Výmena plynového sporáka

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, ako je to s výmenou plynového sporáka - je potrebné, aby ho prišiel starý odpojiť a nový napojiť plynár ? Alebo odpojiť sa dá aj bez plynára? Má niekto skúsenosť? Ďakujem :-)
Odpovedať
Ano, da sa aj bez plynara.Ale stracas tym narok na zaruku,lebo nemas potvrdenie od opravnenej osoby.V zar.liste k sporaku to mas urcite napisane, treba citat ;-) A keby sa "nieco! stalo, tak stracas aj narok na poistne plnenie kvoli neodbornej manipulacii,ak mas nejaku poistku na dom...
Odpovedať
@majki555 Záručný list nemám, lebo ešte nemám nový sporák ;-). Kúpili sme so zariadenou kuchyňou a chceme vymeniť sporák, preto sa pýtam, ako postupovať, skôr ako niečo urobíme zle ;-).
Odpovedať
Radšej to nechajte na plynára, zapojí to, skontroluje, dá pečiatku do záručného listu a hlavne bude za svoju robotu zodpovedný.
Odpovedať
@dedo758 Zapojiť to chceme dať plynárovi....ale odpojiť to môžeme aj my? Či aj s tým počkať na neho? Ď.
Odpovedať
No ja mám sporák nový cca rok a MM demontoval starý a nový namontoval,na ten spoj spravil jarovú vodu štetcom na holenie natrel a kuk či nebuble ide bez problémov.Kdesi som čítala,že niekto dal na SOI kvôli akože podmienenej záruke kvôli odbornému zapojeniu UMRiadu a výsledok:záruka stále platí a nikto si nemôže klásť podmienky kvôli odbornému zapojeniu.
Odpovedať
@lauralaplant nedovolila by som s tym manipulovat neodbornikovi,urcite plynar
Odpovedať
urcite ho zvladnete odmontovat aj namontovat,nie je to nic zlozite,zavriet ventil odpojit hadicu vymenit sporak namontovat hadicu otvorit ventil :-) .hlavne poriadne dotiahnut,ale z druhej strany peciatka je peciatka,no ked ho odmontujete vy urcite niaky monter s tym problem mat nebude
Odpovedať
@marta2610 pre odborné zapojenie nie ,ale poisťovňa si bude zisťovať kto to kontroloval
Odpovedať
@duzu Prečo poisťovňa?Či myslíš,že ked sa niečo stane?Nám raz dávno zapájal plynár šporák,samozrejme dal pečiatku kvôli záruke, asi za 2 týždne som stále v kuchyni cítila plyn vravím MM ja tu stále cítim plyn ale to sa ti zdá?!Tak som si zavolala tohto špecialistu plynára-odborníka,prišiel kukol a zistil,že zabudol zatiahnuť vzadu ventil,či šrob.
Odpovedať
no, ja mam tiez taku skusenost - kupili sme novy sporak, moj chlap stary vyhodil, novy namontoval, a po 2 mesiacoch prestali ist 2 horaky. Volali sme na servis, ti nas poslali, ze ked nemame razitko, nemame narok na opravu sporaka. Tak som si dodatocne zohnala peciatku, napisala spatne datum a sporak opravili. Takze je dobre mat pre taketo pripady peciatku - aj napr. pre poistovnu - vznikne poziar a prve co budu zistovat, kto zapajal spotrebic a ci je odborne zapojeny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ako odpojim stary plyn.sporak, potrebujem umyt steny okolo aj pod sporakom a dat ho naspat
Odpovedať
@angel1979 Je pripojený napevno kovovým potrubím, alebo pružnou hadicou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dedo758 napevno, keby bola flexihadica, tak to odtiahnem....stryko mi povedal, ze si to neda na triko, keby sa nieco stalo :( odstavit viem, len pripojit s abojim, aby mi neunikal plyn
Odpovedať
To už len nájsť majstra a prerobiť to na hadicu...
Odpovedať
@lauralaplant Ahoj. Spousta lidí si to udělají sami. Nicméně, když Ty to neznáš, tak si zavolej odborníka. Standartní řešení je pružná hadice, aby se dal sporák odtahovat. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?