Výroba kuchyne a dodanie mimo SVK - Merano, Taliansko.

Profilova fotka
Pekny deň, máme už návrh a aj predstavu ako má vyzerať kuchyňa do nášho nového bytu v Merane.. Ale do dnešného dňa sme neboli schopný zohnať výrobcu v CZ resp.SVK, krorý by to bol schopný vyrobiť a dodať+montáž.. Oslovili sme Sykora.eu, nábytok Beneš - CZ a DECODOM. Sýkora sa nám ani po mesiaci neozval-pričom som poslal všetky podklady. Jediný zareagoval okamžite DECODOM Topoľčany, ale je problém s dodávkou a montážou.. Rozpočet som mal na 7 000EUR, DECODOM to zvládol za 3 800EUR aj s batériou a dresom. (len kuchyňa, bez spotrebičov) Ponúkal som 1 500EUR za dopravu a montáž v Merane (cca.800km) ale nenájde sa nikto kto by nám to doviezol a zmontoval. Idem ešte osloviť dkuchyne-interiery.sk, http://www.stobi.sk/, http://nabytokbetak.sk, ale mám obavy či to všetko vlastne bude mať význam a nedám to robiť nakoniec aj tak v Taliansku.. V prílohe prikladám moje návrhy a návrhy DECODOMU.. Poradte prosím..
Odpovedať
@mrqua No co cakas.,. kto si to vezme na svedomie, jeden den cesta tam, prespat druhy den spravit - este to mas dufam na 10 poschodi ze to bude clovek cely den len nosit hore... zas prespat cize 3 dni v riti minimalne cesta naklady mozno 300-400€ Co ked budu treba nieco spravit ze im nebude stacit naradie? Kto to budu riesit v taliansku, to si nikto ne svedomie nezoberie..Sak si daj spravi talianom .. Ak ches za 3k to to zmontujem a doveziem..
Odpovedať
@mrqua to si daj radsej urobit v Taliansku. Budes mat aspon zaruku a zeby to bola nejaka terno cena sa tiez neda povedat. Ta kuchyna je relativne mala a s relativne lacnych materialov a bez specialnych systemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Dakujem za ponuku. Som nevedel za na SVK tam vsetci tak dobre zarabaju.. Myslel som ze za dovoz a zmontovanie jednej MALEJ kuchyne 1500EUR za DEN bude stacit.. Stolari, ktorým nebude stacit naradie?! Takí nech ostanú doma na riti.. Záruku? A na čo? Predpokladám že keď kúpim ako som dnes telefonoval do DECODOMU, že keď to vyrobia ako majú, nepotrebujem záruku-drobné veci si opravim sám tu. Tu v IT kuchyne 8-20 000EUR.. Mal som rozpocet aj 10tis EUR bez spotrebicov..
Odpovedať
Profilova fotka
@ajana1 Nevedel som ze DECODOM vyrába z lacných materiálov.. Zásuvky sú Hettich s plným výsuvom a s brzdou, kvalitatívne ako BLUM.. A dosky, dres a baterie-to najlepšie čo mali v ponuke.. Čakám aj na ponuku od Sykoru do 250 000Czk bez spotrebičov-som zvedavý čo mi ponúknu.
Odpovedať
Osobne by som hladal skor nejakeho stolara alebo malu firmicku, ako nejakeho velkeho predajcu, predsalen inak k tomu bude pristupovat stolar s 1-2 pomocnikmi ako velka firma, aj ked neviem ci niekto bude ochotny to vyrobit bez osobneho zamerania
Odpovedať
Profilova fotka
@mrqua no aspoň podľa obrázkov tam nemáš nič moc extra. Ak nie si ľavý tak si to zložíš sám. Decodom ti to dodá všetko demont..... takže to len skladaš. Max. si nechaj do pracovnej dosky vyrezať otvor na drez, varnú dosku. To ti spravia aj v dekodome alebo bariaky stolár za pár minút. Odvezieš to v osobaku + vozík. Ak máš väčšie auto tak len v ňom (podľa obrázku tipujem že pracovná doska bude cca 180-200cm)
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 Dakujem za konecne pozitívnu radu a názor. Veď práve, nič extra a kuchyňa je malá.. Auto mám veľké, guľu a vozík tiež. Rozmýšlal som presne rovnako, že si to dopravím možno aj sám.. Ľavý nie som, ale nie som ani stolár :-D Tá doska pre ostrovček 260cm.. V kuchyni kratšia.. Do auta max. 210cm, na vozík neviem.. Prac.dosky mi dodajú celé-bez výrezov, to už ma upozornili..
Odpovedať
A co tak oslovit miestnych dodavatelov? Vsak toto je uplny stabdard, toto sa musi vyrabat po celej Europe na hektare. Neverim ze v IT by sa nenasiel kuchynsky sektor, z ktoreho by sa toto vyskladat nedalo. Za dopravu zaplatis viac ako za celu kuchynu. Len tak mi napadlo ALNO ako vyrobca fakt kvalitnych kuchyn, maju aj IT stranku http://www.alno.it/alnosys3/514.0.it....
Odpovedať
Profilova fotka
@mrqua Vedčina a výrobcov varnich dosiek a drezov dáva takú papierovú šablónu ako to treba vyrezať....takže priemerný stolár ti to pohode vyreže ak si nato sám netrúfaš. Inak je to len skladačka Ak si to budeš robiť sám tak začni spodnimy skrinkami presne podľa toho ktorá kam patrí. Neotvaraj ďalší balík pokiaľ tu predchádzajúcu nemáš na 100% zloženú....aby si si nepomiešal dielce. Potom zošrobuj skrinky k sebe aby licoval vrch....a až potom následne doštelovať výškovo nohy ku podlahe.
Odpovedať
ikea,sice v taliansku ceny skoro x2,nakupis,sikovny si,poskladas,mas zarobene.kvalita ikea je urcite lepsia ako decodom.a mozes diely vracat,dokupovat,vymienat.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonau IKEA ceny v Taliansku OK. Kedysi som porovnaval ceny nejakych veci a na SVK vsetko bolo drahsie.. Najlacnejsie IKEA Bologna, Potom Innsbruck a nakoniec SVK.. IKEA som teraz napisal do kuch studia poziadavku, uvidime..
Odpovedať
Profilova fotka
@sonau Inak o kvalite veci z IKEI.. Nie vsetko maju top. Indukcne hrnce mali TOP kvalitu ale lacne teda neboli.. Nabytok co sme nejaky kedysi brali, nic moc..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mrqua asi si nebol na spravnych miestach. My sme za tu nasu zaplatili okolo 8000 bez spotrebicov lenze je vacsia, ako dosku mame 3*1 meter composiet ktory je drahy, speci system v skrini, vstavane odpadkove kose na triedenie, pribornik a police na vino. A to nehovorim o tom ze je to vyrabane v Holandsku takze skoro 4000 za tuto kuchynu je vela
Odpovedať
Profilova fotka
@mrqua Pozri si http://www.ilmulinoarredamenti.it/ Mam s nimi dobru skusenost a maju Zuzku, ktora je zo Slovenska :)
Odpovedať
preco to davas nacenovat decodomu a do roznych velkych spolocnosti? podla mna si to radsej nechaj nacenit u normalneho stolara - najlepsie z BA alebo KE kde sa da pekne napojit na dialnicu do IT a bude to...
Odpovedať
Profilova fotka
@mrqua ono je to lákavá ponuka za pár dni zarobiť tolko aj ked treba dvoch ludí sa to oplatí iba pri bezproblemovom priebehu montaže bez nutnosti dalších úprav nedajbože dorábky. Nemysli si že decodom ti to dodá v stave že podklobaskazjemta ale budeš musieť dolepovať hrany na dosku skladať skrinky dorezávať sokle a plno kravín. volil by som alternatívu - kúpiť sektor tam a pomaly to zložiť sám či si nájsť miestneho 1000majstra čo to spraví - dať to vyrobiť tu spojením s montážou ale nečakaj cenu decodomu mne to letmo vychádza o 500 drahšie plus tá cesta
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoducar dakujem za tip.
Odpovedať
Onop to vyzera lahkoi, na privese jasne. To radia ludia ktori to nerobili, mam velmi porobne co ty aj celkovy rozmer. V decodome ti nenarezu disku na mm presne, mozu ale robi sa to na mieste. tazke pilit lepit hrany. Viezol som to na 2x v normalnej dodavke alebo sa zmesi na 1x dodlheho iveca 5 metroveho. Treba dvoch ludi, vrtat diery do stien, srat sa s vodou, elektrikou, syfonom, bohvie ako tosedi - mozno bude treba kupovat hadicke, rurky - kto to bude zhanat po talianku- zabijes kopec casu, z lahke roboty je zrazu robota na 2 dni. Kde budu spat u teba? Ano da sa to spravit keby to bolo tu stoji to par korun ale trepat sa taku dialku - za to si kazdy zapyta. A ked vravis kolko stoja taliani,... preco by mal slovak stat o tolko memej, to je taka logika... mozem osrat chcem to co talian ked mam rovnake ceny. Na tvojom mieste zlozim tosam, ta skinka s umyvadlom to je v pohode, dvierka su predvrtane, vsetko sedi potrebujes minimum naradia, ziadne vrtanie... Ostrovcek tam je treba asi viac fantazie, Ta zadna stena sa montuje debilne.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoducar Dakujem za tip! Verona je od nas kusok.
Odpovedať
@mrqua mne robili kuchynu tu: http://www.rcnabytok.sk/index.php?str... podla stranky aj podla toho co spominali majstri ked boli u mna robia sem-tam aj mimo Slovenska (hlavne asi vacsie veci) skus ich oslovit mozno sa da dohodnut.
Odpovedať
za toto 4000e (este bez spotrebicov) ? ...ja mam kuchynu 2mx4mx3m komplet horne aj dolne skrinky ...cca 3000 ...komplet ale aj spotrebice a drez atd. podla obrazka a co si pametam ceny by to vyslo cca max 1500 aj to ked si nechas vsetko dat top ...napr. lak namiesto inak decodom a pod boli neskutocne drahy, naj co som uz bral 2 kuchyne je trenab, petrzalka, kuchyne pre kazdeho ...dodavaju zmontovane skrinky ...takychto par skiniek das do pozicanej dodavky ako nic ... poskladat to nieje problem ani vyrezat otvory, za 1500e by som sa nato podujal aj ja :D ... (ja som si robil sam montaz, a to som manipuloval s 2,8m doskou s otvorom na varnu dosku ...lepsie je ale 2, sak ale s takym niecim vies aj ty pomoct nie ?) nemas tam nic take ako ja napr. do U dosky a teraz ries a rez aby sedeli rohy, a zaroven aj so spodkom skriniek :D toto ti spravia na mieru dosky len osadis a zameranie tiez nieje take komplikvanie ... a drez tam ani nieje podla obrazka ?
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan Mal som kuchynu za 1500eur. Nikdy viac. Za kuchynu jednoducho musis zaplatit. Ja len za spotrebice som dal 5000eur..
Odpovedať
@mrqua npo to zalezi kde ju kupujes ... hej aj len za digestor sa da dat aj viac ako 5000 ...ale ci to ma vyznam :) ale kazdy si vyberame co sa nam paci mne davali na rovanku kuchynu z rovnakych materialov dan kuchen ze 14ooo ...po 50% zlave ... v inom studiu od trenabu (doslova to iste) tam bol rozdiel cca 2000e vyssi ... takze asi tolko k cenam :)
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan som kuchár, takže všetko top od Bosch a NEFF... ;-)
Odpovedať
@mrqua tak ako kuchar si to dokazes uzit :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Tak Vážení. Kuchyňa Tilia dub Trüffel, vanilka vysoký lesk. Komunikacia a návrh len po mailoch a telefonicky. Dizajnérka a Projektant pani Pinterová absolútna profesionalita. Kuchyňa už namontovaná v Merane v Taliansku. Odvoz a inštalácia svojpomocne bez akýchkoľvek problémov. Všetko Profi zabalene.. Potrebujete ale šikovného stolára a pomocníka..😀 Fotoblok nafotím akonáhle budem späť v Taliansku.. Dnes píšem ďakovný a pochvalný list riaditeľovi...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?