Vstavaná alebo voľňe stojaca chladnička?

Ahoj, rozmýšľame, akú chladničku dať do našej novej kuchyne. Akú máte skúsenosť so stavanými chladničkami?
Odpovedať
Zabudovaná a velmi dobre rozhodnutie, nemenila by som...v pohode sa v nej upracem...je ta z tých vacsich...neboj sa toho
Odpovedať
Ak neriešiš dilemu dizajnu kuchyne, kedy sa preferuje vstavaná daj voľne stojacu. Vstavané sú oveľa oveľa drahšie, menšie a majú menej funkcií. To isté platí o mrazničkách, umývačkách riadu, kávovaroch, mikrovlnkách, parných rúrach....pračkách, sušičkách,
Odpovedať
vstavane zeru viac. my mame volne stojacu. co sa tyka vyssie spomenuteho, nezda sa mi to. lebo kuchynu urobia ako potrebujes, takze mensie spotrebice nemusia byt zakonite.
Odpovedať
Súhlasím s tým že vstavané sú pomerne drahšie od klasických voľnestojacich. Pokiaľ ale chceš aby bola schovatá aby ju nebolo vidieť, tak moc tam nenašpekuluješ. A povedzme si aj tak dnes už aj tie voľne stojace majú celkom pekný dizajn niektoré, takže ani tých by som sa nebál.
Odpovedať
Profilova fotka
Vstavana je zbytocnost pokial to nie vyslovene len kvoli miesto. Ale ak ju treba tak sa nachystaj ze aj spotreba bude vyssia cize ak je to mozne radsej volne stojacu. Inak kde je lepsie kupit chladnicku v kamennom obchode alebo radsej v eshope? Vmyslame teraz pre rodicov darcek a zisla by sa im nova ale neviem kde hladat
Odpovedať
Ja som sa rozhodol pre voľne stojacu. Lepší výber: funkcie, energetická trieda, rozmery a v konečnom dôsledku aj cena. Vybral som nerezovú, skombinoval som ju s rúrou, mikrovlnkou aj digestorom - sú tiež nerezové a pekne to ladí. Kuchyňa je biela s drevenou/dubovou pracovnou doskou.
Odpovedať
My sme si vybrali volne stojacu, kedze su lacnejsie ako zabudovane chladnicky. Tak ako tu uz aj ostatny pisali. Dobre ti napisali, vstavana je len cisto dizajnova zalezitost
Odpovedať
Mame vstavanu, volne stojacou by som rozhodne svoju novu kuchynu nespatila. Problem je, ze je priserne mala. Ak mozes, kup si americku chladnicku, ktoru pekne obstavias nabytkom a nie je to past na oko ako klasicka, pripadne si daj zabudovanu iba chladnicku a mrazak niekam do komory, ak mas po ruke.
Odpovedať
Ak mas spojeny priestror obyvacka kuchyna daj vstavanu. Neviem ake funkcie navyse maju volnestojace, moja ma nulovu zonu, nenamrzajucu zadnu cast, je ticha a chladi - co viac potrebujem od chladnicky? , je vysoka bez mrazaku a spotrebu ma 0,45kwh, teraz novsia bude mat urcite este mensiu spotrebu.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna zalezi od toho, ako mate koncipovanu kuchynu, niekde sa hod vstavana, niekde volne stojaca, zalezi aj podla toho, kde je umiestnena, ci je medzi skrinkami alebo na samostatnej stene, ak je napriklad kuchyna do Lka a chladnicka na opacnej stene moze byt pokojne volne stojaca, no ak je chladnicka medzi srkinkami, podla mna lepsie vyzera, ked je vstavana. ceny nie su az take hrozne odlisne, my mame vybranu chladnicku vstavanu za 499 so vsetkym co ma chladnicka mat, trieda A++ značka Teka, ale je pravda ze je mensia, vysoka je v podstate rovnako, len je uzsia, myslim ze dva stredne velke hrnce sa vedla seba do jednej policky nevojdu, podla mna nie je tragedia ani jedno rozhodnutie, je to aj o zvyku a o tom, co sa vam paci :) kazdopadne zabudovanie chladnicky nema ziadnu funkciu okrem estetickej, to je fakt :)
Odpovedať
volne stojacu sme mali doteraz ale kedze prerabame cely dom a uz bude modernejsi tak som si vybrala a teda rozkazala ze chcem vstavanu. Ked mame na prerabku tak mame aj o tych par € naviac aby som si mohla dat taku chladnicku aku som vzdy chcela a to vstavanu. Podla mojho nazoru aj dizajnovo to lepsie vyzera. Ale samozrejme tak ako pisu ostatny zalezi od toho ako mas dispozicne riesenu kuchynu a kolko mas miesta, atd...
Odpovedať
mali sme v byte vstavanu, pre 5 clennu rodinu bola katastrofalne mala. pri zariadovani domu sme velmi uvazovali co spravit, ci sa zamerat na prakticnost (volne stojacu) alebo dizajn (vstavanu). zakladnym problemom vstavanych je to ze su male. americku vstavanu chladnicku v normalnej cene som ani nevidel. urcitu dobu som rozmyslal aj nad tym, ze by som kupil dve vstavane chladnicky, otocil dvere na jednej a tym vyrobil taku pseudo americku chladnicku. nakoniec sme to vyriesili volne stojacou chladnickou umiestnenou v spajzi, zatial by som nemenil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj my mame kuchynsku linku tak riesenu ze mala v nej byt vstavana chladnicka ale pri kupe spotrebicov nam bolo odporucene kupit volne stojacu.
Odpovedať
pocitaj s tym ze vstavana je o nieco mensia ako volnestojaca, my sme dali vstavanu aj s mrazakom a je to uplne v pohode, akurát ma jednu nevyhodu... nemozeme davat magnetky na dvere :-D
Odpovedať
U nas bude klasicka volne stojaca.. Kamarat mal vstavanu chladnicku s mrazakom pre 3ludi im to bolo vraj zalostne malo. Davali volne stojacu ale siroku tusim 85cm.. Ale mozno zalezi aj na tom ake zasoby robite a ako casto chodite na nakupy a kolko toho skladujete..
Odpovedať
ja uz pojdem do vstavanej. kedze kuchyna bude spojena s obyvackou, nechcem naruseny priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
kupit sa da aj vstavana chladnicka za cenu volne stojacej...dokonca aj lacnejsie... nevyhoda..su z druhej ruky- pouzite vyhoda....cena nevyhoda....asi vies aj sama..
Odpovedať
Ahoj, ja som mala pred mesiacom tiež takéto dilemu. Rozhodla som sa pre vstavanú. Keďže sú úzke, tak som si vybrala veľkú bez mrazničky 307 l asi. Stála 420,. Eur (elektr.). Mrazničku si kúpim zvlášť a dám ju do špajze. Finančne ma to vyjde drahšie, ale mne sa stavané páčia viac. Šťastný výber prajem :)
Odpovedať
ja keby niekedy?! už teraz si kupujem iba biele spotrebiče,tak voľne stojacu americkú bielu,jasné muselo by byť na ňu miesto. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dávam vstavané dve pri sebe
Odpovedať
Profilova fotka
zalezi to podla mna aj od toho co sa ti paci. Mne sa pacia klasicke americke chladnicky, to je pre mna pastva pre oci, takze tu by som urcite neschovala :-) ale keby som mala mat nejaku len obycajnu bielu jednokridlovu tak to by som ju velice rada schovala :-D
Odpovedať
Mám poprvé vstavěnou lednici s mrazákem a je to pro mne to nejlepší rozhodnutí. Volně stojící se mi nikdy nelíbily. Je pitomost, že vstavěné žerou více, koupila jsem si A+++. problém je ale určitě s výběrem, protože je omezenější. Funkce mám všechny, které požaduji, No frost, nulová zona a podobně. Ale rozhodně pro velkou rodinu to není, prostorově je menší. Ale jak někdo psal, dá se to vyřešit s mrazákem ve spíži.
Odpovedať
Kto ma dom a ma aj spajzu kde by sa ten mraziak zmestil by to mohlo byt riesenie ale inak malinke podla mna. unkcie to ma tie iste ako aj klasicke chladnicky ale neni ich na trhu tolko a este musis aj rozmyslat nad alternativou nejakou pridanou mraznickou.To by nebolo nic pre mna uz ked kupim tak taku aby som nemala este dalsie starosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?