Umývačka riadu so šírkou 45 cm

Profilova fotka
Je tu niekto kto sa rozumie do umyvaciek riadu... uz dlho vyberam a neviem si vybrat poradite... cenovo do 400eur...
Odpovedať
Poviem ti to, čo nechceš počuť. Úzka umývačka je useless. My sme dvaja, väčšinu dna sa stravujeme v práci, a nemáme problém naplniť každý druhý ci tretí deň normálnu umývačku. Poznám viac ludi, co si z rôznych dôvodov kúpili úzku, a druhýkrát by takú chybu nespravili. Ale čo, človek sa najlepšie naučí na vlastných chybách. Kúp si nejakú Boschku.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyberaj podľa spotreby vody a elektriky. Ale tipujem že budú všetky zhruba natom rovnako. Ono už je asi jedno akú značku...aj tak sa to vyrába niekde v licencii. No mi sme kúpili 45 kvôli málo miesta v panelakovej kuchyni. A to sme 6 členná rodina. Tak umývačka ide cca 1x každý deň. A to už má min 6 rokov.
Odpovedať
s nazorom @worker_falcon vobec nesuhlasim. my sme mali v panelakovej kuchyni 45 cm ariston-hotpoint kvoli obmedzenemu priestoru a ta mala neskutocne dobre riesene vnutorne vybavenie. dokazala som do nej narvat takmer tolko riadu ako svokra do 60-tky. hlavne vrchny kosik bol rieseny velmi prakticky a pohare, salky, misky sa tam dali krasne naskladat, dokonca aj vysoke vinove pohare. stale mam pocit, ze do nasej 60-tky siemensky nedokazem poukladat tak efektivne tolko riadu do toho vrchneho vysuvu. a cuduj sa svete, ta 45-tka stacila nam dvom pracujucim a dokonca aj trom, ked som zostala na materskej a varilo sa kazdy den aj 2x. pri druhom dietati to uz bolo horsie, to sme niekedy zapinali aj 2x denne. ale s konkretnym typom zakladatelke otazky neporadim. osobne by som pri vybere 45-tky pozerala hlavne dovnutra (co najviac flexibilnych ploch, sklopne casti a pod.) a az potom na spotrebu a ine ukazovatele. netusim ake mas skusenosti s umyvackami, pretoze niektore rozhodnutia zalezia od vasich navykov, od riadu, ktory pouzivate a dalsich xy veci.
Odpovedať
Profilova fotka
Ci 45ku alebo 60ku zalezi od miesta a poctu osob v domacnosti a stravovacicj navykov. My sme 4ria a ked rano pustim mycky tak zas az druhy den vecer a to mame 45ku V 45ke neumyjes plechy a velke hrnce ale ja osobne to umyjem v umyvadle za 5 min a mycka za 30 takze za mna 45ka zvladla aj vikendovu gulasku 16 ludi salky pohare misky atd na 2x a do 60ky by to bolo 1.5x 45 je u mna vitaz ;-) Ps.. mam whirlpool 11 rokov
Odpovedať
Mam 60 ku a ked som si vyberal tak pozeral na to kolko suprav sa do nej zmesti ,ake su tam moznosti uloženia a konec koncom aj uspornost,aby mala malu spotrebu vody aj energie.kupil som hotpoint a som nadmieru spokojny. Ono to teraz je skoro jedno aku znacku kupis.To skor cena sa navysuje pri tych znamych znackach a konec koncom v jednej fabrike vyrabaju viac znaciek,len trocho dizajn zmenia a nazvy.
Odpovedať
Profilova fotka
V byte sme mali 60-tku a v kupenom dime uz bola 45-tka. Keďže dom mal dva roky, blo by nelogické meniť ju a aj problémy s umiestnením širšej riešiť. V byte sme používali umývačku 4 roky a tuyo úzku používam 10 mesiacov. Ja nevidím rozdiel. Akurát si rozmyslim či jeden veľký hrniec umyjem ručne alebo niekolko menších. Ale ani v 60-tke vždy nevosli vsetky hrnce. 😀 Pre úplnosť informácie: sme už len dvojclenna rodina
Odpovedať
presne ako píše lifelike. Cez týždeň som doma so synom - umývačka ide každý druhý deň /a to nie je vždy úplne plná/. Keď na víkend príde manžel a druhý syn, tak ju púšťam každý deň. Tiež nemám problém umyť jeden veľký hrniec v rukách.. Mám 45 Bosch, spotreba vody 9 l na cyklus.
Odpovedať
Ja som do noveho domu hladala 60cm. Ale aby sa dala umyt aj 1/2 napln ked nebude vela riadov. Teraz u nas ide umyvacka kazdy den. Niekedy aj 2x a to mame 60ku. Ale je nas doma vela. Neviem si predstavit zbierat riady viac dni. Hlavne v takomto teple...
Odpovedať
45cm len ak sa naozaj nenajde zvysnych 15cm na 60-ku, cenovo a spotrebou su na tom rovnako, takze vacsia je len +. zadaj si tvoj budget a parametre (s panelom, integrovana, zasuvka na pribor atd) do heureky a vyberaj. osobne mam skusenost len s bosch, takze aj do noveho bude bud bosch alebo siemens.
Odpovedať
Ja som robil v kuchynskom studiu, a este s nimi externe spolupracujem, tak ti mozem poradit. Nebudem hovorit nazov aby som nerobil reklamu. V prvom rade mas rozdiel, ci si vyberies umyvacku v elektroobchode alebo v kuchynskom studiu. V elektre mas standardnu zakonnu 2-rocnu zaruku, kdezto v kuchynskych studiach mas na vybrane umyvacky predlzene zaruky (3, 4, a 5-rocne zaruky), avsak musia ti dat na to specialny kupon a musis sa s nim zaregistrovat zvycajne do 14 dni od nakupu na webstranke vyrobcu. Navyse mas dalsiu vyhodu v kuch. studiu, ze montaznik ti ju rovno aj zapoji prip. namontuje ako zabudovanu. Co sa tyka konkretneho typu umyvacky, to je tazko poradit, lebo kazdy ti povie inak. Musis vediet co od umyvacky chces a podla toho si vybrat. Spotreba vody a elektriky su dolezite ukazovatele, dalej kolko suprav riadu na jeden cyklus umyje, kolko ma umyvacich ramien (standardom su 3), a nemenej dolezita je aj hlucnost umyvacky vyjadrena v dB. Vacsina ludi umyvacku zapina pred spanim, a asi nechces pocuvat v posteli 2 hodiny umyvacku :) Ak chces zabudovanu, tak esteticky krajsia je plne integrovana, pri ktorej nevidis ovladaci panel. Ja osobne by som si vybral asi Bosch alebo Whirlpool.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?