Z akého materiálu pracovnú dosku?

Hľadám kvalitnú vodo- a teploodolná a zároveň ľahko a rýchlo čistiteľnú pracovnú dosku za rozumnú cenu. Z akého materiálu sa takéto vyrábajú?
Odpovedať
Technicky kamen je spravna volba. prirodny kamen ma sice dobru cenu, ale bohuzial ma problem s nasiakavostou, t.j. ak nechate napr cervene vino na doske, moze sa stat, ze nasiakne cervenu farbu a uz to von nedostanete (hlavne blede varianty). umely kamen ma zas problem s teplotami, ak polozite horucu panvicu na povrch , moze sa poskodit. technicky kamen by to mal riesit, samozrejme je dolezity tiez vyrobca.... a este: rozdiel medzi umelym a tech kamenom je laicky povedane v mozstve umelych primesy.... tech kamen ich ma menej, umely ich ma viac, preto ma problem s teplotou
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s technickým kameňom, ďaľšia možnosť je ešte špeciálne kalené sklo, ktoré sa vyrába presne pre tento účel v rôznych prevedeniach (lesk, mat, rôzne farby)
Odpovedať
Na druhej strane, pracovné dosky z prírodného kameňa sa väčšinou vyrábajú práve z tmavších materiálov, aj keď nehovorím že svetlé nie sú vhodné na kuchynskú linku. Nasiakavosť nie je vôbec až taká extrémna ako je opisované. Keď sa vyleje niečo iné ako voda na pracovnú dosku, či už olej, víno, nenechávam to tam celý deň ale hneď utriem (dokonca sú aj prírodné kamene, ktoré nenasiaknú). Pracovné dosky z prírodného kameňa majú ale nespornú výhodu v odolnosti a lesklom vzhľade aj po rokoch používania. Samozrejme aj umelý/technický kameň je riešenie, ale ceny sú povedzme si na rovinu, vyššie ako bežný typ prírodného kameňa/žuly. A opotrebenie nastáva oveľa skôr ako pri žule. Podľa môjho názoru, výhodou umelých kameňov sú ich farebné možnosti/homogénny tvar/žiadna kresba a v dnešnej dobe u niktorých aj odolnosť voči teplu. Je to všetko vec vkusu. Takže, aby som to zhrnul, je len na vás či si vyberiete prírodný alebo umelý kameň, oba majú svoje výhody aj nevýhody ;)
Odpovedať
@dievcatko2011 treba zadat rozmery a do akej ceny a podla toho potom vyberat pracovnu dosku. lebo za kvalitu sa plati trochu viac ako za bezny standart.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?