Umyvacka neumyva dobre co s tym?

mame novu umyvacku a neumýva dobre dobre riady, zostavaju spinave a flakate od jedla. mate niekto skusenosti co s tym? nejaky domaci majster to vie lepsie opravit-nastavit? dakujem za reakcie
Odpovedať
@denkatn nenapisali ste, ze aku mate umyvacku a aky prostriedok cistiaci pouzivate. ani to, ci oplachujete riady a kolko cca ich nechate v umyvacke odlozene, kym sa umyvaju. nie vsetky cistiace prostriedky umyvaju dobre. napr. finish mne nevyhovuje, lebo riady su matne, flakate, akoby zle oplachnute. somat mam velmi rada, riady krasne, ciste. aj ked sa nemusi, ja oplachujem, lebo ak je napr. pol dna zasusena ryza, ci zemiaky na tanieri, tak potom sa to umyje tazsie. urcite ziadneho domaceho öpravara"neskusajte. skuste napisat vyrobcovi, ci predajcovi a ak je potrebne nastavovanie - co pochybujem, lebo sa tam nema co nastavovat, tak volajte jedine autorizovany servis, lebo inak stracate zaruku. treba aj nastavit spravne sol, podla tvrdosti vody, lebo aj v tom moze byt problem.
Odpovedať
@denkatn umyvacku treba obcas naprazdno pustit, su aj specialne pripravky na jej precistenie
Odpovedať
Profilova fotka
Skuste dat vyssiu teplotu, pripadne iny program. Riad ukladate spravne? Z casu na cas je potrebne vycistit aj filter, ktory sa postupne zanasa. Sol a lestidlo ste do umyvacky dali? Neverte na "multitabs", ktore akoze obsahuju vsetko... Pred tym ako date spinavy riad do umyvacky, je dobre ho oplachnut, aby hrube necistoty nezanasali prave ten filter :)
Odpovedať
Profilova fotka
nehyba nahodou sol??
Odpovedať
Profilova fotka
Nam toto zacala robit umyvacka po 10 rokoch pouzivania a nech sme robili, co sme chceli (vyssia teplota, ine tablety, kombinacia sol+lestidlo+prasok, menej riadu, castejsie samocistenie, rozmontovanie a precistenie privodnych hadic, trysiek atd.) nepomohlo to. Vyriesila to az kupa novej umyvacky. U vas - kedze je nova - ma este napada, ci mate spravne nastavenu tvrdost vody? Aj to moze zavazit...
Odpovedať
Nam napr odisla elektronika. Voda sa zacala prehrievat. Viem si celkom dobre predstavit, ze to zacne robit aj ine veci - napr namiesto vrelych riadov budu tieto spinave. Neodisla nahodou vyhrevne spirala? Lebo enzimy funguju zrejme len pri vyzsej teplote. Asi by som zavolal opravara - on zisti, co tomu je.
Odpovedať
skus ju reklamovat bude to asi najlepsie mozne riesenie
Odpovedať
je potrebné prečistiť trysky a používať Jar vo vankúšikoch,samozrejme sol nesmie chýbať,používam ju 12 rokov a ide ako hodinky
Odpovedať
umyvacka je MORA, sme uprednostili domaceho vyrobcu, nebola draha, ale to neznamena ze ma umyvat tak, ze ja to musim este raz vsetko umyt... tablety sme pouzili Q power - tiez nie najdrahise . tak na zaklade vasich rad ideme skusat tu sol nastavit a aj ine tablety kupim. som nevedela ze iba drahe veci funguju, dufam ze nie..
Odpovedať
Profilova fotka
podriadne ju precisti
Odpovedať
@denkatn pohraj sa s nastavením soli,ale aj leštidla,ked je UMR nová netreba prečistiť,vymeň tabletky a ak aj potom to bude zlé reklamuj!
Odpovedať
@vovo ja veľmi špinavé taniere iba servítkom vytriem,načo vodou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marta2610 jasne to staci. Poznam vsak ludi, ktori davaju do umyvacky taniere ako dojedli... Napr zvysky kosti, koza z kurata a podobne :-) a potom sa cuduju, ze sa umyvacka pokazila :)
Odpovedať
po precitani prispevkov neviem, ci ja mam taky super riad alebo super umyvacku - je kupena v ikea - s tym privlastkom super by som to neprehanala. Nepouzivam ziadnu sol, tablety, lestidla a neviem co este. Davam k tomu len pohar octu. Vzdy mam vsetko umyte bez flakov s leskom, vratane poharov zo skla. Denne sa u nas vari a pecie, typicka zenska na materskej. Treba si uvedomit jednu vec, ta sol ci tablety su pekne chemicka vec, ktoru z riadov konzumujete. Zdravie mame iba jedno, treba na to mysliet. @denkatn ... tak vies, nie je pracka ako pracka. Nie kazda vyperie dobre. Ani kazda umyvacka nemusi byt fajn. Ak si si ista, ze vsetko robis spravne, reklamuj a nedaj sa. Neznamena, ze ked bola lacnejsia, ze nema umyvat!!!
Odpovedať
@dionyzka a kam ho davas? ved sa ti pri prvom oplachu splachne a umyvas potom len vodou.
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko ako nastavit umyvacku najdes v navode.. Po prve, sol (nie kuchynsku) od zaciatku dat aspon 1 Kg , ta sluzi na filter ktora v sebe ma a taha si kolko potrebuje sama.. je to aj proti korozii mycky. Po druhe: nastavit tvrdost vody v mycke. Po tretie: pouzivaj radsej prasok ako tablety (tie sa rozpustaju postupne podla teploty vody a casu mytia, ale to ma kazda mycka inu hodnotu a tabletka na to rozne reaguje) a lestidlo uvidis ci treba podla toho ci staci prasok. Umyvacka nie je drticka odpadu ako spomenul VOVO vyssie a napracuje mechanicky, cize netrie hubkou o zaspineny riad ale iba frka horucu vodu nan. Preto je aj dolezite ako ju naplnis a este je otazne ci mas 45 alebo 60 na sirku- aj tam je rozdiel v umyvani- 45 ma mensi zaber na rohy mycky.
Odpovedať
@atlaska ... ocot davam az po prvom oplachu, teda na hlavne umyvanie, kde sa voda zohrieva na 60C. Otvorim dvierka nalejem tam 200ml pohar octu.
Odpovedať
@dionyzka vazne ti to umyva? Ja so taky bio eko maniak, pouzivam "domaci" prasok zo sody a kyseliny citronovej, ocot davam ako lestidlo. Ale potvora neumyva dobre. Skusala som aj eko prasok z drogerie a o nic lepsie. Takze asi bude problem inde. Tiez mam problem v podstate uz od zaciatku. Asi to teda skusim reklamovat. Mate s tym niekto skusenost?
Odpovedať
No a mna technik/servisak upozornoval ze ocot ee a nic na cistenie vnutra umyvacky nemam davat.Ze kazda umyvacka ma automaticku regeneraciu.Ze stale musi byt sol v nej
Odpovedať
@jaroe ... naozaj mi to umyje, nemam s tym ziaden problem. Hrubu necistotu ako zvysky jedal (nedojedene kusky masa, kapustnice a pod.) tam nedavam - to je asi samozrejmost. Myslim si, ze vysledok umytia zavisi vsak i od umyvacky i od kvality riadu.
Odpovedať
dakujem vsetkym za rady, zohnali sme technicku sol a take drahsie ekotablety a odvtedy umyva dobre.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@denkatn mozem sa opytat na tie ekotablety? mam z DM tie nature a potom prasok feel eco... len napr. na lestidle neviem najst zlozenie... neviem porovnat s nie eco lestidlom...
Odpovedať
prapac, medzitym ich uz nemam, zhanali sme ich od tych co predavali amway, aj prasok na pranie sme mali od nich , priatel kupil terazz ine, tak ti nemozem povedat zlozenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, potrebovala by som poradit. Mame umyvacku Beko cca 3,5 roka a zrazu zacala zle umyvat- po odsledovani sa mi zda ze hlavne riad v dolnom kosi, zostava mastnota, uplne ako keby to vodu ani nevidelo. Nezmenili sme tablety (Somat all in), sposob ukladania, sol aj lestidlo su doplnene. Cistila som tu spodnu "vrtulu", nie su tam ziadne smietky ktore by blokovali striekanie vody. Neviem co s tym, ci uz len volat opravara. Nemate niekto skusenost? Ci uz len vymenit za novu? Nechce sa mi velmi davat viac ako 50€ opravarovi ktory mi iba povie ze oprava sa neoplati a treba kupit novu (skusenost s predchadzajucou umyvackou). Dakujem pekne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@maminecka2 Ahoj, podarilo sa Ti vyriešiť problém s umývačkou? Tiež máme BEKO a mám rovnaký problém
Odpovedať
@sirell nemate upchate trysky v ostrekovacom ramene? U niektorych umyvaciek sa da bez problemov vybrat, rozobrat a vyumyvat
Odpovedať
Dobre je založena ta vrtula? Mne raz nezapadla dobre a presne toto robila, netocila sa.
Odpovedať
@sirell Ahoj, ano, volali sme servis a bolo pokazene cosi co otaca ramenom. Stihli sme este v ich 5-rocnej zaruke (na co sme takmer zabudli), takze nastastie zadarmo :-) .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?