Váš názor na návrh našej kuchyne

Zdravím, rada by som počula Vaše názory a pripomienky na tieto návrhy.Hneď vedľa linky sú dvere na terasy a na pravej strane sú špajzové dvere. Ešte môžme mierne posunúť dvere, príp. okno podľa potreby. Budú lepšie vysoké skrine umiestnené vľavo, alebo vpravo....ak v pravo, zakryť aj špajzové dvere? Ďakujem za každý názor. (Farbu kuchyne teraz neriešime)
Odpovedať
1
2
predposledna moznost je podla mna najlepsia. akekolvek vysoke skrine medzi dverami, ktore su tak blizko pri sebe, budu zavadzat, resp. nebudu vyzerat dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
prepac nevsimol som si, ze si to dala no noveho okna :) ten komentar v tom starom si teda nevsimaj :) ak by ti nevadilo, ze stratis trocha z ulozneho priestoru, tak by som siel do predposlednej moznosti. predsa len je to asi najlepsie usporiadane, celkovy dojem nie je rozhadzany a navyse si ziskala viac okoliteho priestoru
Odpovedať
ja by som dala paralelnu kuchynu, rohy su len komplikacia, ake mas rozmery? vysike skrine so schovanym vstupom do spajzky, a potom polostrov ak bude 3bm tak ti staci. este sa ti zmesti aj pekna komoda na stenu kde su dvere zarovno s vychodom na terasu oproti das tabulovu farbu alebo magneticku. bude to symetricky pekne. stol pekne k oknu .
Odpovedať
Z tohto by som isla do 3jky, alebo by som si dala normalnu velku Lkovu popri celej tej dlhej stene. Neviem kam sa spajzove dvere otvaraju, nepredpokadam ale ze tam stale niekto bude, a tie skrine podla mna zavadzat nebudu. Okolo umyvadla napr. my potrebujeme priestor cize verzia umyvadlo pri rure pre mna nie. Tiez vynecahnie toho rohu v prvej a poslednej verzii mi pride zbytocne, ze na co ten roh tam bude prazdny? Smetny kos bude asi zabudovany... cize ani len na to sa to nepouzije. V druhej verzii je ten blok s rurou daleko od linky, bude obmedzovat tych za stolom (nevidno to tam dobre, lebo ten stol je pritlaceny az ku stene skoro) a este sa tam bude aj okolo toho vchadzat do miestnosti. Tolko moj skromny nazor laika :DDD Dufam, ze som to dobre pochopila... :)
Odpovedať
Profilova fotka
mne by sa pozdavala asi ta predposledna verzia, mat pri sebe sporak a pekne zakomponovany v kuchyni nemusiet odbiehat pocas pecenia mimo ;-) a ak by si chcela mozes tu skrinu potiahnut a schovat tie dvere do komory do linky tiez a este k tomu drezu pod oknom, nezabudaj si prisposobit bateriu z boku aby sa dalo aj otvorit, ak ho chces pouzivat
Odpovedať
Profilova fotka
Predposledná. Je to praktické usporiadanie a najmä to je v kuchyni extrémne dôležité. Máš všetko na dosah ruky, čo si myslím, že pri pečení a varení bezpochyby odceníš. Má to systém, nie je to zbytočne rozhádzané ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Predposledná jednoznačne, vyzerá to tak jednotnejšie, bude vám tam trčať menej rohov aj opticky bude vyzerať kuchyňa oveľa väčšie
Odpovedať
Buď 3 alebo 4 za mňa teda. Odceníš veľmi, keď budeš mať pokope celú kuchyňu, zapamätaj si jednu vec, pracovného miesta nikdy nie je dosť ;-) Každý kúsok je dobrý a pri minimálne nedeľnom varení odceníš každé voľné miestečko
Odpovedať
spolihaj na seba potreby- ked je priesto r na zabavanie deťom tak ok maj ich pri sebe
Odpovedať
3 /4 získaš nimi asi najviac miesta. kuchyňa by mala byť podľa môjho názoru priestranná a nie, aby človek neustále do niečoho narážal. no ide hlavne o tvoje potreby a aj tvoju predstavu
Odpovedať
Ďakujem za každý Váš názor, väčšina ste sa zhodli na predposlednej - 4. Tu je profesionálnejší návrh. Aby to nebolo také natlačené, tak drez je v rohu. A tak pod oknom vznikol priestor pre umývačku. Nevýhody tohto návrhu: umývadlo nie je pod oknom, čo som veľmi chcela :( a drez veľmi veľmi blízko varnej dosky. Kuchyňa má rozmery 5400x4000 a na takú veľkú kuchyňu si myslím, že je dosť natesno a málo uložného priestoru...No 4 dverí v jednej izbe si žiada nejakú obeť :-|
Odpovedať
Dvere niesu problem ale to okno je zbytocne. keby si tam mala 4 vysoke skrine a este nad vstupom do spajzky skrinku hned mas kam dat veci, takto je tam fakt malo skriniek, skus si nasimulovat co konkretne das do ktoreho suflika, aby si nakoňiec nemala vystavku nozov koreniciek a olejov, utierok na linke. Rataj ze tam musis dat aj kavu caje rozne servitky alobal sacky.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska ale vedľa linky sú dvere na terasu, nie do špajzy, preto je to také rozsekané.
Odpovedať
@zdienka1133 to velke okno tam musi zostat? Kde je teda spajza?
Odpovedať
Nrmozes to uzke okno zamurovat, na tu stenu dat vysoke skrinky a kuchynu potiahnut dalej pod to velke okno?
Odpovedať
@zdienka1133 si posala ze ci zabudovat dvere do spajzky do linky tak som ymslela ze tam kde je okno vedla su dvere so spajzky kde je potom spajzka? mimo linky? naj je davat podorys, lebo vznikaju iba dohady co kde je.
Odpovedať
ok, rohovu skrinku hore urcite nedavaj. nevyzera to dobre. ked uz mas horne horizontalne skrinky, nekombinuj ich s vertikalnymi, tiez to nevyzera dobre. a do rohoveho drezu by som osobne tiez nesla... a este, ak mas kuchynu robenu na mieru, donut stolara spravit ich na rovnaku vysku, ako mas okna. nech tam nemas prilis vela roznych vysok (dvere, okna, skrinky).
Odpovedať
Profilova fotka
ta rohova skrinka sa nepaci ani mne, plus @kkl82 ma pravdu aj s tym ze nekombinovat vertikalne a horizontalne skrinky. rohovy drez sme mali v starom dome, momentalne sa mi to uz nepaci ale riady sa v nom umyvali celkom fajn, nemal ziadnu nevyhodu oproti klasickemu. ja osobne by som ju nerbil do Lka ale potiahla popod to okno a asi si dala spravit ostrovcek. neviem ako to mate orientovane co sa nachadza oproti linke...ale inac skriniek mas podla mna celkom dost :) ak mas aj spajzu... my mame cca takyto styl linky v rodicovskom dome
Odpovedať
Profilova fotka
@zdienka1133 :D prepac ja som si az teraz vsimla tie prve fotky :)
Odpovedať
Ak sa dvere vedľa linky na terasu ( na tej kratsej stene) a tie na druhej strane do špajze tak kuchyňu by som vôbec takto neorientovala.
Odpovedať
@mishkabb A ako potom? Popod to veľké okno rovnú linku nechcem....to sa nabehám. Tu je popis dvier, trošku som Vás zmietla.
Odpovedať
Daj si vysoke skrine na stenu kde je spajzka kolko ich tam vojde, vychod na terasu daj kde mas vysoke skrine a urob dvojkridlove fr okno a ostatnu linku tahaj ako je na poslednej fotke s popisom dveri.
Odpovedať
Ja by som skúsila vysoké skrine z rohu kde je malé okno smerom k veľkému potom pokračovať s linkou a oproti rovnobežne ostrov aký sa vojde. Čiže linka by bola rovná na tej stene kde máš sporák a oproti ostrov.
Odpovedať
suhlasim s atlaskou, este by som zrusila to mensie okno, keby boli 2kridlove dvere na terasu
Odpovedať
Som to len tak načmárala
Odpovedať
@quendy jasne okno uz tam nedavat.
Odpovedať
Nedávala by som drez do rohu, príde mi to nie zrovna praktické riešenie. To je vec, ktorá swa mne celkom nepáči. Okno nedávaj, zbytočne komplikuješ, súhlasím s @atlaska :-)
Odpovedať
@andrea228 ďakujem za nákres, no to veľké okno zmenšiť nemôžeme, lebo je to pohľadová strana domu a zvonku by to nebolo v poriadku. A bez zmeny okna by vošli len 3 vysoké skrine.
Odpovedať
@atlaska tak čo na to hovoríte?
Odpovedať
Profilova fotka
chcela by som sa spýtať ten jedálenský stôl musí byť v kuchyni? ak by si mala preňho miesto v obyvačke tak, ja by som asi na celú tu stenu kde je to veľké okno dala linku + až pri dvere kde je terasa :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?