Závesné kuchynské spodné skrinky

Konečne som sa rozhodla pre prerábku kuchyne a obývacej izby. Aj keď v otvorenom priestore kuchyňa - obývacia izba vidím veľa nevýhod, po odrastení detí si trúfnem aj na túto, dnes veľmi obľúbenú a modernú variantu. Mojou inšpiráciou je v prvom rade MODRASTRECHA, ďakujem, preto sa aj tu obraciam na užívateľov o pomoc, aby mi poskytli svoje skúsenosti a rady. Určite som sa rozhodla pre modernú a svetlú, najradšej bielu, bielo-prírodnú kombináciu. Našla som mnoho inšpirácií a oslovili ma varianty kuchýň, ktoré ani nevyzerali ako kuchyne, skôr priamo ako nábytok do obývacej izby. Už po mnohých radách, že lesklý a svetlý nábytok zväčšuje priestor, padlo rozhodnutie pre takýto tip linky. Ale riešim technický problém. Zverejním vo fotoblogu pár nápadov a poprosím o rady a nápady. Našla som typy kuchýň so závesnými spodnými skrinkami. Samozrejme moja lepšia a inteligentnejšia drahá polovička tvrdí, že to stena neunesie. Ako podklad máme klasický kváder, hĺbka spodných skriniek je bežne 60 cm, výšku skriniek som ochotná sčasti obetovať. Je potrebná nejaká podporná konštrukcia? Hľadám zároveň predajcu alebo výrobcu takéhoto tipu linky. Ďakujem za rady a námety. :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@antoni Nevidím problém závesných spodných skrinkách ako takých. Predsa keď udržia horné skrinky zavesené na stene, tak nebude problém ani so spodnými, pretože veľa veľa gazdiniek nedá na odporúčanie výrobcu a horné skrinky naložia plné porcelánovým riadom...tým chcem povedať to, sa to možno nezdá, ale taniere a šálky tak husto naukladané, ako bývajú, sú ťažšie, ako nejakých pár hrncov, ktoré síce zaberú objem, ale nie sú také ťažké ako spomínaný riad... Preto nevidím problém so závesnými spodnými skrinkami...ale je tu pracovná doska, kde može byť pri pracovných činnostiach v kuchyni vyvíjané väčšie zaťaženie.... ....A to záleži od velkosti resp.dlžke kuch.linky/prac dosky... Hoci takúto kuchyňu som nevidel (myslím), keď sa chce všeličo sa dá dokázať...ale počítaj s tým, že to nie je bežné riešenie linky, preto počítaj, že s extra nárokmi bude aj extra cena. Čavaje
Odpovedať
robili sme aj taketo skrinky nieje to nič zlozite , ak mate zaujem mozme sa dohodnut
Odpovedať
@antoni zavesis v pohode, a preco nie? Horne skrinky tiez nelevituju v pristore. Ale chladnicku asi nie. Len potrebujes aj mycku aj varny panel, na tom obrazku je kuchyna tak pre dvoch ludi,ktori vela nevaria.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja mám zavesenú kuchyňu, ale su to 30 cm skrinky s pracovnou doskou, skrinky sú vystužené rámom na zavesenie a od spodku sú postavene na vinkli, takže sa tam môžem aj prechádzať. Odporúčam, je to praktické a moderné.
Odpovedať
Profilova fotka
detail uchytenia
Odpovedať
Profilova fotka
@antoni Zavesene skrinky su neni vobec problem. Skor by ma zaujimalo ako chces riesit chladnicku a umyvacku...
Odpovedať
@madein1974 Pridala som do fotoblogu pár nápadov. Umývačka sa ešte asi dá zavesiť, časť linky s chladničkou by som obetovala a umiestnila na zem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som samotné spodné skrinky na stenu nevešal. Je iné zavesiť hornú skrinku, ktorá je naložená max. 35 cm od steny a otvárajú sa samotné (relatívne ľahké) dvierka. Neverím, že stena udrží 60 cm skrinku, najmä ak je to výsuv. Po vytiahnutí zostane pri stene takmer prázdna skrinka a komplet výsuv aj s "nákladom" ide 60 až 100 cm od steny. A to už je riadna páka. Robím kuchyne ale za toto by som sa určite nezaručil. Riešením sú možno uchytenia ako má robho, ale asi by som to nechcel mať v každej skrinke. Ak chcete riešiť tzv. "lietajúcu" kuchyňu, my odporúčame aspoň zčasti podoprieť skrinky aj odspodu - vysoký sokel, prípadne nejaká estetická nerezová konštrukcia. Skúsim priložiť obrázky, snáď sa mi to podarí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@drift506 skrinka vydrží, záves vydrží, len či stena vydrží... musí byť dosť pevná na takú váhu a páku. vtedy je to OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?