Varenie na elektrinu verzus na plyn

Profilova fotka
Ahojte....je varenie na elektrinu (sklokeramická platňa) oveľa drahšie ako plyn???? totižto ak by sme dali plynový sporák do kuchyne, musíme prívod plynu ťahať cez celú kuchyňu a chodbu a to nechceme, resp. nechceme aby nám trčali plynové trubky pozdlž dvoch celých miestností....preto uvažujeme nad varením na sklokeramickej platni....ste s tým spokojní tí čo ju máte? ďakujem....
Nie skloketamiku, ale indukciu. Sklokeramika sa horsie reguluje, dlhsie nabieha a ma dlhsiu zotrvacnost...
Profilova fotka
@tinka01 neviem co je drahsie, ale bez ohladu na cenu idem do indukcie. Plnovy sporak uz nechcem ani vidiet, ved je to take neprakticke.
my sme v dome uplne zrušili plyn, ktorý tam bol a ideme si dať elektrický. mne to aj viac vyhovuje, lebo som doteraz bola zvyknuta na elektrický, zdá sa mi to lepšie "ovládateľné" varenie. a tiež sme sa tým zabvili dlhých trubiek cez chodbu a kuchynu.. takže ja som spokojná, že budeme mať elektrický..:)
my aj ked plyn v dome budeme mat- varit chcem nadalej na indukcii- v porovnani s plynom mi je praktickejsia
@tinka01 ahoj, ja som jednoznacne za elektriku. plynovy sporak je strasne neprakticky hlavne ked ho treba cistit :D ked som byvala v byte tam som kupila sporak na elektrinu, spotreba nebola vobec velka. Ale teraz byvame v dome a tu mam indukcnu varnu dosku. Mozem ju iba odporucit. Jedine coho som sa bala bolo ze mi nepojdu na tom vsetky hrnce, nastastie tie co som mala supravu Tescoma tak tie idu aj na indukcii a dalsie ked som uz dokupovala tak som to zistila dopredu. Plynovy sporak nechcem ani vidiet.
@tinka01 Máme indukciu - spokojnosť. Elektrina je síce drahšia než plyn, ale vzhľadom na to, že teplo pri plyne ide aj mimo hrniec, tak rozdiel nebude taký veľký... My na varenie spotrebujeme asi 200 kWh ročne - máme merače spotreby na doske. To je v elektrine suma asi 30 € za rok. Používajte tlakový hrniec - skráti sa čas varenia, usporí sa elektrina. Ale overte si, či máte dostatočnú kapacitu ističov a prierez káblov!!!
@tinka01 http://pasivnydom.blog.cz/1204/kuchyn...
@tinka01 Dobrý mame indukciu ja som sa tiež toho bál varievali sme na plyne .Bolo mi povedane že do novostavieb sa už plyn na varenie ani nedáva aj kvoli bezpečnosti ževraj je to niečo podla europskej unie.Ale mame indukciu a je to uplna super vec rýchlejšie varenie ako na plyne a aj uspora
@tinka01 tychto tem je tu uz tolko ze nie je nutne zakladat stale novu ...treba sa naucit pouzivat vyhladavac. napr. http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... atd.
Profilova fotka
@pacho74 načo vôbec reagujete na moju otázku...ja som sa nepýtala koľko takýchto tém je tu založených ale aký je medzitým rozdiel v spotrebe a ako sú ľudia s nimi spokojní......
@tinka01 v tých témach je totiž obsiahnutá aj Vaša otázka ;-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?