Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Vstavana pracka skrinku nepotrebuje rovnakonako u… @wolodymyr praveze mi vedia dat len skrinku kde su dvierka uz s dierami a toho sa bojim ze ked nahodou budu v podobnej urovni ako uz su vyrezane neviem ako to spravit ako myslite zalepit cim aby mi to nevadilo ?Odpoveď na príspevok od zuz0489:
Dobry den, chceme si dat vstavanu pracku do kuchy… @zuz0489 a je to dobry napad davat pracku do kuchyne? ako ja chapem ze niekedy tie kupelne byvaju male, ale ak mate spojenu kuchynu s obyvackou tak asi by mi to liezlo na nervy :-DOdpoveď na príspevok od obonka:
@zuz0489 a je to dobry napad davat pracku do kuch… @obonka byval som cca 2 roky v prenajatom byte s prackou v kuchyni. 9z10 prani sa mi podarilo vzdy nacasovat tak aby som nebol doma ked sa perie. V dnesnej dobe pracok co vies pustit z mobilu to je este jednoduchsie. Samozrejme to bolo v 40m2 dvojizbovom byte kde sa kuchyna na varenie viac-chodoveho obedu/vecere nepouzila ani raz :)Odpoveď na príspevok od obonka:
@zuz0489 a je to dobry napad davat pracku do kuch… @obonka vo velkej vacsine domacnosti v Britanii je pracka v kuchyni ak nemaju pracovnu, v kupelni velmi vzacne. Je to o zvyku.Odpoveď na príspevok od zita19:
@obonka vo velkej vacsine domacnosti v Britanii j… @zita19 osobne zrovna o tomto si myslim ze to moc nevynysleli. Byval som v byte kde bola tak pracka a teda ozyvala sa po celom byte. Sestra teraz byva v takom byte a ma na to nervy, za mna pracka v kuchyni nezmysel.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@zita19 osobne zrovna o tomto si myslim ze to moc… @sousedekovci89 v anglicku su najcastejsie byvanie "semi detached" domy (teda okrem londyna) a teda izby su na poschodi aj s kupelnou... Ale inak, co ta v byte deli od pracky ak je v kupelni vs kuchyni? Jedny papierove dvere naviac? Ked mas na kuchyni dvere, tak ani to nie... Inak vzdy niektora izba susedi s kuchynou a niektora s kupelnou...Odpoveď na príspevok od minoo:
@sousedekovci89 v anglicku su najcastejsie byvani… @minoo az na to ze medzi kupelnou a izbou mas takmer vzdy 2 dvere (ak teda nejde o nejaku sukromnu kupelnu z izby) do kuchyne castokrat iba jedny. Druha vec je, ze v kupelni mas zvacsa aj spinave pradlo a tahat sa s nim hore dole minimalne 1 krat naviac mi pride zbytocne. V kupelni to mas zvycajne tak na pootocenie sa. Skladovat spinave pradlo v kuchyni mi tiez nepride najlepsi napad.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@minoo az na to ze medzi kupelnou a izbou mas tak… @sousedekovci89 ak mas dvere na izbe aj na kuchyni, su to dvoje dvere. Ak mas dvere na kupelni aj na izbe su to tiez dvoje dvere. Ine je spojena kuchyna s obyvackou tak by tu pracku asi bolo pocut viac ako z kupelne. A predstav si, my mame spinave pradlo vo vstavanej skrini na chodbe. Do nasej minikupelne by uz kos so spinavym pradlom nevosiel. Predpokladam, ze ti co maju pracku v kuchyni nemaju kos so spinavym v kuchyni. Tu nie je jedine spravne riesenie. Spravne riesenie je take ake komu vyhovuje. Kazde je spravne ak to vyhovuje tym co si ho zvolili. A kazde ma svoje pre a proti, kazdy nech si zvazi sam ako mu najlepsie vyhovuje alebo ako mu to vobec vyjde. Poznam rodiny, ktore maju pracku na chodbe. Z praktickych a priestorovych dovodov a povazuju to za optimalnu moznost.Odpoveď na príspevok od zita19:
@sousedekovci89 ak mas dvere na izbe aj na kuchyn… @zita19 no na tom byte co som bol mala spolubyvajuca dvere oproti kuchynskej linke.Odpoveď na príspevok od zita19:
@obonka vo velkej vacsine domacnosti v Britanii j… @zita19 Len okrajovo. Anglicko a práčka v kúpeľni bol problém kôli zásuvke. Neviem či majú stále tie obmedzenia, ale ani vypínač na svetlo nemohol byť v kúpeľni, iba vtedy, ak bol v strope a ovládaný špagátom...Odpoveď na príspevok od zuz0489:
@wolodymyr praveze mi vedia dat len skrinku kde s… @zuz0489 kto su oni?? Ved si dverka objednaj ako dvierka na umyvacku a tie nemaju otvory na panty. Naco platit skrinku ked na to skrinka nieje potrebna. Na zalepenie dier predavaju v nabytkarskych obchodoch take stuple s priemerom 35mm a tie sa tam vlepia a par dni pockas kym to dobre vytvrdne a az porom vrtas nove diery. Inak na okraj pracku musis aj vetrat takze rataj s otvorenymi dvierkami raz za cas isto.Odpoveď na príspevok od obonka:
@zuz0489 a je to dobry napad davat pracku do kuch… @obonka ja mám vstavanú práčku v kuchynskej linke a čo ja viem, nejak ju ani nepočujem ani ma neobmedzuje. Mám electrolux a teraz s tými iverto motormi tú práčku počujem len keď napúšťa a vypúšťa vodu akurát. Ale je pravda, že keby som mal prerábať byt alebo riešiť dispozíciu, tak by som ju hodil do kúpelne.Odpoveď na príspevok od benton:
@obonka ja mám vstavanú práčku v kuchynskej linke… @benton co ta teda viedlo k tomu, aby si ju daval do kuchyne teraz?Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@zuz0489 kto su oni?? Ved si dverka objednaj ako … @wolodymyr len dvierka na umyvacku maju inu velkost ako na vstavanu prackuOdpoveď na príspevok od dam768:
@benton co ta teda viedlo k tomu, aby si ju daval… @dam768 vieš čo kúpil som už taký byt s tou dispozíciou. V kúpelni je málo miesta a nezmestila by sa mi tam a v kuchynskej linke už bola príprava na práčku.Odpoveď na príspevok od zuz0489:
@wolodymyr len dvierka na umyvacku maju inu velko… @zuz0489 dvierka na 60ku umyvacku su totozne ako na prackuOdpoveď na príspevok od drahoo:
Skrinka, do ktorej sa pracka umiestni, musi byt p… @drahoo skrinka na pracku nieje pracka tak ako umyvacka je stojaci spotrebit a ich vstavanie je riesene prednym panelom.Odpoveď na príspevok od benton:
@dam768 vieš čo kúpil som už taký byt s tou dispo… @benton mozem sa opytat, ze preco by si to takto neriesil, keby mas moznost? zavadzia to v tej kuchyni? alebo? ja som nad tym tiez rozmyslala, tak si necham poradit.Odpoveď na príspevok od japupi:
@benton mozem sa opytat, ze preco by si to takto … @japupi mám kôš na zber prádla na pranie v kúpelni a ja som už tak pohodlný :D že sa mi to ťaží prenášať do kuchyne a potom hádzať do bubna. Inak je to fajn celkom. A ďalší problém bol u mňa pri inštalácii sa trocha vynájsť. Nakoľko vedľa umývadla je najskôr umývačka riadu a až potom práčka, tak bola krátka odpadová hadica (pred kúpou som si neuvedomil, že tá práčka má vývod vľavo hore pri pohľade zo zadnej strany).