Zariadenie kuchyňoobývačky

Profilova fotka
Prosím vás, poraďte mi dobrú dispozíciu kuchynskej linky, jedálenskeho stola, sedačky a obývačkoveho nábytku do tejto miestnosti. Rozmery sú myslím dobre čitateľné a celkovo to má takmer 36 m2. Východ na terasu je na pravej strane toho výklenku (posuvnú dvere) Jediná vec, čo by už mala ostať zachovaná je drez pod oknom, keďže už vývody máme urobené, inak je všetko variabilné. Asi mám slabú fantáziu :D Moje požiadavky nie sú nejako úplne konkrétne, ale rada by som mala veľkú linku, najlepšie s barovým pultom, jedálenský stôl pre minimálne 6, najlepšie osem ľudí a veľkú sedačku a nechcem nič obchádzať ani pri varení ani pri prechode na terasu. V tejto fáze stavby sa dá ešte murovať, prípadne niečo odstrániť. Prikladám aj môj návrh, ale zdá sa mi že kuchyňa je pomerne väčšia než obývačka, čo asi nebude najlepšie riešenie. Ďakujem za všetky rady a tipy :)
Odpovedať
@dada318 Jedálenský stôl viac do stredu, nemôže ostať takto natrepaný k skrinkám v obyvke. Keď budú stoličky zasunuté, bude sa k východu na trasu dať prejsť. Toto by bolo dobré urobiť v 3D, v mierke. Obývačka bude dosť tmavá popoludní... odporúčam pridať niekam okno, aby svetlo šlo do obyvky z vicerých strán, aby bolo rovnomerne rozložené. Vám tam pôjde veľa svetla ráno a dopoludnia, ale budete zastierať, lebo zrovna vtedy sa varí = bolo by tam moc horko (v zime a hlavne v lete). Južné okno v kuchyni - dať len nízke, pod horné skrinky, aby sa tienilo svojím vlastným horným ostením. Dopoludnia a okolo poludnia, čiže v čase varenia, ním pôjde veľa tepla. Tam treba vyriešiť viac vecí, než len tvar kuch. linky a skriniek v obyvke...
Odpovedať
@dada318 Na ten stůl opravdu spotřebujete celý ten výklenek - 270 až 300 cm, jinak to vstávání od stolu nebude moc pohodlné
Odpovedať
@dada318 ahoj dada posielam návrh zariadenia Tvojej kuchyňoobývačky
Odpovedať
Máme podobný pôdorys. Ja premýšľam nad niecím takýmto. V tvojom prípade by som dala stôl do toho výklenku. 3 metre je celkom dosť, aby si sa dostala na terasu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zu19 Mne sa paci druhy (spodny) navrh, no do ostrovceka by som jednoznacne dal umyvadlo.
Odpovedať
@slavoducar do ostrovceka sa zvykne davat varna doska preto, aby clovek nestal chrbtom do priestoru ked vari... len to vsetko zalezi od klienta co preferuje... niekomu trebars vyhovuje viac ked ma umyvadlo a varnu dosku v jednej linke a ostrovcek vyuziva bud ako pracovnu plochu alebo sucasne ako pult na jedenie... a niekomu vyhovuje viac ked ma v ostrovceku umyvanie... :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@zu19 Pisal som iba to co by som spravil ja a to pre tie iste dovody ktore udavas. Viac mojich klientov preferovalo umyvadlo, no nie preto sa zastavam umyvadla v tvojom navrhu. Upratat stol priamo do umyvadla mi prislo ako dalsi bonus takeho ostrovceka.
Odpovedať
@dada318 neviem preco zvyknu ludia do relativne malych priestorov osadzat kuchynu do U a k tomu este pult. Uzavries tym priestor a umiestnenie stola, aby bolo pohodlne obchadzanie bude umenie, alebo stol bude musiet byt mensi. Kuchynu maximalne do L. Navrh @zu19 vyzera lepsie. Osobne by som vsak ostrov neosadzal to sa hodi do vacsich priestorov. Mne sa ostrov tiez paci, no neosadil som ho z dovodu priestorovych moznosti.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za vsetky rady a tipy, nakoniec som to vymyslela uplne inak - isla som do domu a kreslila si kriedou na zem a ano, mali ste pravdu - s ostrovcekom je to lepsie - ale kuchyna nie do U ale do Lka a varna doska tam nebude, len cisto pracovna plocha, nakoniec sme vyvod na digestor urobili do kotolne a von z domu, skvele inspiracie, dakujem krasne :) s tym ze na fotke nie je uplne stopercent s tym co bude realne, este vaham nad otocenim chladnicky - to uz doriesim priamo v kuchynskom studiu :) ale aj tak dakujem krasne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?