Vychytávky v kuchyni

Máte nejaké vychytávky v kuchyni, na ktoré nedáte dopustiť a určite by ste ich použili, keby ste si dávali robiť kuchyňu? Napríklad riešenie rohov v kuchyni, vysoký úzky šuflík, ľahko dostupné koreničky, oddeľovače v šuflíkoch, čokoľvek iné.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Vsade supliky, zapustene uchyty v hrane, biely lesk ;)
Odpovedať
@jankazb a tie vychytavky ? =-) ci som prehliadla ? :-.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 mozno podla teba nie vychyavky,ale otazka tak bola polozena. Pre mna vychyavky co mi umoznuju pohodlnu pracu a udrzbu. Autorka otazky to iste pochopila ;-) a o to mi slo :-D
Odpovedať
vstavane spotrebice, zapustene el. zasuvky do pracovnej dosky ,v rohoch otocny kos , ci iné domyselne vyuzitie priestoru. osvetlenie v spravnej polohe a intenzity na nasvietenie pracovnej plochy, velky sufel na sodpadkove kose na separovanie odpadu , tiche dorazanie , sufle s tlmeným dojazdom. celkove rozmiestnenie pracovnej plochy a spotrebicov, tak aby nam pracu ulahcovali, nie stazovali. myslim, ze to je taky základ... pre mna co mna osobne zaujalo je svetelne dno v hornych skrinkach http://www.luxdan.sk/produkty-vybaven... / nemam ho :-| / tiez jedloliaty drez z kuchynskou doskou / tiez nemam.. ale keby bolo keby, tak ho urcite mam :-D / a neviem. co ma este napada taka vychytavka v kuchyni .... pani , co by mi tam varila pre rodinku az tam nemusim travit pol dna :-D to by bola vychytavka teda . ;-) / na nu tiez nemam :-p / @jaya47
Odpovedať
@lucka1987 vdaka Lucy dobre si to popísala človek si neuvedomí všetky detaily pri plánovaní..vidíš a mne to podsvietenie ani nevyjde :-D :-D nemám v pláne (zatiaľ) vrchné skrinky..ale určite viem že je to super vec..a jednoliaty drez chcem a dúfam že sa podarííí....
Odpovedať
@zuzinka0101 och keby som nemala tak nizko nastaveny budget, tak hned by som si vedela vychytavok do kuchyne natlacit.. no niekedy ani 100 vychytavok nestaci ak je kuchyna zle rozlozena a nezodpoveda potrebam majitelky ;-) takze jednemu vyhovuje to, druhemu ono.. a poznám kuchyne natlacene vychytavkami, a vari sa vnich ... takmer vobec , takze su nevyuzite :-D
Odpovedať
@lucka1987 vidíš to mne nehrozí pri mojich troch kobylkách..celkom sa raz do svojej novej kuchyne tešííím..ja som akurát riešila do kuchyne namiesto vstavanej chladničky s mrazničkou dať iba chladničku takú väčšiu, aby som mala čo najviac priestoru na potraviny a príp. väčšie hrnce alebo podnosy s koláčom alebo misy a pod. mrazák by išiel do špajzičky..ja som pracovné dosky riešila do L drez pod okno a ešte kus prac.dosky a na ňu napojený ostrov taký širší aspoň 1m a na ňom bude indukcia...akurát farby neviem aké móda prinesie..motám sa okolo drevodekoru šedej a bielej..veľmi málo to tu u nás vidieť ľudia sú dosť na farby aj susedia okolo majú čiernočervené kuchyne, príp drevené alebo drevovanilka, wenge, a pod..a veľa bieleho lesku teraz v posledných mesiacoch..zásteny lacobel a pod..ja ani zástenu nebudem mať..netreba ju tam..
Odpovedať
@zuzinka0101 tak ja mam dub bardolino a biely lesk a uchyty zafrerovane hlinikove ... ;-) a tiez L . a mraznicku v spajzi, ale chladnicku mam este staru z bytu, ina tiez zhanam potom taku s malym mraziacikom a co najvacsim chladiacim priestorom
Odpovedať
@lucka1987 dub bardolino chcem aj ja..nejaké také capuccino drevo nech to je hlavne..a asi tiež otváranie tak zafrezované ako máš ty..len ja chcem na jednu stenu kuchynskej linky ako jednoliatu stenu od zeme po vrch v drevodekore a spodné L-ko asi šedé alebo biele..okná som dala antracit tak chcem interiér urobiť v takom severskom drevobielom štýle:o)
Odpovedať
Profilova fotka
@jaya47 ja by som ešte pridal elektrické otváranie zásuvky s košmi na odpad, tiež rozmýšľam ako prehovoriť ženu aby sme si to dali :) Keď ideš s niečim do koša a máš plné ruky, len ťukneš kolenom do zásuvky a pekne sa to otvorí.
Odpovedať
@pmasarik súhlasím, pre mňa naj v kuchyni :)
Odpovedať
napr. to tuknutie kolenom a otvori sa mame v kupelni a robi mi to problemy. niekedy musim viackrat zatlacit aby zabralo, na porazenie. ale nemame elektricky podporovane, mozno tam je ten problem. v kuchyni mam zafrezovane uchyty a tlmene dojazdy a je to suuuuper. na indukcii si pochvalujem nacasovanie, predtym som dala varit cestoviny, niekde som sa zabudla a prisla po 45 min.:-( teraz nacasujem, vypne sa samo a este aj o dusu pipa, neviem si to vynachvalit:-) pracovnu dosku mam umely kamen - jednoliata s dresom, super vec, nikam nezatecie, nic nenapuci, ale cena asi nie je bezna.. kto nema obmedzeny rozpocet, vrele odporucam. pre mna somarina su ladvinky (kose, carousely) v rohoch - velmi malo sa na ne nalozi v porovnani s beznou polickou. ulozila som tam veci, co bezne nepouzivam. a velmi podstatna vec, osvetlenie pracovnej dosky. kedze nemame horne skrinky, takmer som na to zabudla ale na poslednu chvilu sme hore do sdk supli bodovky, Len centralne osvetlenie, osvetlenie z digestoru a osvetlenie nad barovym pultom je malo.. mat horne policky, idem po svetelnych dnach.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
a este aj tie vysoke uzke vysuvy, vytiahnes a zboku mas vsetko ako na dlani, to som chcela, ale nemame taku vysoku linku...:-(
Odpovedať
@iukas ja mam po oboch stranach sporaka dve uzke akurat na korenicky. Nemusia byt vysoke skrinky, sice som chcela ale zistili sme, ze ani blum nie je dostatocne stabilny, tak mi chlapci urobili,,drotenny,, system z normalnych plnovysuvov a skombinovali to s drevom a teraz na to mozem nalozit aj 25 kg
Odpovedať
prave som doupratovala kuchynu, tak som si este spomenula na davkovac saponatu, pre mna vynikajuca vec, aj pred tym sa mi vzdy povalovala flasa so saponatom okolo drezu a teraz to aspon vyzera esteticky. Sprsku na baterii som nikdy nepouzila, ale mozno je to len o zvyku.. Mam za drezom okno, tak umyvam nezne, aby som nemusela umyvat aj okno:-) A tie rozne oddelovacie programy do vysuvov na taniere, hrnce a dalsie veci su pre mna zbytocne. Mam celu kuchynu len vysuvy, na dno som dala protismykove priesvitne folie a aj taniere v kominkoch pekne drzia na mieste, aj hrnce. Len na pribory a pod. vyuzivam oddelovace.
Odpovedať
Varná doska umiestnená tak, aby ju nebolo vidieť z obývačky - predsa len, nie je vždy krásne vyumývaná, veľké šuflíky, kde dáš všetky príbory, naberačky, nože, varešky a pod., rozumne rozvrhnuté osvetlenie, žiadne poličky - budeš stále len utierať. Digestor šírky 90 cm, žiadna bledá dlažba na zemi - bude nonstop špinavá, o fugovačke radšej ani nehovorím.
Odpovedať
@jaya47 my mame indukciu na ostrove. Pisem ostrov, lebo ma 2.4x1m a na nom pri varnej doske je Pop Up zasuvka: http://www.vsetkoprenabytok.sk/Kancel... Pise sa ze je to kancelarska, ale ma tesnenie ze nezatecie voda. Odporucam imutaciu nerezu, hlinik je len tenko nastriekany a osuchava sa. - Dalej indukcia - ale vacsich rozmerov... mame 80cm siroku - vojdu sa tam aj velke hrnce vedla seba. - Parnu ruru v kombinacii s teplovzdusnou - cize mozes klasicly piect, grilovat alebo pouzivat len paru, alebo to kombinovat. Fakt genialne. - urcite blum kovania - ak tahate centralny vysavac, tak strbinu do sokla - velku chladnicku: mame tuto: http://www.nay.sk/sharp-sj-pt690-rs/d... ziadne americke rozdelen na 2 uzke vysoke casti. Ta ma sirku 80 cm - vnutorny objem obrovsky
Odpovedať
@jaya47 este @iukas pisala o protismykovych foliach na dne vysuvov. Tiez mame len vysuvy (16 + 4 v potravinovej skrini) - ale dno je uz z protismikovou upravou - uz existuju take drevotriesky... a nemusis riesit ziadne folie (co su aj celkom drahe)
Odpovedať
@iukas oni myslia elektricky pohanane vysuvy, tam staci jemy tuk a otvoria sa. Je to sakra drahe, nelutujem jednine euro ze sme ich dali na vsetky supliky. Uz dom sme projektovali tak,aby sme nemali jediny roh v kuchyni ani horne skrinky, ale aby kuchyna posobila ako kus nabytku v obyvacke. vychytavky su napr. vysuvatelny digestor poza var. dosku, alebo len strbiny pri var.doske kam odchadzaju vypary, vysuvatelny monitor PC, zabudovana vaha v prac.doske, zabudovany krajac v supliku, zasuvka v sokliku na drogeriu. @mr79 ktora rura moze naraz parit aj piect?
Odpovedať
@atlaska mame tuto: ELECTROLUX EOB8851AOX aj z AEG je podobna Funkcie pečenia: spodný ohrev, ventilátor + spodný ohrev + para (100%), gril, gril + spodný ohrev, kruhové teleso + spodný ohrev, kruhové teleso + ventilátor, para, para + ventilátor, ventilátor + gril, ventilátor + gril + spodný ohrev, ventilátor + kruhové topné teleso (kontrola vlhkosti), ventilátor + kruhové ohrevné teleso, ventilátor + kruhové ohrevné teleso + spodný ohrev, ventilátor + kruhové topné teleso + spodný ohrev + para (75%/25%), ventilátor + kruhové ohrevné teleso + spodný ohrev + para (50%/50%), ventilátor + para (100% parné pečenie)
Odpovedať
Pre mna je najvacsie plus v kuchyni drvič odpadu 😊
Odpovedať
osvetlenie dosky ledpásom po celej dĺžke linky
Odpovedať
@mr79 aj tak nerozumiem ako sa naraz griluje a pari.
Odpovedať
@atlaska ano, aj moja kombinovana siemens HB 36D575 vie sucasne piect horucim vzduchom aj varit v pare. nikdy som to nepouzila, ale je tu taky program. Pisu "kombinacia horuceho vzduchu a pary pre maso, nakypy a pecivo. nastavitelne na 120-230 st. " neviem, aky je vysledok, ale je taka moznost.
Odpovedať
@iukas to chapem, a ked pecivo pecene v pare neviem aky je vysledok, ale ake je maso grilovane a parene naraz? naco ten gril? ten zapeka a para robi uplne ine maso-povrchovo.
Odpovedať
@atlaska vybrala som navod, tak dokonca odporucaju pecene maso a kysnute pecivo davat na tento program. vraj zvonku bude krasne chrumkave a vo vnutri stavnate (maso), resp. nevysusi sa (pecivo). logicky predpokladam, ze sa to v case rozdeli a chvilu bude piect a potom parit, alebo naopak. ak sa tu nenajde niekto, kto to uz skusal, v sobotu vyskusam s kuracimi prsiami, ked nezabudnem, dam vediet:-).
Odpovedať
@iukas kur.prsia mozu byt ok v pare, aj pecene gastany v pare su super,ale treba ich nechat dopiect na sucho.
Odpovedať
@atlaska predpokladam, ze prave o tom je ten program, ze cast stanoveneho casu pari a potom na to pustii horuci vzduch, aby bolo chrumkave... normalne mi to vrta v hlave, kupim cestou po deti kuracie prsia a vyskusam uz dnes ;-)
Odpovedať
Ja nefandim rozkuskovanej pracovnej doske,sporak mam na pravej strane vedla umyvadla /aj ked viem, ze to "odbornici" neodporucaju, je to prakticke./ -ocenujem 3 siroke a hlboke sufliky na pokrievky a rozne drobne pomocky -prac. doska nie tmavej farby,aby nebolo vidiet kazdu omrinku - svetlo aj na spodku vrchnych skriniek - ocenujem tichy digestor mam rada prac. dosku pri okne,aspon necumim do steny :-D -
Odpovedať
@atlaska kombinaciou som nemyslel rovno gril+para, ale pecenie + para a pod - rozne formy pecenia s parou.. ani vo funkciach ohrevu co som tu daval som to nenasiel aby sa kombinoval gril s parou.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?