Umiestnenie jedálenského stola

Ahojte, chcem sa poradiť či máte niekto umiestnený jedálenský stôl, tak ako mám na obrázku. Vôbec nevieme kam ho umiestniť a vychádza nám to takto. No asi bude dosť vadiť pri vstupe na terasu. Čo myslíte? Ešte sme rozmýšľali kúpiť menší. Na obrázkoch je 180cm a rozmýšľali sme nad 160cm,ale neviem či to bude extra zmena. Obrázky vyzerajú o niečo málo priestrannejšie ako realita.
Odpovedať
1
2
@nina004 ktora cast sa otvara? Od linky ci od sedacky? Stol by som dala kolmo na stenu a posunula viac k linke alebo k sedacke aby bola vytvorena ako taka linia z chodby. Este by si mohla pridat rozmery - medzi oknom a gaucom aspon, kolko je medzi linkou a sklenenou stenou, a aka siroka je ta sklenena stena, sirka stola je aka? 180 je asi dlzka. Uz mas realny priestor vybudovany?
Odpovedať
@wivik Ahoj, priestor je uz vybudovani. Sme zatial pri hrubej stavbe, ale prieckami sa uz hybat neda. Dnes budu murovat komin, tak sme ho prave koli stolu posuvali trochu viac do obyvacky, aby sa tamad dalo prechadzat. Skusali sme si vcera na stavbe porozkladat polystyren ako stol a nech sme ho dali kamkolvek, tak mam pocit, ze zavadzal. Dvere su vysuvacie smerom ku gaucu. Medzi dverami a linkou je 20cm a medzi dverami a gaucom je 30 cm. Stol este kupeny nemame, rozmyslame nad tym aky kupit. Sirka sa pohybuje pri 180cm zvacsa 90cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@nina004 ten stol vam bude zavadzat nie len vo vstupe na terasu ale aj do kuchyne a obyvacky a to vsade zo vsetkych smerov. Priestor kde mas nakresleny stol je proste chodba aj ked v projekte mas urcite napisane obyvacka s kuchynou :-D Jedine rozumne riesenie je zmensit kuchynsku alebo obyvackovu cast a tam umiestnit stol.
Odpovedať
@nina004 @maslenka47 suhlas, ze ten stol zavadzat bude nech sa na ten priestor pozeram akokolvek ani pri dispozicnej zmene kuchyne sa nedosiahne pozadovany efekt. Velka skoda ze ste sa na to nepozerali realne pri navrhu projektu, lebo by ste to hned videli ze ten stol proste nie je kam dat a tak podla mna stoji za uvahu naozaj uprava priecky, priecok. Stavba domu je vacsinou na cely zivot a to, ze sa na stavbe robia aj velmi nepopularne zmeny je proste sucastou zivota... Z vlastnej skusenosti viem, ze v lete budete ,,zit" na terase a chodit hore dole a toto je velmi nekomfortne ako to teraz vyzera... Len pre zaujimavost ake velke su spalne respektive detske izby?
Odpovedať
@nina004 1. Otocit gauc opacne, a dat ho niekde tam 2. Este riesenie je kuchyna G, a k nej prisunut stol... 3. Skratit linku vlavo, a k stene dat stol..
Odpovedať
Profilova fotka
Kolko clenov ma domacnost? Kup radcej mensi stol popripade maly roztahovaci. Daj 4-5 stoliciek. A na terasu ak ju mas velku pouvazuj o velkom stole.
Odpovedať
@adidasko1 @hroma @maslenka47 Detske maju cca 11m2, neviem teraz presne rozmery. Nemozem ich uz nijako zmensit, tam by som uz potom nic nedala. Rozmyslali sme nad zmenou kuchyne alebo obyvacky, ale to su ozaj male priestory na to, aby sme ich este zmensovali. Sme uplne v koncoch. Budeme to musiet este nejako poriesit. Skor nas to bohuzial nenapadlo. Ja vobec nemam priestorovu predstavivost a predstavovala som si tie priestory vacsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm to je skoda. Ako takto to niekeedy dopadne, ked si clovek maly priestor neuvedomi. Najlepsie by bolo ho nacapit priamo niekde na linku na ostov napriklad
Odpovedať
Profilova fotka
Zase ja by som to tak tragicky nevidel, veď čo bude vadiť, keď budete chodiť na terasu, tak to asi len viac menej v lete a to zase taký problém nie je. Plus by bolo fajn dať niečo menšie, rozťahovacie a bude to okej ;-)
Odpovedať
@nina004 snazim sa niecim prispiet, ale ten priestor je tak obmedzeny ze tam nieje priestor pre manipulacie.... Este aj ta spajz je tesne toho stola. Zrejme naozaj skor pripojit stol ku kuchyni ale v ziadnom pripade by som ho nenechal tak, ako ho mate teraz je to poriadny blud. alebo skusit pozriet na nete nejake vychytavky. Vedla chladnicky je spajz? Tie dvere by som dal z chodby tam by som potiahol linku niekam by som presunul chladnicku a tam by som asi aj ja spravil to Gcko aby vznikol stol taky ten pultik na sedenie... Co ine...
Odpovedať
Profilova fotka
@nina004 ak tam je fakt malo miesta skus ho otocit opacko alebo zvol okruhly stol :)
Odpovedať
@nina004 napis rozmery kuchynoobyvky.. lebo ja mam tiez stiesneny priestor, ale je pravda ze medzi kuchynou a obyvkou mam male okno,..a z obyvky von velke... toto u vas trosku komplikuje situaciu,.. ale ani ostrovcek nei je zly napad, a k nemu pripojit stol a 4 stolicky...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mensi stol a problem vyrieseny, aj okruhly by nebolo zle, ale myslim, ze toto myslim ten obrazok, ze je dost taky skresleny, preto by bolo fajn aby sme sa bavili o realnych vzdialenostiach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ako tu najlepsie spravis ak sa vzdas vizie s obrovskym jedalenskym stolom a vymenis ho jednoducho za nejaky ten mensi
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym za rady. Skusala som sa nad tym dnes zas zamysliet a napadlo ma este zmensit spajzu, ktora je hned za kuchynou a do toho priestoru vlozit stol. Tak ako som skusila tou oraznzovou vyznacit. Na projekte su aj naznacene velkosti priestoru. Ubrali by sme jeden diel z linky, ostala by tam len chladnicka a cast s rurou a vedla hned dvere. Skusim to dat dnes do pc, ako by to vyzeralo. Inak jedine mensi stol, tak ako poniektori pisete. @hroma pozerali sme na nete nejake napady, ale nam to tie dvere velmi komplikuju.
Odpovedať
@nina004 podla mna ho nemas moc ako inak otocit, vsade ti bude nejakym sposobom zavadzat, napad s okruhlym stolom nie je zly!
Odpovedať
@nina004 presne, tie terasove dvere to skomplikovali.. my to mame opacne, a este mensi priestor (7,6m x 4 a pekne mi to vsetko vojde.. )..1 okno moze byt fix a druhe otvarave.. a otvarave to na strane obyvacky..
Odpovedať
@nina004 planujes do tej komory okno? Taka velka alebo skor mala je uplne zbytocna. Ja by som ju zrusila a urobila L kuchynu od celej steny s kupelnou. A medzi okno a presklenu stenu by som dala stol. Keby si sa takto hrala so zariadovanim pocas tvorby projektu tak mozno by ti stacilo poposuvat okna, dvere a uz by to bolo inak. Skoda ze ste sa tak ponahlali. Inak aj ta obyvacka mi pride dost mala taka bytova.
Odpovedať
@hroma Strasne ma stve, ze som na to skor nemyslela. Vobec ma nenapadlo, ze moze byt taky problem so stolom. Keby tam neboli tie dvere, tak by to bolo jednoduchsie. Dvere su posuvne, jedna strana fix a druha otvaracia, tak ako pises.
Odpovedať
@wivik My mame cely dom maly. Je to skor byt s pozemkom. Nemohli sme s tym projektom vela narabat. Kupili sme pozemok viazany, prave na projekt a vystavbu. A zas nechcem uplne prist o komoru. Predsalen niektore, veci ako napr.zemiaky a zavaraniny by som radsej dala tam.
Odpovedať
@nina004 tak stol das k fixu viac.. v tom nevidim problem... kuchynsku linku uzavri do U, a k nej pripoj stol
Odpovedať
@nina004
Odpovedať
@hroma skusim to dnes hodit do pc. Ci by mi to vyslo rozmerovo. Dobry napad, dakujem
Odpovedať
@nina004 ikea planer, skus to... :) mne to pred dokoncenim projektu pomohlo...
Odpovedať
@hroma skusim to dnes hodit do pc. Ci by mi to vyslo rozmerovo. Dobry napad, dakujem
Odpovedať
@hroma Omylom to poslalo spravu zas. Skusim aj ten ikea planer. Ani som nevedela, ze taky program je.
Odpovedať
Dvere do komory z chodby, linka do L a stôl ku stene 2150 medzi dve okná?
Odpovedať
keby sa ubralo z tej špajze tak myslím, že by to mohlo byť v poho a nemusel by byť ani menší stôl, keby sa pripojil stôl k linke tak by bol asi ešte väčší problém s chodením na terasu, nie?
Odpovedať
@nina004 z toho si nic nerob, ze ti to najskor nenapadlo, ani mne mnohe veci na zaciatku ani len na um nezisli az potom ked sme zacali zariadovat tak som dosla na to, ze niektore veci som mohla inak vyriesit, ale tak co spravim :/
Odpovedať
@nina004 išla by som do menšieho stolíka, lebo tento veľký tam celý voľný priestor zaberie a myslím, že vám bohate bude stačiť aj menší.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?