Umývačka riadu Siemens - porucha???

Profilova fotka
Ahojte žienky, už takmer rok máme umývačku riadu Siemens, ktorú aj samozrejme používame, ale teraz v poslednom čase nám robí problémy: tieto posledné dni, keď sme ju zapli, chvíľočku šla, ale potom začal svietiť ten červený kohútiť, ktorý teda signalizuje, že máme skontrolovať prívod vody, prípad. prívod elekt. energie. Všetko máme v poriadku, aj sme komplet vyčistili sitká (ktoré neboli absolútne zanesené) a stále keď ju zapneme tak tam svieti po chvíli červený kohútik.... Volali sme aj do servisu, ale technik vidí chybu len na našej strane, že musíme mať zanesené sitká..... Nestretli ste sa niektorá z Vás s podobným problémom?
Odpovedať
zanesený prívodný ventil? Po odpojení hadice voda tečie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobry den mame umyvacku riadu siemens extra clase typ sn-58M564De/23 po skonceny programu svieti na panely 00 a potom sa zapne E_7 a zostane to svietit pokial to sama nevipnem,predtym vypinala sama asi po 1minute :-(
Odpovedať
@saskijka nestačí len vyčistiť sitko. Zober si návod od umr a preštuduj. pod sitlom je ešte niečo čo sa zvykne upchať, raz sme to čistili aj my, ale už si presne nepamätám, len viem , že sme niečo otvárali ešte pod sitkom :-) taktiež sa ju snaž pravidelne aspoň raz za tri mesiace čistiť špec. prípravkom.
Odpovedať
@egreska1 no na to tvoje pravidelne cistenie specialnym pripravkom maju iny nazor servisaci.Od toho je tam sol a tableta....hlavne je nedavat zvysky jedal do umr;)
Odpovedať
umyvacka riadu SIEMENS nemoze mat poruchu!!! :) @mcdog na zvysky jedal su tam predsa enzimy v tablete :D
Odpovedať
@joxe no hlavne na pecene maso,fazulu....alebo kosticky s kurata;)
Odpovedať
@mcdog prosím ťa menuj mi tých servisákov, lebo tí čo boli u nás raz kvôli umr a tri krát kvôli chladničkám , tak teda jednoznačne čistenie odporučili a preferovali ... ako ti soľ a tableta bojuje proti baktériám??? čistím pravidelne a nemám problém :-) :-) :-)
Odpovedať
@egreska1 No pokial viem,tak sol sluzi na regeneraciu upravovne vody hlavne a na cistenie UMR okrem ineho sluzia tablety alebo prasok. Kolega daval kazdy mesiac cistiace blbosti do umr a mal ju v takom istom stave ako keby ich nedaval-vyjadrenie dvoch servisakov a mne to takisto potvrdili dvaja servisaci....takze asi tolko k tomu.
Odpovedať
@mcdog ked si to tak vezmes, tak vsetky tie pripravky na cistenie su take drahe, ze za par rokov si namiesto toho mozes kupit novu umyvacku. A aj tak sa skor pokazi nejake zabudovane kazitko - najcastejsie nieco v elektronike. Je to ako zmekcovac vody do pracky - predracena vec, ktora vraj zabrani usadzovaniu mineralov na spirale. Ale stoji nehorazne vela.
Odpovedať
@joxe Neviem ako vy, ale ja som doteraz vedel že do myčky riadu dám len raz za čas orig.soľ do myčky ako zapne kontrólka nedostatku soli alebo v nádobke so soľou mi indikátor ukáže že je treba dosypať. Soľ, ktorá je na to aby upravila vodu-zmäkčila ju a tým pádom nie je treba okrem tabletiek na umývanie nedávať do myčky nič. No a raz za 1/2roka dám do myčky špec.roztok ktorý je v PVC 2,5dc fľaške a dám to hore dnom počas čistenia myčky a tým sa aj prečistia všetky hadice od usadenín. Dostať ho vo všetkých predajniach drogérie.
Odpovedať
ked dam za cistice 5E rocne, a vydrzi mi 10rokov, aku novu mycku za 50E kupim? @joxe
Odpovedať
@atlaska hm. no tazko mi je reagovat. Lebo ktory pripravok stoji 5eur? A ktory sa dava 1 krat za rok? Ak by ale tie cistice stali 10 eur, a pouzivali sa sa raz za 2 mesiace (ako je to mimochodom aj v navode - aspon tych, co sme mali my), tak za rok to stoji 60 eur a za 10 rokov to stoji 600 eur. Alebo inak - ak nebude ten pripravok pouzivat vobec, usetris za 10 rokov 50 eur. Naposledy sa nam pokazilo nejake cidlo - to bolo opravene v zaruke. Ta predtym sa pokazila tiez - odisla elektronika. Vymena tej suciastky by vraj stala cca 150-200 eur (typicke kazitko, lebo jeden taky obvod urcite nestoji 200 eur).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 a vies co je to ta "orginal sol do mycky"? 100% NaCl - obycajna kuchynska sol :) Akurat ze ta, co je oznacena ako "sol do umyvacky riadu" je ovela drhasia :).
Odpovedať
@joxe NO tak schválne...Skús dať obyčajnú kuchynskú soľ do myčky a uvidíš čo sa bude diať za krátky čas s vysokotlakým čerpadlom....Neveríš??? Opýtaj sa hociktorého servisáka čo Ti na to povie....A daj mi odpoveď keď chceš...
Odpovedať
@technik007 nie obycajnu jemnu samozrejme - ale taku, co ma velku zrnitost. Lebo ked si pozries na obal tej, co je akoze specialne pre umyvacky, tak zistis, ze to je 100% NaCl. Ale neskusal som to :D Ja len som chcel povedat, ze casto sa predavaju obycajne veci ako nieco specialne A ti takzvani servicaci - ti vedia len to, co im povedali na skoleni. Nemaju ziadne univerzitne vzdelanie. Od takych som si ja uz vypocul veci... jeden nedavno basnil o riadiacej jednotke, aka je to zlozita vec, pritom nemal ani potuchy, co to je integrovany obvod, alebo mikroporcesor ;)
Odpovedať
@joxe Prepáč mi,je to jedno či kuchynskú soľ dáš jemnú alebo hrubú je celkom nanič. JA kupujem soľ v Lídli 5kg.balenie a mám vystarané na dlho. Veľa majiteliek myčiek sa navzájom informovali medzi sebou že, nie je problém dať kuch.soľ a ešte k tomu v záruke!!!!.No a potom sa divili že odišlo po krátkom čase vysokotlaké čerpadlo, ktoré je najdrahšia položka po programátore...No a záruka je po "inovácií" na dve veci... Nesúhlasím s názorom že môže ísť do akejkoľvek myčky obyčajná kuchynská soľ....Jedno že aká zrnitosť.....N E Z M Y S EL....Nemusíš sa spýtať servisákov keď uvádzaš že sú nevzdelaní....Mal si už rozobratú alebo videl si nový typ programátora ktorý Ty neopravíš, nakoľko je to skoro všetko zaliate a aj servisáci musia meniť celý komplet programátor. Ako vieš že je zlý procesor,integrovaný obvod IO,vieš ho premerať??? Každý servis má svoju značku a keď sa to stane tak sa modul/ programátor/ zašle na test do špec. servisu kde majú na to špeciálne testovačky, na záťaž, rozbeh ....Servisák nepotrebuje vedieť čo je IO alebo mikroprocesor, nakoľko má svoju testovačku a zistí že riadiaca jednotka je nanič a vymení Ti ju po dohode. Starú Ti vráti a môžeš na nej sa potom vyblázniť a opraviť ju..V živote som nevidel servisáka ktorý by Ti na mieste vymenil IO, alebo procesor...Ty áno???Iste máš auto kde je riadenie už riadiacou jednotkou...V prípade poruchy Ty vieš zistiť poruchu?? Stačí ak odíde nejaký snímač napr.na saní zmesi, výfuku a si hotový..To je prípad aj s myčkou...Nechcel som Ťa uraziť, písal som svoj názor...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?