Umývačka riadu s krátkym káblom - ako ju napojiť?

Co v pripade,ak ma umyvacka riadu kratky kabel? Napojit ju cez predlzovak je asi blbost? Chceli by sme zmenit umiestnenie umyvacky o jednu skrinku dalej,ale nedociahne nam kabel a elektrika je uz hotova.
Odpovedať
1
2
@hoblinka13 kludne pouzite napr 1,5m predlzovak. Ak nemate prudovy chranic, tak umiestnite nadpojenie mimo blizkosti vody.
Odpovedať
@stowasser mame prudovy chranic,dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser a preco potom privodny kabel do zasuvky je 2.5 ??? Rozobrat zasuvku dat vencek a v liste za linkou potiahnut kabel tam kde treba a dat zasuvku nadomietkovu ... predlzovacku nie ved si ju skus rozcvaknut aky kabel tam ide bed to su vlasky medi neriskoval by som prehriatie
Odpovedať
@wolodymyr Neprehanaj... Umyvacka ma max 2,5kW. Cize do 10A. Aj to len chvilu. Normalne to bude fungovat, to nieje rura na pecenie. 2,5mm v stene ma predsa iny dovod.
Odpovedať
@wolodymyr pripajaci kabel do umyvacky je cyky 3x2,5? A nie nahodou 3x1,5 cysy? Priemerna umyvacka ma maximalny odber 2-2,4kW, to zvladne aj predlzovak. Mam tu prave pred sebou jeden taky kupovany z metra, 3x1,5mm2, povolene zatazenie 3700w. PS Vas navod je ako z knihy pre teoretikov :) To uz by som radsej vymenil privodny kabel na umyvacke za dlhsi, ako robit listy a nadomietkovu zasuvku.
Odpovedať
Vacsinou sa da objednat dlhsi kabel od vyrobcu. Ja som tak objednaval 3 m kabel k teplovzdusnej rure.
Odpovedať
Predlžovačka nie je žiaden problém... :-)
Odpovedať
však vymeniť kábel na umývačke za dlhší, asi cysy 3x1,5
Odpovedať
@igigi nevedela som,ci je mozne priamo u vyrobcu zadat vymenenie za dlhsi. Dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ano moj navod je na to aby to zvladla totiz to ona sa pyta aj na to aky cukor do kavy .. si kukni temicky :-) Inak predlzovacka bude fajne lezat na zemi tak uz len sa nevytopit
Odpovedať
@wolodymyr sak maju chranic =-)
Odpovedať
Ak uz umyvacka nie je v zaruke, tak vymen rovno kabel, kupis kompletny v obchode s elektromaterialom za par drobnych. https://www.elmit.sk/flexo-snura-3x0-... Spravi ti to hociktory elektrikar alebo ktokolvek, kto rozozna fazu od nulaka. Ak je v zaruke, zavolaj autorizovaneho servisaka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 Lepsie by som to nenapisal ani ja a to som elektrikar palec hore :-)
Odpovedať
@dedo758 ..predlžovačka je problém...to si prepáč urob doma o tom nebude nikto vedieť, ale neraď to čo sa robiť nemá...tak ako píše @zita19..VYMENIŤ kábel za dlhší...a nema problema ;-)
Odpovedať
@wildooo ..až na to že predsa na UMR-by som nedal kábel 3x0,75mm2...Nevravím že nevydrží ale má tam byť 3x1,5mm2..alebo sa mýlim??? ;-)
Odpovedať
V čom je predlžovačka problém...?
Odpovedať
@zita19 ..a ľudovo povedaný lanžír by nebol??? :-D Keď už tak už... ;-) :-D
Odpovedať
@technik007 ty vies, ze ja elektrike rozumiem ako hus vareniu piva. Vies kolko som krutila mozgovymi zavitmi, kym som dosla na to, ze to dlehe tenke cudo s tym ize co sa strka do zasuvky sa vola flexi snura? O nejakych 3x1,5 ja nemam ani sajn. Kebyze u mna ide o nieco take, tak volam elektricky vzdelaneho jedinca a do elektrickeho obchodu odchadzam s papierikom, kde bude velkymi pismenkami napisane co mam kupit. Kabel to nie je vidiovy vrtak. Ten by som kupila aj bez priatela na telefone.
Odpovedať
Tak tak. Volaj servisaka za 50€, keď to vyrieši predlžka za 5€
Odpovedať
@kejsix ..na UMR,práčku, chladničku,el.rúru,sporák sa PREDLŽOVÁK NEDÁVA, ak si to niekto dá je to jeho vec..čo myslíš prečo?? ;-)
Odpovedať
@zita19 ...neboj sa nič sa nestalo, takže učiť sa /3x/ atď...to už poznáš... ;-) však to vyslovil "múdry človek" :-D
Odpovedať
@technik007 nevies preco? Aby usetril 50€ za servisaka.
Odpovedať
@technik007 zas pozname sa, vieme ako to je. S tebou si rada pokecam na kazdu temu. Dokonca aj o elektrike ;-)
Odpovedať
@zita19 ..počula si ten hrmot??? To mi padol kameň, ak nie žula zo srdca /alebo nadajbože oceľ z VSS/... :-D :-D ináč zavináč detto ;-)
Odpovedať
@dedo758 vyrobca to neodporuca pretoze inak hrozi nebezpecenstvo prehriatia a požiaru.Niesu na to vhodne kable atd.vysvetlit to podrobne by bolo na dlhsiu debatu
Odpovedať
Nie sú na to vhodné káble... Ak ja si spravím predlžovačku z CYSY 3x2,5, tak sa čo prehreje...? Skôra ten kábel k umývačke.
Odpovedať
@dedo758 ..bezpečnosť Ti nehovorí nič?? ;-) Dajme tomu že Ty si urobíš kábel ako píšeš, ale 99% si predlžku kúpi...No čuduj sa svete, že predpísané hodnoty na kúpenej predlžke sú 3x1,5mm2...a skús len tak jednu "zatavenú" rozobrať a zistíš skutočnosť...ak je tam 0,75mm2 tak som dobrý...a hlavne tie predlžky na bubnoch z Tesca a pod...Prečo stojí v De W"urth predlžovačka na bubne 30m 80E??? Lebo je tam deklarované-skotočné 3x2,5mm2.. ;-)
Odpovedať
@technik007 Netuším, pouč ma. Rodičia maju chladničku aj mraziak na predlzkach 30 rokov a predstav si, v zdravi uzivaju dochodok...
Odpovedať
@technik007 samozrejme ze 3x1,5.nevsimol som si ze v tom odkaze je 3x0,75.Dik ze si na to upozornil aby sme ludi neplietli
Odpovedať
@dedo758 Hovorime tu o predlzovacke z obchodu.Ked si taky zrucny ze si vies vyrobit taku predlzovacku sam tak urcite by si to nerobil ale vymenil rovno ten kabel na UMR.Toto forum cita viac ludi tak ich nemylme lebo si to tak zapoja.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?