Zabudovany digestor

Prosim vas ako ste spokojní so zabudovanym digestorom v kuchynskej skrinke. Stiha to odsavat? Alebo by ste riesili uz iny.
Odpovedať
Profilova fotka
Prosim Vas ste spokojny s autom s manualnou prevodovkou?? Stiha to prebiehat?? Alebo by ste riesili automat? :-) :-) :-) Celaa otazka zlaa ... hlavne nech taha von ak sa daa nie uhlikovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika84 To je naozaj zle polozena otazka, prepac. Na to aky je digestor neurcuje to ci je v skrinke alebo volne kominovy upevneny iba na stenu. Skor si pohladaj parametre o mnozstve odsavanych kubikov a hluku digestora. Najdes to ako technicke parametre pri kazdom v baleni alebo v obchode na vysacke. Potom este zvaž, ci na cirkulaciu cez uhlikovy filter alebo priamo von cez potrubie. Toto je dolezite a nie to ci je v skrinke alebo nie! Ak mas nejaky na vyber tak mi posli jeho nazov a mozno budem vediet poradit...namontoval som ich uz desiatky :)
Odpovedať
Profilova fotka
Digestoru je asi jedno si myslim, ci je zabudovany alebo nie. To o tom vobec nie je. Treba is skor vybrt spravnu znacku a disgestor tak, aby mal dobry vykon a stihal odsavat paru. A ako ti uz bolo naznacene vyssie, tak samotne digestori teda druhy su urcene pre inaksie osadenie. V obchode ti budu presne vediet povedat, aky sa do trvoje kuchyne hodi najviac. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika84 pokial mas kvalitny digestor tak je jedno kde bude zabudovany a bude odsavat dobre. Tuto otazku si velmi zle polozila. Kazdy ti sem napise, ze digestor moze byt zabudovany v skrinke a bude odsavat pokial bude mat dobre parametre a vykon
Odpovedať
Profilova fotka
Vykon treba spravny uz som sa stretol s takym paradoxom ze digestor na plnee pecky zacal tahat dym z krbu .. mal lepsi tah ako komin. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika84 ahoj akurat teraz riešim tiez digestor chcem vstavaný šírku hornej skrinky mam 30cm kuchyňa dankuchen uz mam hotovú kuchyňu mala som uz pred montážou uvažovať ale povodne som nechcela vobec digestor tak teraz neviem aky typ si vybrať
Odpovedať
Ja budem mat tiez zabudovany skrinky 30-ky a neviem ci nebude vadit ked bude varna doska pretrcat. Snad to neuskodi skrinke kvoli pare. Nechcela som vysuvny
Odpovedať
Profilova fotka
A preco by to nemalo stihat, pokial budes mat silny digestor tak musi stihat odsavat. Tam nezalezi na tom kde je zabudovany ale aky je vykonovo
Odpovedať
Aky ma mat vykon digestor? Podla coho sa to navrhuje? Objem miesnosti, alebo objem penazenky?
Odpovedať
@originalx No taky rychly vypocet je objem miestnosti x10 a tolko m3/h by orientacne mal mat vykon digestor. No a ak chces aby bol pri tom odsavani aj tichy tak tento vykon by mal byt uz na najslabsom stupni odsavania. Tento orinetacny vypocet plati ak mas samostanu kuchynu napr v panelaku, ak mas spojenu s obyvackou tak neviem aky bude rozdiel ale objem x10 je dobry zaciatok aj tam ymslim. No a pokial je to akymkolvek sposobom mozne tak urcite tahat von samostatnym vyduchom.
Odpovedať
@marek_k mam kuchynu s obyvacku, objem cca 140-150m3. Takze digestor by som mal mat s vykonom 1500m3/h? Alebo zle ratam? Chcel som ten zabudovany v prac .doske Bora, alebo zabudovany v skrinke, alebo v strope aby nebol vidiet. S odtahom asi von, neviem ci recyklacny by stihal.
Odpovedať
@originalx no to asi nie, asi by som to odvodil len z casti miestnosti ktora sa da povazovat za "kuchynu". Na boru sa vyprdni teply vzduch stupa hore , takze bora sa snazi, ale fyziku neoklame.Za jej cenu si radsej nakup komplet spotrebice do kuchyne . V strope by bol klasicky digestor prilis daleko od dosky. Takze potom asi ten zabudovany v skrinke. Ja mam Faber Inca lux 2, nenapadny a vykonny, som s nim spokojny http://www.modrastrecha.sk/blog/marek... No to nejde o to ci bude recirkulacia stihat. Recirkulacia bude stihat ale len to co je schopna tj, pohlti len mastnotu a do urcitej miery pachy. Odtah von odstrani pachy aj teplo vyrazne lepsie. Pokial je nejaka moznost (aj krkolomnejsia) dostat odtah von, tak urcite von.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takze vyratat len objem kuchyne aj ked nie je oddelena. Tiez mi nejde do hlavy ta bora a fyzika, inak aj ine znacky to predavaju za kopu €. Ty mas pod skrinkou co je vidiet, ja chcem taky co nie je vidie na prvy pohlad.. Takze recyklacia nepohlti ani pachy, aj ked tam bude uhlikovy filter? Tak dam cez stenu odtah, to neni problem do ytongu vyvrtat otvor.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx @marek_k My mame zatial vyhliadnuty tento. Vyzera, ze ma celkom slusny vykon, tak snad bude ok...https://www.mall.sk/vstavane-odsavace/concept-peb-608-ix
Odpovedať
@nicicka tento je vidiet pod skrinkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx aha, tak mne to nevadi :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?