Varná doska pri vstavanej rúre

Prosím Vás máte takto umiestnenú vstavanú varnú dosku pri rúre? Chcem vedieť výhody, alebo nevýhody takéhoto umiestnenia. Ďakujem.
Odpovedať
@ivana_peter mám a nevidím žiadny problem.
Odpovedať
nevyhoda je minimalny az ziadny priestor z pravej strany. nemas manipuolacny ani odkladaci priestor druha vec je rura vedla chladnicky. vyskusane, nikdy viac
Odpovedať
Profilova fotka
Nesmie byt plynova inak je to ok
Odpovedať
Profilova fotka
@taskataska vysvetli prosim lebo aj velke kuch studia to tak maju ;-)
Odpovedať
okrem toho, ze tu ruru budes mat furt zaprakanu tak mne osobne vadilo, ze nemam priestor pre lakte, ked som mala varit takto v rozku. Druha vec je, ze tu uz nic ine nenavymyslas, lebo linka malicka skoro panelakova, takze inde tu dosku nedas. Jedine, ze by ten ostrov mal aspon 90 sirku dosky, potom by mohla ist tam. Na klasicku 60 urcite nie (aj ked technicky vojde, prakticky je to dost o nicom)
Odpovedať
@ivana_peter presne ako pise @zita19 Velmi zle sa vari, ak nemas dost priestoru okolo.. Zase, ak varis tak maximalne v nedelu obed a inak len parky, tak sa to prezit da.. Ale asi by som popremyslala rozsirit "ostrov" a dala ju tam.. Alebo neda sa to cele posunut? Kam vedu tie dvere pri chladnicke?
Odpovedať
@ivana_peter áno máme. Žiadny problém.
Odpovedať
@megdesign nie, ze by som takto navcas rano chcela rypat, ako casto varievas? Toto nevadilo ani môjmu chlapovi, nechapal na aku materinu koňtu pri novej kuchyni trepem sporak doprostred linky, lebo potom bolo treba, podla neho zlozito, riesit odvod z digestora
Odpovedať
@ivana_peter daj to radšej do kúta k umyvadlu
Odpovedať
@zita19 ako keby som mojho pocula :-D tiez vela veciam nerozumel, lebo on sa na to pozeral presne z toho pohladu, ze na ku mariu ma robit veci zlozito..ale zase stacili mu moje argumenty, u nas varim vylucne ja.. Taka ista "hadka" v technickej..tam sa este stale dohadujeme a uz aj chlap pochopil, ze to treba prerobit ako si zena praje :-D Nie preto, ze povedala, ale preto,ze to dava zmysel.. A moj uz radsej cusi, ked nieco presadzujem, lebo jedinu vec, co si on presadil a trval na nej, tak sam uznal, ze chujovinu spravil :-D :-p
Odpovedať
@zita19 pomer žena vs ja vo varení je cca 50:50. https://varecha.pravda.sk/profil/marc...
Odpovedať
Okolo varnej dosky treba mat dostatok priestoru z kazdej strany. A hlavne pravak musi vediet pri vareni pouzivat pravu ruku, co sa tu neda. Ja by som to riesila tak, ze ruru by som dala pod varnu dosku (ak nepecies denne, tak raz za cas sa zohnes) a mikrovlnku by som zrusila (opat ak ju nepouzivas 10-krat denne), hornu skrinku zrovnala s ostatnymi a vec vybavena. Samostatne stojacu mikrovlnku do rohu k poloostrovu - pre imidzovu mikrovlnku si nepokazimm celu ergonomiu kuchyne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr maju, a? tiez som to tak v jednom byte mala a nerobilo to dobrotu, chladnicka zbytocne namrzala, lebo to teplo z rury proste nedavala. takze za seba mozem povedat, ze takto to doma mat nechcem a ani nemam
Odpovedať
Profilova fotka
Takhle určitě ne, mám vyzkoušené a doma bych to nedala... Nemáš půdorys celé místnosti? Nejde kuchyně řešit jinak? Pokud ne, tak bych buď přesunula varnou desku na ostrůvek nebo se vzdala trouby ve věži a dala ji pod varnou desku...
Odpovedať
@ivana_peter pokial bude indukcna varna doska, tak nie je ziadny problem. Akurat ten, ze z pravej strany budes mat malo miesta a mozno ti to niekedy bude vadit, ked nebudes vediet dat dva vacsie hrnce vedla seba.
Odpovedať
@taskataska s tvojim nazorom nesuhlasim. Mam takto ruru vedla chladnicky uz 17 rokov v byte, ziaden problem aj vela nasich znamych to tak ma, nikomu chladnicka neblbla ani nenamrzala (my mame no frost aj chladnicku aj mraznicku). Rura je u nas pozivana minimalne 5x tyzdenne, kedze peciem aj chleby a to ju musim vykurit na 250 stupnov. Teraz do domu idu tiez vedla seba. Vstavane spotrebice maju silnejsiu izolaciu, takze to vobec nevadi ze su pri sebe.
Odpovedať
@ivana_peter Doma to mam podobne, ale vedla skrine s rurou a varnou plynovou doskou mam 30 cm priestoru, takze sa tam da v pohode pohybovat. Ako riesenie by sa mi javilo dat varny panel do rohu. napr @stowasser to tak ma (dovolim si pouzit foto)
Odpovedať
@kreola ved v poriadku, ze to nevyhovuje mne neznamena, ze to nemoze vyhovovat inym :) jednoducho s tym mam zlu skusenost a tak som to riesila inak. rovnako ako kopec inych veci ohladne byvania, ktore ma roky v podnajmoch naucili
Odpovedať
@ivana_peter Ja by som urcite nedala ruru ku chladnicke a varnu dosku do toho rohu uz vobec nie. Mne nedava ziadny zmysel mat drez pod oknom. Kedze mame umyvacku, tak v dreze umyvam riad len vynimocne, jedine potraviny a zlievam vodu z varenia. Pod oknom je krasna velka pracovna plocha, denne svetlo a zapratam tot ak, ze do stredu capnem drez? Drez by som dala na miesto varnej dosky, taka by odkvapkavacia ploch azasahovala do toho nevyuziteho rohu. Varnu dosku idealne asi na ten "pult" co je do priestoru a ak sa neda, tak namiesto drezu. Aj ked to bude znamenat oprskane okno... ale pre mna vzdy lepsie ako podla tvojho povodneho navrhu. Je to ale individualne, kazdy ma ine zvyky co sa tyka varenia, ine naroky, cize co je pre jedneho priorita je pre ineho zbytocnost.
Odpovedať
A je tu niekto kto ma ruru pod indukcnou doskou? My to mame takto naplanovane a dufam ze je to ok aj z technickeho hladiska teda
Odpovedať
@vivi1312 Ja to tak mam a je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@vivi1312 aj ja mam ruru pod indukcnou. Myslim, ze mam dost velku kuchynu, ale napriek tomu som si dala ruru pod varnu. Nepeciem vela a tych par zohnuti k rure ma nezabije. Radsej viac priestoru na linke. A mikrovlku mame staru z bytu a mam ju v spajzi. Lebo ju pouzivame 1x denne. Ja by som nezniesla mat nedostatok priestoru okolo varnej, ci umyvadla.
Odpovedať
@ivana_peter tiez sa priklanam k @fokuska. Ako to mas teraz tak neviem kde sa mam postavit pri priprave veci do hrncov. Ci do rohu ci k linke vedla drezu. Ani jedno mi nepride pohodlne. A tiez otacat sa dozadu od varnej dosky na ten pult by sa mi nechcelo. Takze vymenit drez s varnou doskou mi pride lepsie riesenie. Mozno by som porozmyslala dat drez do rohu a pri rure ti vznikne priestor ked budes vyberat z rury tak to tam rovno mozes polozit. Vacsinou rohy nie su vyuzite. Teraz mam tiez v rohu drez a nemam tak obmedzenu pracovnu plochu.
Odpovedať
@vivi1312 teraz mam ruru pod varnou doskou a rovnako to mam aj v navrhu do domu. A to budem mat o dost vacsiu kuchynu ako mam teraz. Ked vyberam nieco z rury tak to rovno viem na varnu polozit. Tiez vela ruru nepouzivam. A dalsia vec je ze som dost nizka a mat ruru vyssie mne pride nepohodlne z nej nieco vyberat a bat sa aby som sa niecoho horuceho nedotkla. No a tiez mam radsej vacsi priestor na pracovnej doske.
Odpovedať
@ivana_peter rovnake riesenie kuchyne mame aj my, varna doska je cca 30cm od rury..nevidim v tom ziaden problem..aky taky priestor tam mam,polozim co potrebujem..je to len o zvyku..
Odpovedať
Ďakujem všetkým za názory. Tak nakoniec by to mohlo byť asi takto. Bude priestoru dosť na všetko, hlavne z každej strany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?