Zastena do kuchyne

Dobrý deň, má niekto skúsenosti zo sklenenou zastenou? Ne praská náhodou?. Paci sa mi také mliečne sklo aké akú to ma životnosť a praktickosť?? Ďakujem 😉
Odpovedať
@annapil789 kazde sklo moze prasknut, aj bezpecnostne v sprche aj kalene na rure. Skryte vady materialu a vnutorne pnutia neodhali nic. Ale to nie je dovod obavat sa. podla mna sklenena zastena najlepsia volba. Len si treba vybrat dobrého dodavatela, ktory ju spravi a osadi a ponukne najlepsiu moznost prave pre vas. Nie vzdy je nutne davat drahe kalene sklo
Odpovedať
@annapil789 Samozrejme praská je to jeho fyzikálna vlastnosť. Ale napriek tomu sklo ako zástena sa používa viac rokov a bežne sklári vedia na čo treba dať pozor. V skratke uvediem: rovný podklad (stena) je nutnosť, zásuvky v skle sú riziko radšej ich dať na pracovnú dosku, plynové horáky = kalené sklo. Najväčší problém a riziko rozbitia je preprava a montáž, hlavne väčších kusov (viac ako 2,5 m). Lepenie na stenu, aj tu môže nastať problém, niektoré lepidla zanechávajú viditeľný fľak.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemontovat sam riziko prasknutia ... radsej si to objednat aj s montazou. Vyrabam kuchyne a toto nechavam vzdy na subdodavatela.
Odpovedať
@wolodymyr súhlasím, poznám prípad, keď výrobca kuchyne pri prevoze sklo 2x rozbil (kalené, na ktoré sa čakalo 1 mesiac, lebo sa vyrábalo na mieru v Poľsku). Bývavalo, dnes už sa to nestáva. @annapil789 tie fľaky od lepidla pripomínam práve preto, že chceš mliečne sklo (Lakomat) práve to je problematické.
Odpovedať
Sklo nemusi byt lepene, su na to aj speci profily.
Odpovedať
my máme sklenenú zastenu v kuchyni, kalené sklo, montované pred troma rokmi. Zatiaľ bez akýchkoľvek problémov. Veľmi dobre sa udržiava.
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne za pomoc! :) My totiž to mame stále nejaký problém. Raz únik vody.. Prasknuta rúra. Potom sme skoro vyhoreli kvôli sfusovanej praci vraj elektrikára.. Tak už sa bojím normálne niečo objednať bez overenia 😀 Ešte raz ďakujem velice pekne. Ak by mal niekto foto ako inšpiráciu potešilla by som sa 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@annapil789 asi nepoznam nikoho komu by slo vsetko jak po masle, zakazdym sa najde nejaky problem, hlavne sa tym netreba nechat odradit ;-) sklo ako zastena je velmi fajn, co sa tyka aj udrzby napriklad, len montaz nerobit na vlastne triko ;-)
Odpovedať
Ja by som tiez chcela ako zastenu dat lacobel, stolar odporucil najskôr dat na celu zastenu dosku a az na nu nalepit lacobel. Co si o tom myslite? je to nutne? On tvrdi, ze mal sa mu stalo, ze horna skrinka pouzivanim trosku sadla a kvôli tomu lacobel praskol :-(
Odpovedať
@kreola ked ti tak stolar povedal, tak asi neklamal. Moze sa stat aj toto ale to bohuzial neoplyvnis. No radsej by osm si nechala poradit od odbornika a netvrdila by som si svoju pravdu, ze to chcem aj napriek tomu tak!
Odpovedať
@kreola ked bola skrinka opreta o sklo niekde sa stala chyba. Bud ten co vesal skrinky alebo ten co rezal sklo sa netrafil do miery.
Odpovedať
@zita19 Sklo bolo praveze ok, Vraj uz robili takto kuchynu v velkymi hornymi skrinkami, zastena z lacobelu bola uplne ok a o 3 mesiace ked sa skrinky viac zatazili a zacali pouzivat tak klesli o 1-2 mm, vytvorili tlak na lacobel a ten praskol. Neviem ci to vsak nebola nejaka nestandardna situacia. Ono to vraj tam chcu dat preto, aby ta doska zaroven aj podoprela horne skrinky, ktore budu pomerne velke a tazke. Steny mame z ytongu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kreola tazku skrinku nechytim na dvd hmozdiny ale dam viac. Nespravim zadnu stenu zo sololitu ale dam tam an priecnik z drevotriesky aby prenasala vahu. No ale ako je pan zvyknuty...
Odpovedať
@annapil789 ja mám zásteny zo skla a aj zásuvky aj vypínač mám na nej vyrezané.dodala a montovala firma grafozasteny zo Šamorín a som maximálne spokojný.
Odpovedať
@1gugu je to dobrá vec, dobre to vyzerá, len to musí robiť profesionál aby to bolo poriadne spravené aby sa niečo nestalo, aby sklo neprasklo už pri montáži napríklad :-)
Odpovedať
Kedy sa montuje sklenená zástena pred alebo po montáži linky?
Odpovedať
Profilova fotka
Sklenenú zastenu môžem len odporučiť. Ľahko sa to udržuje.Lepit sa to nemusí, sú na to krycie hliníkové listy. Ale záleží aký máte sporák.My sme chceli kombo plyn indukcia, ale kuchyniar nás od plynu od hovoril, že je tam ryziko prasknutia.Za mňa ešte raz áno, nemenil by som za nič aj keď je to trosku drahšie.
Odpovedať
@eryykah az po montazi
Odpovedať
takže buduci tyzden nám pride montovat jeden sukromnik..som nevdela ze sa ceny pohybuju okolo 2000 € :( samozrejme nevybrala som si najlacnejsieho..no uvidime..dam info
Odpovedať
@annapil789 Tie ceny sú kadejaké, uvidíš sama, hádam to bude dobré, potom sa ozvi a ak to bude ok, tak by si mi mohla pls aj kontakt poslať :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?