Úzka účková kuchyňa - ako varíte, keď ste dvaja?

Ahojte, potrebujem poradiť, tí čo máte kuchynu v tvare Učka a rozmer medzi skrinkami od strany na stranu cca 1m až 1,3m stačí vám to? Ked varíte a ste prípadne dvaja v kuchyni? Nejaké postrehy, odporúčania dakujem moc 🙂
Odpovedať
@gabika1080 ked mas moznost tak si to skus vyskusat. Napriklad posun stol, stolicky a vytvor s taku barieru ako keby tam bola linka. Za mna ako som uz tu aj pisala je to uzky priestor ale niektorym to zase nevadi. Skus pohlad aj nedavne temy kde sa to riesilo.
Odpovedať
@wivik dakujem, tak nemám moc inú možnosť jedine to mať tak alebo Lko, ale ja pečiem a ja potrebujem velmi vela pracovnej dosky.
Odpovedať
@gabika1080 a kolko ti vychadza pracovna plocha pri L? Skus pridat podorys pripadne rozvrhnutie
Odpovedať
@wivik takto to je v návrhu, chcela som pôvodne ostrovček, ale asi sa nevprace a to účkove by som chcela tu jednu stranu širšiu, ale zas je tam výrez do obývačky :/ tak neviem
Odpovedať
@gabika1080 a kde bude rura? Pod varnou doskou ci planujes vysoke skrinky?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mozes pozriet nazory: http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
Profilova fotka
Sirsiu stranu chces tu kde su stolicky? O kolko sirsiu? 20 cm? Nedalo by sa to? Mur by sa predlzil. Ak by sa nepredlzil, dala by si pred neho 20 cm policku a bol by zaroven s prac doskou. Mur pri stole by sa posunul... Mozes poslat trochu viac z toho podorysu? Alebo chces sirsiu tu pod oknom?
Odpovedať
@lenkito10 @wivik ja chcem pod okno drez, a tam jedna strana celá vysoké skrinky. Tú stranu ako sú stoličky chcem dať šírku 80cm až 1m, ale bude to trčať do tých dverí ako do toho otvoru. Muž mi otvor nechce zmenšiť o ten kus, že to bude smiešne. Otvor z oboch stán do obývačky ma 150cm. Tak tiež ma napadlo dať potom širšiu tu stranu a iba nejak to spraviť na poličky čo bude trčať kusok z obývačky. Viac foto veru nemám iba takto. vVšetko vstavané bude vo vysokých skrinkach.
Odpovedať
Profilova fotka
Takto? Aku ma sirku kuchyna? cela stena Teda od sporaku ku stolickam? Aku siroku chces mat pracovnu dosku kde je sporak? Povedz manzelovi ze ani teraz to nie je "rovnomerne" lebo do toho jedneho otvoru pretrcaju ostrovne stolicky 🤓
Odpovedať
@lenkito10 hehe tie stoličky tam nebudú ja to nechcem tak iba potrebujem velku plochu ked pečiem 😄 a stôl dam už uvidím kam sa bude hodiť, mame to velke dosť len ta kuchyna zrovna no taka a ma 3900x2500 🙂 a okno pri stene čiže tam horne skrinky nevojdu, tak plánujem tu stranu bez, prípadne len do stredu a poličky alebo niečo také 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Noo, stol nedas kam sa bude hodit ked tam mas ten mur.. 🤔 No veru, mas to vyratane akurat na 60 skrinky. Nedala by som prechod menej ako 130, pod okno das drez, skrinka 60, vedla mycka 60. Este mozes predlzit poloostrov, na vstup do kuchyne by 110 mohlo stacit.
Odpovedať
@gabika1080 ked nechces tie barove stolicky tak mi pride zbytocne robit dva otvory do jedalnoobyvacky. Ja by som ten kusok murika zrusila a stol otocila a prisunula ho k pultu. Kolko je sirka medzi tymi ciarkovanymi ciarami od pultu po obyvacku?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wivik @lenkito10 takto sme dom kupili a všetkým sa tie 2 otvory páčia, že keď aj z terasy sa pôjde s jedlom atd. Stôl mám veľa možností kde dať o to sa nebojim. Len by som chcela rozšíriť tu jednu pracovnú dosku na tom ucku, ale potom by trcalo do otvoru, ale uvidíme no.
Odpovedať
Profilova fotka
Obyvacka je hore, hej? Napravo je co? Nemas vacsiu cast podorysu ?
Odpovedať
ja by som tam skúsila dať ten ostrovček miesto účka, bol by vysunutý viac do toho priestoru, kde je teraz stôl. ten by musel ísť na iné miesto.
Odpovedať
@erka2 @lenkito10 áno hore je obývačka, ale stol neriešim ten sa zmestí hocikde, ostrovček som chcela, ale nezmestí sa to tam ked som to kreslila na zem bude to malo priestoru do kuchyne a musel by byť velmi malý napr 120cm čo je ozaj male na ostrovček.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika1080 Nuz tak potom uz nejaky s vysuvnou doskou. Hlbku dosky pod oknom mozno dat hlbsiu, 70 cm Pozri sem na male ostrovceky: https://old.modrastrecha.sk/forum/kuc... Existuju aj sufliky na zvacsenie pracovnej plochy.
Odpovedať
@lenkito10 takto by som to cca chcela, len zväčšim ten ostrov alebo proste tu stranu na šírku. Toto som na rýchlo len cca ako by to mohlo vyzerať
Odpovedať
Profilova fotka
Skus ho dat sirsi aj s tou policko-knihovnickou od zeme az hore, alebo od zeme po dosku. Skoda takto nalepeny stol ked mas miesto. Som kdesi citala ze to nalepenie stola bolo z nudze cnost, v malom priestore a stal sa z toho hit. Co tam trci ta stena?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@gabika1080 co je vpravo vedla jedalne?
Odpovedať
ja by som skúsila ten polostrov odtrhnúť od zvyšku linky a nalepiť ho na tú stenu, kde je tá komora - ak je to komora. Tým pádom by mohol byť hlbší a z obyvky by sa išlo šikovnejšie do kuchyne, nemusela by si to obchádzať
Odpovedať
@erka2 to na lavo bude komora a tam by to bolo strašne daleko a nepraktické podla mna. Ten stol uvidím sama neviem ako ho ešte dám, zmestí sa hocikde. @wivik vedla jedálne tie dva otvory su do obývačky.
Odpovedať
@lenkito10 presneeee takto ma niečo napadlo takto to potom rozšíriť, kde beriete stále také super foto na každú vec? dakujem mooooooooc
Odpovedať
Profilova fotka
Stale sme sa nedozvedeli co je napravo ten priestor pri jedalni. Ten vpravo na fotke podorysu. Hore je obyvacka, to vieme. Ale co ten velky otvor, kam vedie, pokial siaha? Uz poznam kuchyne naspamat co som tolko katalogovala a prezerala.
Odpovedať
@lenkito10 to je velikánska chodba tam všade.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?