Zladenie farieb obývačka - kuchyňa

našla by sa dobrá duša ktorá by nám poradila ako farebne zladiť priestor kuchyňa s obývačkou,, 4,4x8,2 m. farby by sme chceli použiť v kombinácií capucino - hnedá- biela. prikladám obrázok kuchyne... myslíte že v priestor kuchyne 3x2,45 m sa veľmi opticky zmenší?? ak použijeme kombináciu farieb ako na obrázku..? v kombinácií s bledou podlahou a hnedými oknami - oditeň dub,, naša kuchyňa bude dispozične riešená tak ako je na 2.obrázku,,
Odpovedať
Základné pravidlo je kombinovať minimum farieb a materiálov !!! Prvý obrázok je lepšie riešenie až na to, že ja by som dal všetky skrinky aj spodné vrátane ostrova biele, sokel hlinik-elox. Doska na linke, na ostrove a obklad tmavé. Podlaha bledo sivvá. Veľmi rušivý moment je drevené okno. Dal by som ho biele !!!! Ten drevený rám vôbec nesadne k modernému dizajnu kuchyne Ak ho ale máš drevené a musí byť teda drevo pracovné dosky by som pouvažoval vo farbe blízkej drevu, ale bude to uz taky kočkopes..Toľko dobrá duša. .
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko zavisi od toho ci vsetky steny chcete tmavo hnede...tmava farba opticky zmensi priestor ...mate hnede okna,ak aj stena bude tmava bude to vyzerat strasne tmave a male...moj nazor...dajte obrazok svojej kuchyne
Odpovedať
@szivem steny budú biele aj podlaha bleda... obrazok našej budúcej kuchyne - čo sa týka dispozičného riešenia - je priložený - ten 2.ktorý som priložila ..
Odpovedať
@pripad001 dík za rady..takže podla teba vôbec nie farby kuchyne ako sú na prvom obrázku.?? ..ja som brala že ten tmavý spodok kuchyne by ladil s oknami, a ta capucinova hore by to celkom pekne dolaďovala...okná už máme,,takže to bude aké je,- hnedý dub...dal by si to teda všekto biele,myslím skrinky?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova pokial to nebude vsetko JEDEN a ten isty odtien a material, tak ti to ladit nebude. Okno urcite biele, leda zeby ti ho vedeli vyrobit z toho isteho, co skrinky. Farby z obrazku 1 kludne pouzi, ale na skrinky by som si vybrala jednu farbu. Asi tiez skor tu svetlu preto, ze ta kuchyna je dost clenita a tmave na bielej stene by to len zvyraznilo. A tiez kvoli pocitu volnejsieho priestoru, a potom preto, ze k tej pastelovej hnedej ovela jednoduchsie dotvoris zvysok obyvackoveho interieru. Je totiz viac ako pravdepodobne, ze obyvackovy nabytok netrafis v takej istej farbe a materiale ako kuchynu (jedine ak by to robil vsetko jeden stolar z jedneho materialu na zakazku). Kazdy priestor bude vyzerat ovela ovela prirodzenejsie, ked zamerne pouzijes uplne odlisne odtiene (ale nie vela), preto 2 odtiene kuchyna + 1-2 obyvacka, ako ked sa nasilu budes snazit mat vsetko akoze "napasovane" ale pritom na prvy pohlad bude zrejme, ze to to iste nie je.
Odpovedať
@mirkasasikova Ak je spodný obrázok dispozícia vašej už finálnej kuchyne, tak prepáč, ale s ňou nedokážem poradiť. Tam mi nejak neladí nič s ničím už dispozične. Linka tej rúry s líniou pracovnej dosky? Poličky pod skrinkami? Ak chceš napíš mi na e-mail a pošlem ti kontakt na dizajnéra. Ja ním nie som.
Odpovedať
Profilova fotka
ako pisu - keby linka bola vyrabana z toho isteho materialu ako obyvacka, tak by som do toho isla. Urcite by to nezmensilo kuchyna natolko, ze by sa zdala zrazu velmi mala. Pokial nevies zabezpecit, ze to bude z toho isteho materialu a chcela by si to farebnejsie nie biele, tak potom zladit spodne skrinky k oknu, dosku farebne nieco medzi spodnymi skrinkami a capucinom a vrche skrinky kapucino. Zastenu by som asi nedala taku tmavu, ale nieco medzi bielou a kapucinom, mozno aj s dorbnym pravidelne sa opakujucim vzorom alebo poerletou alebo nejakym drobnym efektom. Inak vela kuchynskych studii uz ponuka aj vyrobu obyvackoveho nabytku z toho isteho materialu ako vyrabaju aj linky, treba sa popytat pripadne hladat vyslovene take studio, co to dokaze urobit.
Odpovedať
Profilova fotka
Do spodnych tmavych skriniek by som isla, ale len v pripade, ze by ostrov bol biely. Co sa tyka tej obyvacky, tak je velmi dolezite aby to bol rovnaky material a farba, lebo inak to bude posobit dost rusivo. Toto je nevyhoda spojenej kuchyne sa obyvackou, ze to treba vsetko ladit k sebe ak chceme dobry vysledok ;-)
Odpovedať
nie som zastancom slovenskeho narodneho sportu, ze vsetko musi spolu ladit, ked dam dub tak najlepsie vsetko vo farbe dubu, dvere, podlaha nabytok a podobne...kludne si dajte ine farebne odtiene, veci sa velakrat daju najlepsie doladit detailami, napriklad date cerveny cajnik,, zavesite cervene utierky a podobne,...slovaci su velmi konzervativny a boja sa narabat s farbami, vezmite si len vchodove dvere a okna...biele, tmavohnede antracit a tu sme skoncili...nebojte sa kombinovat viac materialov a viac farieb, dom potom neposobi sterilne a je zaujimavy...co sa tyka tmavych spodnych skriniek, ak mate dostatocne velke okno , vrchne skrinky budu biele opticky sa vam nic nezmensi
Odpovedať
@mirkasasikova Farebne prevedenie je na prvom obrazku pekne, tychto farieb by som sa drzala nadalej. Aj tmave okno zapadne. Doplnkami dotvorite utulnost kuchyne. x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?