Umiestnenie drezu a varnej dosky

... presuvam svoj "problem" z otazky ohladom riesenia kuchyne - DO ZAJTRA sa MUSIM rozhodnut definitivne :-| vsetkym, ktory vyjadrili nazor v otazke dakujem. doplnila som to o jednu "medziverziu"... kedze mi hori termin, nakolko zajtra pridu sekat elektriku a vodu velmi dakujem za kazdy prispevok do diskusie, pretoze som zastanca nazoru - cim viac hlav a informacii tym lepsie rozhodnutie...... :-)
Odpovedať
1
2
1 - je najbliizsie k var.doske
Odpovedať
môj názor je jednoznačne varnú dosku čo najdalej od drezu :-)
Odpovedať
@avalonka .... a aj sa smiem spytat preco? nie som si uplne ista ale zda sa mi ze ergonomicky to je max 120 cm..... mate s tym zle skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
verzia b sa mi najviac pozdáva
Odpovedať
A mne asi C...
Odpovedať
@ zuzanaf @aristka ... nemyslite si ze je drez a varna doska od seba privelmi vzdialena?
Odpovedať
B - nemas drez pod oknom (lahsi pristup k oknu) a mas dost miesta po oboch stranach ci uz varnej dosky alebo drezu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zabkakatka nie pozri si môj album ,kde mám umývadlo a varnú dosku ,je to nejako tak ako máš ty ,potrebuješ na prípravu jedla väčší medzi priestor a sama uvidíš ,že medzi umývadlom a var.doskou ,to ti hovorím z vlastnej skúsenosti a preto som aj ja sama trvala na takom rozložení kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
@aristka a ešte ak sa ti dá pod umývadlo si umiestni smetný kôš ,je to veľmi praktické
Odpovedať
@hlcico len vaham ci nebude furt spinave a mastne okno ked bude hned vedla varnej dosky :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@zabkakatka asi budeš mať indukciu ,tam budeš mať mastné len nad indukciou a či budeš čistiť obklad alebo sklo je zajedno ,ono kuch.je celkovo veľmi zaťažené miesto a sem tam mám pocit ,že mastnota je všade samozrejme ak je využívaná...inak verzia var.dosky v rohu máš tiež veľmi blízko okno...
Odpovedať
s kazdou umytou mrkvou od dresu k hnrcu na sporaku si nacakas vsade vodu, idel je mat dres, cca 80cm plochu a var.dosku, medzitym mycka a pod dresom smetny kos. trasa dres-sporak su velmi frekventovane. naj je nerobit medzi nimi zbytocne kroky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska len pri tej tom ačku nemá miesto na úpravu jedla....treba to brať vyberiem z chladničky ,umyjem ,očis :-| tím pripravím a šup do hrnca a takto má usporiadaná kuch.aj s elektrospotrebičmi a pri ačku jej priestor na prípravu chýba skôr povedané je priestor medzi umyv a var.doskou malý... ;-)
Odpovedať
No nevychadza to zial optimalne, ja by som mozno dal drez do laveho rohu, do praveho sporak a medzi to umyvacku. Nie som fanusikom sporakov v rohu, lebo potrebuju vela miesta. To okno moze fajn osvetlovat prave miesto medzi drezom a sporakom, kde sa pripravuje jedlo.
Odpovedať
@stowasser myslis teda variant C?
Odpovedať
Mysli na triedenie odpadu - doma triedime vsetok odpad na 5 skupin - najviac potrebujes miesta na papier a plast, o nieco menej miesta na krabice z dzusov a konzervy, tiez miesto na kompost a uplne najmenej miesta zabera komunalny odpad. V skrinke pod drezom mame zabudovane taketo nieco: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen... Mame to na 15cm podstavci, takze sa mi pod to zmestia aj zemiaky a cibula :) Co sa tyka tvojej dnesnej roboty - nech ti instalater urobi privod vody 50cm od lavej steny, nech urobi po dva ventily na studenu a teplu vodu (niektore umyvacky su na teplu vodu) a nech tam urobi aj odpad. Aby proste nesiel dalej ako 60cm od lavej steny, takto budes mat este stale moznost volby umiestnenia drezu a umyvacky. Co sa tyka elektriky, tak tam je to trosku problematickajsie, lebo jedna vec je privodny kabel pre sporak CYKY 5x2,5 a druha vec je kabel na digestor CYKY 3x2,5. Napojenie sporaku a rury sa nerobi priamo za nim, ale kvoli pristupu radsej kusok vedla (zavisi aj od toho, ci maju kuchynske skrinky plnu zadnu stenu, alebo nie. Ja by si urobil ukoncenie privodu cca 40cm nad zemou na pravej stene, asi meter od zadnej steny. Ak bude plafon sadrokarton, tak si zatial nechaj hore volne ulozeny kabel a potom presne podla umiestnenia digestoru urobis vyvod. Nezabudaj si vsetko fotit, zazil som, ako firma montovala horne skrinky a prevrtala privodny kabel k sporaku, hoci bol vedeny presne kolmo hore nad zasuvkou..
Odpovedať
@aristka to ano, ale cela ta kuchyna je zle navrhnuta, a rozmyslat and nou teraz ked treba tahat rozvody nieje stastne riesenie, Uz pri projektovani domu sa malo toto riesit, ale takto to tu robi 99% ludi a potom robia kompromisy,ktore niesu nikdy dobre. Ja by som ju zcala kreslit odznova.
Odpovedať
Pokial je medzi dresom a sporakom 60centi v 1.variante tak to staci, ja mam medzi nimi mycku a staci to na krajanie zeleniny, dalsiu plochu mam dalej za sporakom. Esteticky by mi adilo skoseny uhol aj na druhej strange, celemu navrhu chyba linia. Ake su rozmery tej kuchyne?
Odpovedať
Profilova fotka
@zabkakatka Ahoj, ani jedna. Zo svojich skúseností - 45 roh len predražuje celú realizáciu, nič nezískaš + opticky ti zmenšuje celý priestor (robím 3D návrhy). Urob si kombináciu A+B t.j.: ľavá časť až po pravý roh okna z obr. A + pravá časť od pravého rohu okna z obr. B, tú sivú skrinku s roletami vyhodiť, potom budeš mať viac využiteľnej plochy na pracovnej doske, a daj si na obidve strany okná vrchné skrinky radšej dvojposchodové - dole sklenené hore drevené dvierka ;-) . Ď
Odpovedať
@atlaska ak mas chut bude rada za nejaky dalsi lepsi navrh... nerobil to nijaky profik, iba ja sama..... mojou podmienkou je hlavne aby som mala vedla chladnicky prac. dosku aby som tam hned mohla davat veci ktore vyberiem....rozmery su 260cm x 420 cm, obe okna su sirky 100 cm, dvere tiez, z kazdej strany okna, ktore je rovno z toho pohladu je 80 cm, a potom od praveho rohu po okno je 140 cm a medzi oknom a dverami je 40 cm..... potom uz je stena 80 cm a otvoreny priestor do obyvacky....
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska v tom ti dávam za pravdu ,ja by som si takto kuch nedala..takže znova kresliť tiež som toho názoru
Odpovedať
Ja by som pod okono oproti stolu nedala nic, na stenu kde je chladnicka plne skrine 6 skrin 60cm, s chladnickou, rurou a oproti kde je okno, linku s dresom, sporakom a hornymi skrinkami okolo okna. 2,8 je dost, ja mam 3m iba ostrov, oproti plnu stenu 3,6 s vysokymi skrinami a kooopu odkladacieho miesta. pri sirke 2,6 bude ulicka 1,4m a to sa otocis a polozis veci s chladnicky na druhu stranu,nepotrebujes miesto vedla chladnicky, tie kuchyne nevyzeraju dobre ked na vysoke skrinky nadvazuju nizke. Ak nebude vstavana chladnicka povytiahla by som tie skrine dopredu,tak aby cchladnicka licovala skrinky,aby netrcala von. Mieta tam mas dost. Pod okno nejaky pekny stolik s kvetinacom,bylinky, orchidea.....popripade stolicka s kolieskami bez iopierky ktora sa zasunie pod ten stolik -nizsia na vypite kavy s vyhladom, krajanie zeleniny ked je jej vela a chces si sadnut.......
Odpovedať
@aristka budem rada ak mi teda poradite ak mate lepsie riesenie
Odpovedať
@zolllee videla som vasu kuchynu, vidiet ze ste vynalizavy - neviem ci teda mozem, ale ak by ste si nasli chvilku casu a boli by ste ochotny, rada by som videla vas navrh kedze sa tym zaoberate :-)
Odpovedať
@qwert25 nie je vyrobena, budem vdacna za lepsie riesenie ak je - toto som robila iba ja amater.... akurat dnes sekaju drazky na elektrinu, vodu a odpady.... ale ak bude riesenie podstane lepsie dokazem manzela prehovorit aj na upravu ak to bude potrebne... :-) :-) :-)
Odpovedať
@qwert25 jeeej to som velmi rada:-) DAKUJEM krasne o chvilku dam nacrt
Odpovedať
len tak narychlo asi takto vyzera ta miestnost, okna su vysky 150 cm a miestnost 270 cm mojou podmienkou je hlavne aby som chladnicku mala vedla prac. dosky, je prakticke si tam hned ukladat veci, ktore z nej vyberam. Rura by bola fajn vo vyske, ale ak to priestor neumozni nie je to nevyhnutne....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?