli umyvačke by to šlo, pretože tie robia na 550 tak, že umyvačka sa dotyka steny ale licuje so skrinkami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dagmar79 za umyvačkou by namali byt ventily ani zasuvka
Odpovedať
@tomasko007 umyvacky sa robia 55, to je pravda, ale treba ratat este 2cm hrubku kuchynskych dvierok, plus cca 1 cm medzeru medzi umyvackou a stenou, ked uz kvoli nicomu inemu tak kvoli napajaciemu kablu. takze to standardne vychadza tak ze predna strana umyvacky moze byt od steny min. na 58cm (takto to aspon bolo v mojom pripade u umyvacky zn. electrolux). Ak teda mate 65cm prac. dosku tak presah pracovnej dosky od spodnych skriniek moze byt teoreticky az o 7cm
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si akurat sla odmerat presah dosky v byte, kde byvame(linka robena stolarom) a je to 2cm...nic mi nevadi, len si trieskam hlavu do digestora...Kuknem kolko mame presah na dome-linka aj doska ikea.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za reakcie, firma co nam robila kuchynu sa zatial tvari ochotne, sice s poznamkou ze to bude trvat 2-3 hodiny ale buduci tyzden by to mali prist posunut. Buduci tyzden, pretoze sme opdcestovani. Umyvacku mam tiez electrolux a za nou je len cista stena,to sa neobavam posuvat. Este moze byt problem so sifonom, lebo pod drezom mame sorter a je to tam uz teraz natesno. Povodne chceli instalovat flexsifon, ale potom to vyslo aj s pevnym, bodaj by nie. Dufam ze to vsetko dopadne dobre a budem z tych stastnych co maju svoju vysnenu dokonalu kuchynku.
Odpovedať
@nameless_one 550 je po dvierka aj na skrinke a kabel sa vedie spodkom tak ako hadica
Odpovedať
@tomasko007 tak to asi zavisi od vyrobcu, vid konkretny nakres pre umyvacku electrolux http://www.electrolux.sk/Additions/Im...
Odpovedať
ja by som sa obavala ako hlbsie vsunies ruru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?