Umývačka riadu pre rodinu 2 + 1

Pekný deň prajem. Keďže nás čaká prerábka bytu a aj nová kuchyňa, chcel by som zároveň umývačku riadku do kuchyne a preto sa chcem opýtať. Sme rodinu 2+1 (drobec), preto mi poradte akú: - veľkosť umývačky (objem) ?? - Akú značku ?? - Aké parametre ?? - na čo si mám dať pozor pri rozhodovaní sa ? - Aké sú náklady na prevádzku, teda myslím si že to budú asi nejaké tabletky atď... ale opravte ma prosím sa sa pletim a napíšte mi čo ešte musím počítať. Ďakujem za každú radu ??
Odpovedať
Profilova fotka
na troch členov netreba veľkú umývačku, kľudne postačí aj 45ka, pri každej máte uvedenú energetickú triedu, čiže spotrebu energie a druhý hlavný faktor, je spotrebu vody,(kapsule idú všade rovnaké), najlepšie AA a spotreba +-8litrov na cyklus, špičkové modely majú 6l.... značky.... treba si povedať koľko chcete do nej investovať, dajú sa kvalitné umývačky kúpiť už od 300-400 eur, tiež sa dajú kúpiť špičkové značky aj za 1.300,-eur, kvalitou úplne postačí hociaký plne zabudovateľný Elextrolux, špičku tovrí Miele, keby ste mali otázky, kľudne sa na mňa obráťte ;-)
Odpovedať
Ak mate miesto v kuchyni, tak neuvazujte nad 45kou, ale dajte urcite 60ku. Je ovela jednoduchsie pustit na 60ke program polovicnej naplne, ako urobit zo 45ky 60ku :) Okrem toho maju obe sirky podobnu spotrebu vody. Ci vstavanu, alebo samostatne stojacu, to zalezi od vaseho estetickeho citenia. Niektore nove umyvacky umoznuju pripojenie na teplu vodu a vdaka tomu maju mensiu spotrebu elektriky.
Odpovedať
urcite vacsie....vsak to nekupujes na par mesiacov ale na roky.... dieta vyrastie..... @pavoldubovany
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznacne 60. My sme dvaja, pustame ju tak 2x do tyzdna. Ono sa to pekne nazbiera, zopar hrncov , taniere pohare atd. Ak kupis 45, zaplnis ju velmi rychlo a budes muset pustat kazdy den... Pozeraj aj na hlucnost a spotrebu, oboje co najnizsie. Programami sa moc nelisia. Niektore plne zabudovane maju LED zobrazovanie na podlahu - len svetlo alebo aj cas do konca. Je to super.
Odpovedať
Urcite 60tku ak je miesto. 45ku len v krajnej nudzi :-/ A zo skusenosti so znackami. Sestra ma whirpool, nic moc teda. Ale rodicia maju Fagor, stary model, asi 7 rocny a umyva perfektne.. aj ked predpokladam, ze tym, ze je starsia, tak asi spotrebuje viac vody ako tieto novsie... Okrem spotreby urcite dbat aj na hlucnost....
Odpovedať
60ka to je bez debaty, cena podla vasej penazenky.a naklady na cost.prostriedky.: sol a lestidlo kupujem v lidly,cena asi 4e spolu,to kupujem tak 2x za rok,a ja umyvam s gelom tak 8e,tiez 2x do roka...tak rozne podla akcie. Tablety v lidli 52kusove stoja cca 4e a to mas pri 2xtyzdenne na pol roka. Ked sme kupovali boli sme 2+1,teraz sme 2+2 a staci,ja umyvam vsetko...panvice,plechy...
Odpovedať
@pavoldubovany 60tku urcite, 45 je mala a nedas tam ani plech alebo hrniec. Ci tabletky alebo prasok a lestidlo zvlast je otazka osobnej skusenosti :-) Hlavne sa nebat pouzit aj tie lacnejsie verzie, ja kupujem teraz z dm drogerie tu ich znacku, prip. lidlove najlacnejsie. Donedavna to boli teskove, ale tie prestali vyrabat. Inak sme styria doma a umyvam kazdy den. A urcite taku, co ma odlozeny start. Hlucnost nech ta zaujima len ak ju mate napr. v kuchyni spojenej s obyvackou. A parametre - tiez, podla vasich financnych moznosti. Je tu inak aj tema http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
ahoj, tiez sme 2+1 a tiez som zvazovala ci 45 alebo 60, ale nakoniec sme vybrali 60.. vybrali sme Bosch SMV69N20EU.. ma napr. aj rychly program a aqua senzor.. cize nie je potrebne aby bola vzdy uplne naplnena.. 45 by som volila, len ak by to priestorovo nevychadzalo..
Odpovedať
Profilova fotka
no, my sme traja, ale zostava ja a moji dvaja synovia :) umyvacku mame 45, pretoze priestor nepusti - ak by priestor pustil, bola by bez debaty 60 cm - urcite. Takze podla toho sa zariad aj ty, ak mas na to priestor, tak 60 tka. Dobra vec je priborova zasuvka - ja nemam, lebo som kupovala teraz siemens za 350 eur - volne stojaca, 46Db hluk (ideal do obyvackokuchyne, totalne nerusi ani vecer pri ticho pustenej telke ked umyva). Akurat teda za zasuvkove modely chceli o dalsich 150 eur viac, a to uz bolo moc... Ak zvazujes znacku, tak bosch/siemens - ono vnutro maju rovnake, aj programy, akurat predny panel je iny.... a potom - rozhodni sa medzi vstavanou ci volne stojacou, ja som sa rozhodla radsej za lepsi a kvalitnejsi model volnestojacej ako za tie iste peniaze vstavanu, ale s horsimi parametrami.... naklady na prevadzku - nepocitam... pretoze to, ze dam riady do umyvacky a mam poriadok a neumyvam riady v rukach pri dvoch krpatych detoch a nemam z toho ekzemy je proste k nezaplateniu - na to ostatne mame mastercard :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pavoldubovany
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobrý deň, ideme prerábať kuchyňu a vyberám umývačku riadu. Máme pomerne málo miesta. Sme rodina 2 +1. bude mi stačiť 45? Ak takú máte, ako rýchlo sa zaplní? Varím doma. Som na materskej. Teda riadu je stále dosť. Viete mi odporučiť konkrétny model?
Odpovedať
Profilova fotka
@mariannah81 aj na ukor linky daj 60cm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariannah81 určite 60 ku a pozri parametre,co sa tyka spotreby vody a elektriny a aj to kolko súprav vies do toho napratat.Ako uz tu spominaly cistiace prostriedky kazda potrebuje.
Odpovedať
mariannah81, dá sa to prežiť aj so 45. my sme tiež nemali na výber, keď som chcela mať nejakú skrinku aj v dolnej časti linky a kam strčiť hrnce :) a priestor zaleží od vnutorneho usporiadania a veľkosti riadu.. u nas tam vtrepeme v pohode 3 rozdielne veľké hrnce s pokrievkami, nejaké poháre, taniere (nemyslím 2kusy), príbor, kuch.náradie a ešte sa tam čosi zmestí.. púšťať ju treba častejšie ako 2x týždenne, ale nevadí, stále je to naj spotrebič domacnosti :)
Odpovedať
@mariannah81 ste traja - takze osobne by som riesil tu 60tku nech to stoji co to stoji. 45ku by si zbytocne musela pustat na viackrat. Takze si myslim ze by bolo vyhodnejsie dat vacsiu, myslim ze ked pises ze varis tak nebude ani problem s naplnenim tej :-)
Odpovedať
Urcite si dajte 60tku. My sme dvaja a ak varim tak ju zaplnime za den. Do 45tky ti nevojdu hrnce. Zbytocne ju budes pustat 2x. Mne osobne vadi pri 45tke ze po otvoreni tam citit umyvaci prasok. Vo velkej nie.
Odpovedať
Profilova fotka
asi by som robila vsetko pre to aby som mohla mat 60tku ked viem ze casto sa doma vari a riadov je furt, 60tku naplnis raz pustis a vybavene ale 45 by si musela castejsie a to si predstav ze este ak navsteva k vam pride tak to duplom vacsiu skor odcenis. Radsej by som obetovala par hrncov a mala menej ulozneho priestoru ako mat len 45ku ;-)
Odpovedať
Ja mam tiez 45. Lebo kuchynu nenafuknem a hrnce potrebujem, lebo u nas sa vari. Nemam ich vela a neobetovala by som ani jeden. Ked treba, tak pustim aj 3x denne. Tak ci tak je lepsia ako nic. Co sa tyka typu, tak by som zas kupila Bosch a keby som zas kupovala, tak hladam taku, co ma hubicu na umyvanie plechov, lebo do 45 je dost problem plech narvat. A Bosch-ky tieto hubice naisto maju, len treba hladat.
Odpovedať
@zita19 volá sa to ostrekovacia hlava na plechy
Odpovedať
ja som za 45, pre mna radsej castejsie pustat, ako by tam mal ten spinavy riad cakat 2-3 dni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?