Vstavaný verzus komínkový digestor

Profilova fotka
Som na začiatku výberu budúceho vzhľadu kuchyne, neviem sa rozhodnúť, či pridať ku linke komínkový, resp. vstavaný digestor (t.j. trčí len spodná lišta spod skrinky). Ďakujem za všetky názory.
Odpovedať
Profilova fotka
otázka je, či chceš veľa horných skriniek, alebo len sem-tam. My máme ten vstavaný vyťahovací, lebo mne sa komínové moc ani nepáčia a ani sa to tam nehodí.
Odpovedať
osobne som zastancom kominoveho digestora ale ku niektorym kuchyniam sa vyslovene nehodi. nemas niejaky nakres pre lespiu prestavivost?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@prirodokochac chcem sa spýtať ci ste s takým digestorom spokojný,dali by ste si ho zase? Veľmi sa mi páčia vstavane digestory ale neviem ci su aj praktické. Ďakujem
Odpovedať
do kuchyne so si vybral kominovy sikmy: nemam skrinku rovno nad varnou doskou a tak do nej "nemlatim hlavou" sikmy je predsa len dalej od hlavy. Ked som pozeral dgestory do skrinky, tak som nasiel len take, ktore v podstrate zaberali celu skrinku. takyto biely http://www.hej.sk/odsavac-par-empire-... komin hore nemam, takze mi to fuci hore na "plafon" ale mam nad nim male okno.
Odpovedať
Profilova fotka
@pigi22 ja vlastne pracujem ako stolár, tak vidím viac riešení digestorov. Dokonca som v kontakte so svojimi zákazníkmi, tak mám to ako porovnať. Ja momentálne tiež prestavujem pre seba jeden dom a vidím to na budúci rok, keď budem navrhovať kuchyňu. Jednoznačne tam pôjde zabudovaný digestor s tým vyťahovaním. Ale môže to byť u každého rôzne, my sme s tým max spokojní...
Odpovedať
@prirodokochac a dovtedy ťa od vyťahovania odhovoríme. :-D Najlepší len vstavaný. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka máš pravdu, chcelo by to nájsť niekoho, kto mi tam bude variť a nech si to vyťahuje ( krídlo digestora) ona ;-)
Odpovedať
@prirodokochac cicu nájdeš isto rýchlo. Pekný si a šikovný tiež. :-D ;-) Nedávaj výsuvný hovorím ti, aj jej to bude liezť na nervy. Tvrdohlavec. :-D
Odpovedať
@stolverka mas so vstavanými skusenosti? Dala by si si ho? Mam pocit,ze ty robis s kuchynami?alebo sa mylim? :-N dakujem :-)
Odpovedať
@pigi22 nemýliš a dala. Určite. Za mňa jednoznačne áno, ak nemáš varenie na ostrove.
Odpovedať
@stolverka dakujem pekne :-) ,pomohla si mi rozhodnut sa ;-) , ostrovcek nemam, bude to vramci linky. Ked ta mozem poprosit este o radu, budem mat plyn.VD, cize vzdialenost od digestora by mala byt 75cm(aspon tak mi tvrdili) a horne skrinky by som chcela mat v jednej linii, len neviem ci tych 75cm nebude vysoko... :-|
Odpovedať
@stolverka Aky je rozdiel medzi vstavanym a "vytahovacim"? Doteraz som si myslel, ze je to jedno a to iste. =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pigi22 bude vysoko, ostatné daj nižšie. Toto je trošku dať za to, že je to plynová doska. Napriek tomu sa to dá ale urobiť pekne. Treba maximálne kuchyňu zjednodušiť po všetkých stránkach.
Odpovedať
@danculd ideálne keď si dáš do googla výsuvný a vstavaný uvidíš rozdiel hneď. ;-)
Odpovedať
@danculd Vyťahovací vyťahuješ ako pajác a vstavaný je proste vstavaný v korpuse skrinky zdola alebo nahrádza samotné dno skrinky :-) a tie vstavané sú jednoznačne lepšie ;-)
Odpovedať
@stolverka ďakujem,asi sa s tým ale budem musieť zmieriť,lebo hore na tej jednej stene budú len 3 skrinky, 60cm potom 60 s digestorom a 45cm a potom je okno,takže inak ako v jednej línii si to neviem predstaviť, ak by tie dve boli nižšie,bolo by to asi divne. Ale dakujem ti za ochotu.
Odpovedať
@pigi22 no to je pravda, ideálne vidieť návrh.
Odpovedať
@stolverka http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch..., je to ten navrh uplne dole
Odpovedať
@pigi22 ak tá kuchyňa má vyzerať dobre, musíš tie skrine zalícovať, nemôžu tam by skoky. Bude to ale riadne vysoko. Ak by to bola moja kuchyňa urobila by som to tak. Len do tých skríň dáš veci, ktoré budeš asi menej používať, ale zas je lepšie ich mať ako nemať.
Odpovedať
@stolverka vďaka, mám 176 cm tak snáď to nebude až take zle :-) ,este ked môžem na teba poslednú otázku,nebola by vhodná vpravo hore rohova skrinka? Zda sa mi to take prázdne...
Odpovedať
@pigi22 môžeš mať otázky kľudne, zas zo mňa neubudne a nie som vnučka deda vševeda :-D Rohovou skriňou tú kuchyňu zabiješ. Vznikne katastrofa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?