Vstavaný digestor - účinný s dobrým výkonom

Poradte mi, prosim ucinny digestor s dobrym vykonom s vonkajsim odtahom do cca 200-250€. Najlepsie vstavany,nie ostrovcekovy a kominovy neviem,ci vieme pouzit,ak nemame napojenie priamo do komina.Pripadne,aka je instalacia kominoveho? Este nemame spraveny vyvod na digestor. Kuchyna je ciastocne spojena s obyvackou, dokopy maju 36 m2.
Odpovedať
1
2
neviem ktory ano ale viem ktory urcite nie, Concept OPO5342 zaplatil som zan 700Eur a stoji za prd, vyhodene peniaze,
Odpovedať
Co hovorite na vysuvne? Mate s nimi skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
Kominovy uba vyzera ze ma zvrchu komin ale je to.len okrasny kryt v ktorom sa da vyvod viest do stropu alebo von. Hocijaky digestor ked bude vyvedeny von ti bude stacit .
Odpovedať
@jano2007 uf..tolke peniaze a fakt na nic?
Odpovedať
@hoblinka13 ak chces poriadnu vykonnu masinu, budes musiet rozpocet zdvojnasobit, ak nie strojnasobit. a ani ten najlepsi digestor nepojde poriadne, ak nebude zabezpeceny prisun vzduchu do miestnosti, ak sa teda nebavime o cirkulacnom.
Odpovedať
@ondro81 dakujem za radu,no bohuzial rozpocet nepusti
Odpovedať
@hoblinka13 mam gorenje troska drahsi ako v odkaze ale podobny vykon,trojku ani nepouzivam,to su fukoty a vetry,musis mat otvorenu vetracku,teoreticky vymeni vzduch v 140m2 dome do hodiny pri kratkom potrubi len cez stenu. http://www.gorenje.sk/vyrobky/domace-...
Odpovedať
http://www.elica.sk/index.php?route=p... 240-490 (600)m3/hod, 52-63 (67)dB(A)
Odpovedať
@igigi tato sa mi pozdavala,ale mam kriterium,ze nesmie mat zospodu ovladanie.Neviem si predstavit to cistit
Odpovedať
@sunshine85 najradšej by som ho dal do zberu je tam aj dymový senzor ktorý taktiez ne zapína odťah keď by mal proste črep za veľa penazi
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne to z tymi m3 za hodinu neprehanajte aby nemal digestor vacsi tah ako komin od krbu :-) uz som to totiz videl ako taha z krbu dym
Odpovedať
Tieto dva sa mi pozdavaju, nemate niektori z nich? https://www.okay.sk/bosch-dhl-555b/ https://www.okay.sk/siemens-lb-75564/ Favorit bol Mora ot 650x, ale ma vysuvne sklo,takze ho skrtam zo zoznamu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Minimálne dva dôležité faktory treba každopádne dodržať: 1, Odsávač má prekrývať varnú zónu, aby bola dosiahnutá jeho maximálna efektívnosť. 2, Optimálny výkon odsávača Výpočet výkonu odsávača pár je nasledovný: Šírka miestnosti x výška miestnosti x hĺbka miestnosti x 10. Výsledok vám vyjde v metroch kubických za hodinu. Príklad: 5m x 3m x 4m x 10 = 600 m3/h. Vďaka tomuto výpočtu už viete, aký optimálny výkon by mal mať odsávač pár. Ostatné je vec dizajnu a peňaženky ;-)
Odpovedať
@d_kuchyne_a_interiery Fajn napoveda. A môžem sa opýtať ako sa postupuje pri výpočte s otvorenou kuchyňou, spojenou napr. s jedálňou a obývačkou?
Odpovedať
@d_kuchyne_a_interiery otazocka bod 1. odsavac alebo aktivna odsavacia zona odsavaca ma prekryvat varnu zonu? lebo to je velky rozdiel a bod 2. pripajam sa k otazke @petinsvet
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007
Odpovedať
Profilova fotka
@petinsvet Do výpočtu sa musí zohľadniť celý otvorený priestor (kuchyňa+jedáleň, prípadne obývačka).
Odpovedať
@d_kuchyne_a_interiery pekne obrazky, ale aktivnu plochu odsavania maju vsetky 3 odsavace rovnake sudiac podla sirky ''komina'' a tvrdim si napisat ze realita je ina, a mne tam chyba minimalne rozmer doska-odsavac, no a kde kupit odsavac do kuchyne s vykonom na 2000m3/h
Odpovedať
@d_kuchyne_a_interiery neberte to osobne ze vam to tu pripomienkujem, kupil som si odsavac s 750m3/h za vyse 700eur a stoji za pr.. idem ho vysmarit na smetisko a urobit to uplne inak, tabulkove hodnoty su jedna vec a prax druha
Odpovedať
@jano2007 problem bude v znacke,kazdy odsavac odsava inak. Chyba moze byt aj v napojeni,faktorov je mnoho. Dva rozne odsavace s rovnakym vykonom odsavaju rozne.
Odpovedať
Jasneze tie obrazky su blud. vsetko zavisi od vykonu a to ci prekryva ma maly vplyv. Potom by tieto nefungovali vobec: https://www.bora.com/cs/vyrobky-bora/... :-D Ak ten odsavac vediet do komina ktory ma tah alebo aspon nieje upchaty pripadne nema silnu spatnu klapku mal by fungovat. Ale musi sa ta klapka aj otvorit.
Odpovedať
@jano2007 a už máš vybratý nejaký konkrétny model?
Odpovedať
brat ma gorenie, varil som u neho a mozem povedat ze je daleko lepsi ako ten moj srot, ale on ma zaveseny na stene ja mam ostrovcekovy, paci sa mi to ze jeho je v uhle cca 45° a hlavu si nebuchne aj keby chcel, ja sa stale trieskam o spodny roh, aby som ho zamontoval v priestore tak urobim akoze zadnu stenu najskorej z cementotrieskovej dosky a nahodim na to omietku, to je plan, zatial chcel som to spravit hned zo zaciatku len ma odhovorili od toho no a teraz to budem prerabat nieco taketo https://odsavace-par.heureka.sk/goren...
Odpovedať
Nedávno som riešil vstavaný odsávač aj ja, a skončilo to tak, že som sa nakoniec zameral na značky ktoré sa na odsávače špecializujú a nemajú ich v ponuke iba do počtu. Určite by som si podrobnejšie naštudoval ponuky značiek ako sú Faber alebo Elica.
Odpovedať
Elica som pozeral a ani so zlavou nechcem. Mali energeticku triedu D, E a potom nejake jedno Acko ale cena nezodpovedala kvalite. Kto uz dnes da do digestora halogenovu ziarovku? To svedci o zastaralej technologii. O vykone ani nehovorim.
Odpovedať
A tom som si nevybral prave renomovanu znacku.
Odpovedať
@petko234 mna tiez odradza elica. vsetci chvalia tohto vyrobcu,ale co pozeram tak vsetky maju slaby odtah a dost hlucne su.aspon teda tie,co pozeram v cene do 250€.. za tu cenu kupim inu znacku a s poriadnym odtahom a menej hlucne.
Odpovedať
Asi jedina moznost je pozerat podla parametrov. Ak uz vyrobca nevyrobi nic co by podla parametrov zaujalo nema zmysel to kupovat nech ho chvali hocikto. Vyhovarat sa potom, ze ten a ten vyrobca prekrutil parametre je uz fakt na smiech hoci moze byt realne ale neocakavam zasadne vplyvy na rozhodovanie.
Odpovedať
@hoblinka13 ja akurat riesim digestory a pozerala som aj na tento: https://www.tpd.sk/gorenje-bhp663a6x-... je sice trochu nad tvoj rozpocet, ale mozno to stoji za zvazenie...
Odpovedať
http://www.gorenje.sk/vyrobky/domace-... ma aj power booster
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?