Vstavany kavovar siemens-skusenosti

Dobry den,ma niekto z vas vstavany kavovar ssuemens?Ste s nim spokojni?Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@sajmoonka - 1x v praci, 1x u kolegu. obe totalne haraburdy. Siemens robi vyborne regulacie, ale kavovary mu vobec nejdu. Huci, trieska, blika a vysledok je hnusna kysla kava, aj ked z rovnakeho zrna ti ina znacka spravi vybornu (takze zrnom to nie je). Obzrel by som sa napr. po delonghi, ale vstavany od nich som ani nevidel.
Odpovedať
Pokial nemas viac penazi nez rozumu odporucam samostatne stojaci kavovar. Napr. ten delonghi. Su to predsa len trosku poruchovejsie zariadenia nez ostatne spotrebice, resp. potrebuju obcas vymenit opotrebovane diely ako hadicky, cerpadla, vyhrevne telieska. Potom zistis ze odniest ten samostatne stojaci do servisu delonghi je jednoduchsie a lacnejsie ako zhanat servis Bosch, ktory je pekne drahy a chlapci mozno to espresso v zivote nevideli. Ja mam vsetky spotrebice vstavane Siemens ale samostatne espresso delonghi. Inak delonghi poskytuje svoju mechaniku a elektroniku aj vyrobcom vstavanych spotrebicov, aj som ich kedysi (tak 10 rokov dozadu) videl, ale neviem si spomenut co to bolo. Da sa rozpoznat podla charakteristickych trysiek, ktore vyzeraju rovnako ako na sucasnych samostatne stojacich kavovaroch.
Odpovedať
@xaxaxaxa Dakujem za nazor,asi mate pravdu a s ostatnymi spotrebicmi Siemens ste spokojny?
Odpovedať
@sajmoonka je na vseobecne otazky odpoved? Nenapises aky kavovar, jasne mgx robi kyslu kavu na hovno, jedno ci stoji 200 alebo 2000e boze moj.
Odpovedať
Tiež sme to riešili, čo to som pobehal, pozbieral odporúčania a tiež my z toho vyšlo, že máme samostatne stojací delonghi ...
Odpovedať
Profilova fotka
musíš googliť odpoved po nemecky, v slovenčine alebo tu nenájdeš odpoved, prejdi diskuské fóra v nemčine, ak po nemecky nevieš (že by si si tú drzosť nemecky nevedieť dovolila :-) ) tak si zaplať kohosi čo mele plynule a behom večera nájdeš referencie a odporúčania, inak nemáš šancu, SK je chudobné aby tu bolo kopec vstavaných kávovarov kde sa ceny rúbu ako v inom vesmíre a či designovo to potrebuješ s inými Siemensami - aby nevyšlo že najlepší kávovar bude iný výrobca a to sa bude designovo a nápismi biť.... a moje odporúčanie kup to lacnejšie v Nemecku cez klein-anzeigen ebay. de či ako sa to volá inak cenovky za nové masaker a najlepšie modely majú pripojku na vodu na auto.doplňanie takže prichystať prípojku na vodu do budúcna... tiež som premýšlal o vstavanom ale v časovej núdzi som kupil bežný ale najvyšší model (1250€ový model Saeco) a lacnejšie z Nemecka ktorý má funkciu otáčania, že si ho otočím smer do kuchyne alebo na jedáleň, len pohyb ruky a otočí sa celý 12kg? automat k užívatelovi, takže volne stojaci čo má otáčanie na akokeby ložiskách, neviem to vysvetliť, rozumieš? nagoogli+naštuduj a snaž sa o vstavaný, je to zážitok pre oči čosi také mať+kvalita kávy v nemčine určite sú ešte lepšie vstavané modely ako môj... tak sa drž krásneho cieľa/sna že just naschvál vstavaný, ja na stene nemám už toľko miesta a zachránil som to "obojstranným" vonkajším kávovarom........ ak si prachatá (lebo parádne namakané vstavané kávovary sú cenovky aj okolo 2.000€) nezabudni na prívod vody pre špičkové modely a ohrevnú dosku na taniere/držanie teploty jedla... a samozrejme americká chladnička s ľadom atď... a daj sem POTOM foto čo si kúpila/vybrala nech všetkých bud šľahne od závisti alebo nech to berú ako skvelú inšpiráciu........
Odpovedať
Profilova fotka
@sajmoonka ja mam samostatne stojaci Siemens EQ7 uz myslim 9 rok a ak sa raz pokazi urcite sa v prvom rade budem obzerat po siemense.
Odpovedať
@vlado_pb nemci poznaju dobru kavu iba z dovolenky :-)
Odpovedať
@sajmoonka Ostatne spotrebice ok, viac menej som kupoval v tom case z najvyssieho radu (iq800 prip. iq700). Ale uz by som nekupoval pracku s iDOS, dost to obmedzuje a stihla mi odist pumpa pracieho prostriedku, cim som musel kupit dost drahy diel, ale zase som to mohol sam vymenit a nemusel vobec volat servis. Zacina haprovat voliaci gombik na rure za vyse 1000 euro po cca 5 rokoch co by som necakal. Ale myslim, ze je to len mechanicky problem a bude stacit prestreknut kontoxom. Milion programov na rure a parnej rure vobec nepouzivam. Inak na 100% plnia moje poziadavky a nic by som nezmenil. Jeden z dovodov preco so sa rozhodol pre tuto znacku bolo ze mali jednotny design vsetkych rur vratane MW a steamera a to ze mikrovlnka bez otocneho taniera bola dost velka aby sa tam zmestili taniere, ktore sme uz mali.
Odpovedať
Profilova fotka
@sajmoonka ja maam uz 2 ci 3 roky. Max spokojnost. Jedine co ma stve ze sa nedal napojit na odpad a privod vody. Pristroj je velmi komunikativny, stale nieco chce.... :-D Ale ja by som ho nemenil . 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx ...a to je ono ze si ani nevidel... 8-) Ak robi kyslu kavu pricin moze byt vela. Zla kaava, slaba starostlivost o kavovar (cistota), nespravna hrubka mletia ( treba poskusat robi to divy). ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo - neboj, mam doma vyse 5 rokov Rancilio Silvia s PID, nieco o kave viem. Naozaj, zrnom to nie je. Jeden z dovodov kyslosti je aj maly tlak alebo dlha extrakcia, ale to sa tam nastavit neda. Teda aspon v tych 2 kusoch, co som mal cest vidiet.
Odpovedať
Článok sa načítava...
vstavany kavovar by som nechcela ani zadarmo, ani zlatom vykladany od gucciho. pekne to v linke vyzera a tam to aj konci a osobne ani volne stojaci automat - ale to uz zalezi, aky si kavickar a na co si potrpis
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx vidis a u mna boli ludia co si prazia vlastnu kavu a boli spokojni. @taskataska ja tym neustalim pokusom analyzovat kavu nerozumiem. Vacsina "fajnsmekrov" v slepom teste automat nerozpozna a ide ma porazit ked niekto z nich len tak mimochodom spomenie, ze ju pravidelne nici cukrom. Bud mi kava chuti , alebo nie. Ci bola pestovana na juznej strane posvetneho kopca a zbierana za splnu a pripravovana pozlatenym kavovarom ma absolutne nezaujima.
Odpovedať
@mgx u nas v praci mame vstavany AEG a tiez vysledna kava stoji za .... rovnak ako pises ty.Navyse sa chce stale odvapnovat,urobis to a za tyzden zase napis odvapnite a to nas je 8 tj asi 100kav za tyzden.Tiez by som isiel skor cestou specialistu na kavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak tak, ale ak treba odvapnit treba odvapnit :). Vo vacsine kavovarov sa nastavuje tvrdost vody a ak je tvrda, treba odvapnovat casto, to nema nic s kavovarom, alebo jeho kvalitou....
Odpovedať
Rucna praca ;-)
Odpovedať
@majkoj na slepe testy si nepotrpim, na co si ale potrpim je kvalitny mlyncek a jednodruhova kava, ktoru casto striedam. a pri kazdom novom druhu mlyncek cistim a nastavujem mletie nanovo. automat nikdy nevycistis a o pitie nanosov spred niekolkych rokov zaujem veru nemam okrem toho, ked mi umrel prvy automat, od zlosti som ho rozflakala a nehcel by si vidiet, co za humac sa ukryval dnu, mal cca 4 roky vtedy dakujem, neprosim
Odpovedať
Profilova fotka
@taskataska ehm ? to si ho 4roky necistila ??? Ja ho cistim nakomplet kazdy tyzden. PS: nuz ak v slepom teste nerozpoznas kavu, potom ti je akykolvek mlyncek ci 50€ kava napr :)
Odpovedať
@majkoj 1. pises o testoch ci je z automatu ci nie. na to si nepotrpim, ani som sa takych testov nikdy nezucastnila. na druh kavy si potrpim a kavu poznam dost dobre ;) 2. ak cistenim myslis odvapnovanie, tak to je samozrejmost. ale telo kavovaru a mlyncek v automate doma nevycistis, o tom hovorim
Odpovedať
Profilova fotka
@taskataska nie nemyslim. ja z mojeho automatu viem vytiahnut cele vnutornosti a vycistit https://youtu.be/Q7O4D_5BBWA?t=249 PS: skus si tie testy :), vela ludi malo vysoke ambicie a nakoniec boli ukrutne prekvapeny z vysledkov. Dopadli podobne ako ked, do flase z vina za 100€ naliali krabicove s tesca a takmer nikto si to nevsimol :)
Odpovedať
@majkoj toz moj automat pred 12r taku ficuriu nemal a nemaju ho vsetky masiny ani dnes ale ak ma chces silou mocou presvedcit o svojej pravde tak nech sa paci, usetrim ti cas: mas pravdu. pekny den :)
Odpovedať
@majkoj moj sused o tri domy dalej ma siemens vstavany za 1500€ po roku ho poslala mangelka s nim do garaze a ked som doma chodi ku mne na kavu :-) ,ale na buduce mu poviem ze ked si bude robit doma kavu tak musi zavriet oci ;-) a secko bude ok |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 a tvoj pribeh teraz dokazuje konkretne co ? V robote mam obycajne kapsulkove NESTLE a vsetci si pochutnavaju, kym im neukazem z coho to vyslo :). A ked som mal pakovy delonghi a specialny mlyncek k tomu, tak sa frflalo a ani mne kava nechutila. Prajme prijemne uzivanie (osladeneho) fajnsmekerstva, peace :)
Odpovedať
Profilova fotka
@taskataska nuz vies porovnavas jablka z hruskami, naj pakove kavovary s najnizsou triedou automatov. Moj kavovar rovnako nie je najmladsi, ma 9 rokov. A velmi by som sa cudoval, keby v rovnakej kategorii existoval automat, ktoremu sa ta jednotka neda vybrat a vycistit. Ale v jednom s tebou suhlasim, za par tyzdnov je tam neskutocny bordel.
Odpovedať
@majkoj nic ;-) robim 300 kav dene potom to pride samo :-)
Odpovedať
@majkoj ale ked sa.mi drieme v aute na dialnici tak si tu kavu z automatu vzdy rad dam bo.to.mna vzdy protahne
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 vyborne, tak a teraz 1x urob susede podla teba zlu (idealne zo susedovho automatu :) ) kavu a ked sa ozve, beriem tvoj argument :). Aby sme sa rozumeli, ja netvrdim, ze neexistuju ludia ktori nedokazu rozoznat druhy kavy, ci stroja na ktorom je pripravena, ja len tvrdim, ze 90 percent tych co to o sebe tvrdia to nedokazu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sajmoonka Ja tiez odporucam samostatne stojaci kavovar,je to lepsie a aj praktickejsie si myslim a mas brutalny vyber na trhu.
Odpovedať
@majkoj kazdy si mysli ze to co ma doma je to najlepsie pokial nevyskusa lepsie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?