Zabudovanie chladničky

Profilova fotka
Dali sme si zabudovať klasickú chladničku a teraz máme problém s držiakom na dvierka.Keďže chladnička je trošku dooblúka tak sa tam ten držiak nedá upevniť. Vie mi niekto poradiť ako sa to dá poriešiť? Dajú sa kúpiť držiaky aj na oblé chladničky ?
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade traba zabudovavat spotrebice,ktore su na to urcene,ale to uz teraz asi vies aj sama.Dobastlit sa da kutilsky kadece,ale netusim ako,aby to bolo aj funkcne,aj esteticky vypadajuce.Hlavne ta funkcnost,lebo nieje nic horsie,ako nedovreta,nedobre doliehajuca chladnicka,alebo mraznicka.
Odpovedať
Profilova fotka
@valeri1 tak ako pise zirafak "treba zabudovavat spotrebice,ktore su na to urcene". Mozes mat problem so zivotnostou chladnicky (nedostatocne odvetravanie chladiacej mriezky) a samozrejme s tym spojena zvysena sporeba elektriny lebo kompresor bude bezat castejsie ako by mal. Tolko k zabudovaniu. Co sa tyka uchytenia, predpokladam, ze chces na chladnicku uchytit predne celo v dizajne ostatnych skriniek. Sklamem ta, nepojde to. Original zabudovavane spotrebice maju na to prisposobene predne celo. V tvojom pripade sa jedna uz o finalnu upravu chladnicky, takze tam neuchytis bez poskodenia dvierok nic. Jedine nalepit na predny panel podlozky tak aby bol pri prilozeni v rovine a potom ho prilepit mamutom k chladnicke. Vysledny esteticky vzhlad si uz mozes domysliet sama.
Odpovedať
Original nic take neexistuje, takze jedine to nejako kutilsky zmajstrovat. Vysledny efekt a funkcnost chladnicky uz velmi dobre popisal @mariand Este by som rad vedel, koho napadlo take genialne riesenie? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chladniku máme kúpenú už niekoľko rokou a keďže sme vymenili byt za stavbu domu tak som ju chcela použiť =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ty si ale blba:-):-):-)prepac za vyraz, ale na to si predsa mohla mysliet sko, nie:-):-):-):-)
Odpovedať
@valeri1 my sme tiež chceli ale chalani nám dopredu povedali, že je to blud a že mi to neurobia.Tebe nepovedali?
Odpovedať
Profilova fotka
Mariand pise spravnu vec.Je riziko,ze sa ta klasika chladnicka v tej skrini bude prehriavat.Proste na to zabudovanie nieje vhodna.Asi by som ju radsej nechal niekomu z rodiny,popripade strelil na inzerat a kupil nejaku zabudovetelnu.Ak nebudes spekulovat zo super luxusnou znackou a velkym postom +iek za A ckom,tak ani nemusi byt velmi draha :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to čo mi tu píšeš tatiana1978 tak mne nik veru nepovedal :-|
Odpovedať
my sme mali tiez starsiu volne stojaciu chladnicku, a pri vymene kuchynskej linky sme ju dali zabudovat do skrinky, a ver mi, ide to,dobry stolar ti to zabuduje, chladnicka fungovala dalsie 3 roky bez problemov(potom sme sa odstahovali), ale myslim ze funguje nadalej, aj ked treba pocitat s tym, ze asi nevydrzi tolko ako original
Odpovedať
Profilova fotka
@bomik no ja som tu niekde na fórach čítala že chladnička môže byť len tak ako keby vložená v skrini a dvierka sa otvárajú na skrini samostatne a za nimi sú dvierka na chladničke ktoré sa otvárajú tiež samostatne. Tak to asi aj ja nechám takto. Kryt na zadnú stenu chladničky sme nedávali aby sa nehriala tak je vpodstate len ako v skrini postavená. A vy ste ako mali vyriešené tie dvierka? Mali ste ich upevnené na držiakoch alebo nie?
Odpovedať
@valeri1 fúha, tak takých ,,majstrov,, nemám rada. Jasnačka, že im ide hlavne o kšeft ale aspon ja mám to štastie, že doteraz mi vžda poradili alebo aspon dali pár možností, že dá sa to takto alebo takto. My budeme mat osadenú v linke aby to nejak vyzeralo ale dvierka spredu nám odmietol dat a takisto nám zo zadu necháva nejaký priestor aby sa ,,nepriehrievala,,
Odpovedať
dvere boli upevnene na takom istom systeme ako sa upevnuju vstavane chladnicky, takze dvere od chladnicky sa otvarali spolu s dverami skrinky, a samozrejme skrinka bola zo zadu otvorena, vsetko bolo funkcne a nic sa nemuselo prisposobovat
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@valeri1, samozrejme áno: hľadajme spôsoby ako to to ide, nie dôvody, prečo to nejde. Na fotke vľavo je zabudovaná chladnička aj s malým mrazákom a každá časť má samostatné dvere. Vôbec sa nejedná o zabudovateľnú chladničku. Problém bol v tom, že 48cm zabudovateľná chladnička neexistuje. Kuchyňa sa práve montuje.
Odpovedať
tak ja som na byte tiež zabudovala ladničku do skrine. Ke´D som sa chcela do nej dostať, tak som musela najskôr otvoriť jedny dvere vonkajšie a potom ladničku a cez deň som mala tie dvere otvorené, lebo ladnička sa prehrievala, tak som vetrala priestor. Už by som to v živote tak nerobila....vysoká spotreba, stále otvorené dvere kvôli vetraniu....keď chceš zabudovať, tú prvú predaj a kúp si novú, alebo ju zabuduj do linky do otvoreného priestoru
Odpovedať
Profilova fotka
@clus a čo si myslíte o tých oblých dvierkach dá sa to njako poriešiť aby to bolo upevnené alebo ostáva len tá moja varianta nechať chladničku stáť akoby v skrini a otvárať dvierka zvláš
Odpovedať
@valeri1 tiez sme to pri vymene kuchynskej linky takto urobili, ze chladnicka je vlozena v skrini, naprv musime otvorit tu skrinu a potom samostatne chladnicku, tiez mame celkom novu chladnicku 3roky a nechceli sme menit, je zabudovana vo vstavanej skrini, pricom ta vstavana skrina nema zadnu stenu, aby bolo zabezpecene vetranie. Neviem ti povedat ci je to dobry napad, nakolko mame linku cca 4mesiace, ale u nas chladnicky aj tak dlhu zivotnost nemaju. Najnovsie odisla elektroluxa po 2,5 roku a to ani nebola zabudovana ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maj_ka5 Ja si tiež myslím že ak sa má chladnička pokaziť tak sa pokazí :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Tu je link na pant pre zabudovanie chladnicky do skrine: https://webshop.schachermayer.com/cat...
Odpovedať
@valeri1 v podstate Vam da do skrine volne stojacu chladnicku kazdy stolar ktory Vam chce vyhoviet. Aj ked by Vas mal upozornit na rizika ktore sa tu preberaju. Pri zabudovani neide len o to ci sa pokazi skor ci neskor. Ide o zvysenie el. energie co sa v konecnom dosledku odrazi na Vasom rozpocte. Kedze chladnicka je v prevadzke non stop. Volne stojacej chladnicke nestaci vetranie len vzadu. Mala by mat s kazdej strany cca 2-3 cm volneho priestoru aby sa neprehrievala. A o tom ze je hlboka a este ak mate oblukove dvierka musite skrinku vytiahnut viac do priestoru. Nevravim ze sa to neda. Len ci sa Vam to oplati ked si zratate pre a proti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?