Zastena za plynovu varnu dosku

Poradite mi,aku zastenu dat za plynovu varnu dosku? Okrem skla a kachliciek. Chcela som kachlicky,ale zacina sa mi pacit doska. Bolo bu vhodne dat za varnu dosku nerezovy plech? Nemate ho niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
Mozes dat dosku co predavaju ako zastenu ale ako sa tu x krat pisslo aj tak upalis tesniacu listu ak mas velky horak vzadu Nerez staci kus 70x20cm len za sporak
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 nerezovy plech mozes dat, ale dosku z drevotriesky by som urcite nedaval, mozes dat napriklad este aj dosku z kamena (prirodneho, umeleho)
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 daj zulovu dosku, ale ryskujes, ze to bude krajsie ako cokolvek naokolo :)
Odpovedať
Moznosti mas viacero, ale povedal by som, ze skoro kazda ma nejake nevyhody, casto je pri plynovej doske problem s tymi tesniacimi listami ]-( ]-(
Odpovedať
Osobne nic lepsie ako obklad nepoznam. Nerez - narocny na udrzbu Doska - prskance a pary po case urobia svoje @slavoducar A kolkoze taky nahrobny kamen za sporhelt vide? A co potom so zvyskom? Zas to naokolo doplnit dakym drahym materiálom?
Odpovedať
@teplo_domova asi zavisi od dosky, lebo moja je za plynakom uz skoro 10 rokov a este sa jej nic nestalo. Na udrzbu 1000x jednoduchsie ako obklad. To mozem porovnat. Zamastene oprskane spary sa vypucovat nedali ani hrubou silou ani tazkou chemiou. Napriek mojej nekonecnej snahe boli furt na grc.
Odpovedať
@zita19 Nuz co na to povedat, ja sa stebou hadat nemusim. Viem co pisem. Obklad 14 rokov a od zaciatku spary zapucovane Murexinom. Ano spary su uz po tak dlhej dobe mierne zajdene ale az taka tragedia to zas nie je. A ako vravi zena tak aj ten olej sa da kolko tolko odstranit.
Odpovedať
@teplo_domova moja skusenost je ina, ale zas kazdy z nas ma pravo na svoj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@teplo_domova Nahrobny kamen daj na zahradu :) Zulova doska 70x100cm stoji od 70 do 370,-Eur. Zalezi, co sa ti bude pacit
Odpovedať
@zita19 Ja Ti tvoj nazor neupieram. Iba svoj argument podkladam reálnou skusenostou. Tiez sme zvazovali dosku alebo iny material no samotny majster ktory nam tento rok osadzal novu kuchynsku linku nas od akychkolvek nahrad mimo obklad odhovaral. A nelutujem. A len tak mimochodom. U svokry som tiez robil obklad a rovnako aj u nej som pouzil tu istu sparovku v tom istom odtieni a takisto nema problem s necistotou v sparach. realizacia obkladu uz ma tiez 10 rokov. Ale samozrejme proti tomu kto co a ako pouzije nemozem a ani nechem nic namietat. konecne rozhodnutie je na uzivatelovy.
Odpovedať
@slavoducar Mne nie, mne sa zula nepaci. A prave ta cena ma zaujimala.
Odpovedať
existuju odolne zasteny hrubka 10mm az 12mm su vo farbe pracovnych dosak ..mi ich instalujeme bezne lepime ich priamo na stenu .maju tvrdeny umakartovy povrch a znesu vysoku teplotu .alebo nerez plech ..len zo skusenosti vas upozornujem ze vsetko na tom bude vidno a vkuse to budete utierat inak v pohode.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@teplo_domova zalezi aj aka sparovacka sa pouzije, ale co si pridal fotku, tak nemam pocit, ze by to bolo nejako zajdene 8-)
Odpovedať
@zuzgun Ale ved som to spominal. Je to sparovacka od Murexin a tusim farba je Bahama. Mam s nou dobre skusenosti. A hlavne pokial ide o cistenie. Ak by tam boli uzsie spary tak je to este menej nachylne na necistoty. A chvali to aj zena. Pretoze ona to cisti nie ja. Rovnaku sparovacku som pouzil aj na obklad pre svokru. A doteraz som nepocul ,ze by to bol problem. A dost mozne ,ze je to aj tym odtienom. Pamatam si ,ze na byte sme mali klasicku bielu sparovku a tam uz to bolo horsie. Ako mi teraz potvrdila zena tak to bolo skutocne tragedia. Cize ano, farba urobi dost a nie kazdy pouzije presne to co ja takze rozdiely tu budu. A uznavam ,ze znacne. Pokial sa pouzije ta ista Bahama na podlahe tak tam to uz je cista tragedia. To uz je skor lepsie pouzit tmavy odtien ako Mittelbraun. Ale samozrejme kazdy si zvoli o co mu vyhovuje a potom to uz nemusi byt taka sláva.
Odpovedať
Profilova fotka
@teplo_domova tak kazdy si da to co povazuje za najvhodnejsie, ja tiez v mnohych veciach som si nedal poradit a teraz si mozem hlavu buchat a to iste plati zrejme aj pri tomto, je lepsie si dat poradit od niekoho kto ma skusenosti a vie, co a ako ;-)
Odpovedať
@zuzgun Ja osobne by som dosku do kuchyne nedaval uz len z dovodu pachov a vlhkosti udrzujucej sa za takouto doskou. A uz vonkoncom nie ak je to severna stena domu ako v mojom pripade. Pokial ide o kontaktny sposob ako je zula ci obklad je to ine. Aj dosky sa robia kontaktne, ale vzdy je tam urcita nezrovnalost medzi oboma povrchmi. Mozno tak v pripade SDK je to 100% rovina. A beriem to aj z toho pohladu ,ze vela ludi v minulosti lepilo na steny kuchyn korok ci tatransky profil. A potom sa cudovali co za bordel za tym mali. Ale samozrejme, kazdy ma moznost vyberu. Su to len moje uvahy a skusenosti. Mozno v dacom mylne ale pokial sa mi to osvedcilo tak nevidim dovod preco to neprezentovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa najvhodnejší materiál je sklo.Používame len kalené sklo , ktoré odolá aj otvorenému ohňu.
Odpovedať
@hoblinka13 ja mam grafosklo a som spokojny,ziadny problem s cistenim
Odpovedať
@dizain blbost. Co je to odolna zastena? Preto, ze má 10mm? Ved aj 14mm od Eggeru je len z drevotriesky. Ide prave a ten umakart, ktorý nevydrží teplo. Na zastenu treba dať ešte číre kalené sklo na drziaky, ktoré sú od zasteny aspon 5mm. Už to tak robim 11rokov
Odpovedať
@hoblinka13 Mame drevotriesku vsade, ale za sporakom mame na tom este nerez.
Odpovedať
@1gugu to je super kolko si za to zaplatil a ku mas dlzku a sirku tej zasteny.
Odpovedať
@srlinka 300x70 s vyrezom na zasuvky a s dovozom+montaž 650€,nie je to lacne ale zas na druhej strane dobre sa to udrzuje a raz to treba kupit
Odpovedať
@1gugu Dik.Lebo aj my chceme ale ja mam kuchynu do lka ale zase az take to hrozne neni ved obklad ties nieco stoji a ties aj robota a ta fugovacka po rokoch uz neni taka pekna.A to sa my paci lebo je to v kuse.
Odpovedať
My mame disku a nevymenila by som ju za ziadne kachlicky velky horak je v predu
Odpovedať
@1gugu Kolko ta vyslo to grafo sklo.Lebo mne ho poliak dava za 250e ale ja chcem to kalene a to my dava za 300e ale ze ked je indukcna doska ze tam to kalene netreba ze je to zbytocne drahe.Ze to sa dava iba ked je plyn.tak neviem ale aj tak si asi dam to draksie.Co by si my ty poradil.dik.
Odpovedať
@srlinka ved vyssie som uz to pisal co stalo, Co mi robili boli zo Šamorina grafosklo su aj na fb. dosli odmerali ,potom vyrezali a vyvrtali diery a potom to isli dat zakalit a na konec davauju vzor obraz aky si vyberes. Aj mne ponukali obycajny viaceri ale chcel som kaleny,je to podla mna lepsie ked nahodou do toho tuknem aby sa hned nerozbil.
Odpovedať
Profilova fotka
@teplo_domova jo, beriem to, len to je sto ludi, sto nazorov, myslim si, ze toto si treba dobre zvazit aby potom clovek casom rozhodnutie nelutoval ;-)
Odpovedať
@zuzgun Samozrejme. Ja neľutujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?