Umiestnenenie vstavanej umyvacky riadu

Prosim Vas kde v tejto kuchynskej linke je mozne umiestnit vstavanu umyvacku riadu? Kuchynska linka je len nacrt, skrinky spodne budu ine, tak aby tam mohla byt umyvacka. Len neviem kde presne pod dresom je mozne umiestnit umyvacku. Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
Pod dresom umyvacka nevie byt kedze tam je odtokova rura.
Odpovedať
@smajla27 ale na tej pravej strane od dresu moze nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina tam by to mohlo byt. Ak teda ti tam nezasahuje dres lebo na fotke vyzera ze ten dres je velky.
Odpovedať
@smajla27 nie nie, to je len taky priblizny nacrt, ako bude vyzerat, ale dres bude len na tej lavej strane. Dakujem pekne :-) a umyvacka musi byt len vstavana, alebo sa da urobit aj klasicka vlozena a normalne dvierka sa urobia na kuchynskej linke?
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina ak budu spodne skrinky ine, tak to vies umyvacku dat aj do tej lavej strany v pohode si myslim. Miesto tych suflikov a aj dres sa da kus posunut este viac doprava, resp. mensi dres dat.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina to s tou umyvackou neviem, to su dva rozne typy. My mame vstavanu a svagrina ma taku kde ma dorobene dvierka. Taka mycka nema ten klasicky predok tusim.
Odpovedať
Profilova fotka
@smajla27 vstavaná nemá predok to je tá kde dorába stolár dvierka a tá tvoja je voľne stojaca ale dá sa dať aj pod linku len má svoje origo dvierka @matkinamamina myčka môže byť pod okapávačom ak teda ako píšeš je to len ilustrácia a drez bude jednovaničkový
Odpovedať
@matkinamamina Umývačku zabudujte pod vstavanú rúru. Myslím ,že budete mať dostatok úložného priestoru tak Vám tá jedna skrinka nebude chýbať. Nezabudnite na tri el.zásuvky / chladnička, rúra a umývačka
Odpovedať
@wolodymyr super dakujem. Hej to bude inak, to sme len skusali v takom programe. A nevies prosim ta tie umyvacky co su tie vacsie, nie tie uzucke, s akym rozmerom mame ratat? dakujem
Odpovedať
ja by som dala umyvacku co najblizsie k drezu a pod skriknky kde budu byvat pohare, taniere (alebo vedla ak nie su horne skrinky) aby nebolo treba behat cez pol kuchyne so spinavym riadom a potom zas behat cez pol kuchyne ked sa budu ciste vykladat. Teoreticky moze byt umyvacka aj dost daleko od drezu, len treby mysliet ak na toe, ze sa musi napojit na elektrinu, vodu a odpad. Cerpadlo vytlaci vodu do odpadu aj na celkom dlhu vzdialenost staci dat dost dlhu odpadovu hadicu. Pre privod vody potom treba dokupit dostatocne dlhu aquastop hadicu. A kedze pozname vyrobcov, ze setria na kazdom centimetri kabla, tak zasuvka musi byt velmi blizko alebo potom bude treba vymenit flexisnuru za dlhsiu
Odpovedať
@matkinamamina umyvacky su bud 45 alebo 60 cm siroke. Su to typizovane romery
Odpovedať
@blackomt vies co tam bude vstavana rura aj mikrovlnka, zle to je nakreslene. Takze tam sa uz nezmesti, ale bolo by to tiez super riesenie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 dakujem velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
najlepšie riesenie v pravo vedla drezu
Odpovedať
Profilova fotka
menší drez ideal 780x500 Ak máte umyvačku tak nepotrebujete mat velky drez.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr jaaj, tak. Tak som mudrejsia zas o kusok ;-) vdaka za vysvetlenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina daj si rozmer 60 cm, 45 cm je velmi mala. Daj si ju tak, aby ti nezavadzala keď ju budes mat otvorenú. Abudes spratavať kuchyňu, aby si ju nemusela stále prekračovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina su 60cm a 45 cm sirky vysoke su rovnako a volne stojace su o horny odnimaci panel vyssie 85cm panel ma 3cm
Odpovedať
UMR umiestni čo najbližšie k odpadu /dĺžka hadice/ pretože čerpadlo NEMUSÍ Ti vytlačiť vodu vzhľadom k dĺžke hadice +výkonu čerpadla ;-) ...Pokiaľ 1-1,5m pridáš nič sa nestane ale môžeš mať problémy v budúcnosti s odsatím vody z UMR...Keď je krátky prívod 230V tak doporučujem vymeniť prív.vodič ako spomínali viacerí ale odpad sa nedá do nekonečnosti nadpájať z dôvodu ako som spomínal...Keď si chceš kúpiť UMR tak ozaj radšej 60cm ako 45cm... My sme 2 a mám 60cm UMR ale "veľakrát" nastačí ani tá...Neviem si predstaviť 45cm UMR u nás, pretože by niekedy bežala nonstop...Pre mňa len 60cm UMR teraz a aj do budúcnosti ak by som ju menil... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 súhlasím, radšej väčšiu, lebo mám kamaráta, ktorý vybral menšiu, že načo väčšiu a kolkokrát musí ísť aj viackrát denne a pri väčšej by stačilo raz ;-)
Odpovedať
my máme napravo od dresu. V podstate môžeš dať z oboch strán. Tiež odporúčam 60 cm. My sme väčšinou len 2 doma. Púšťam ju tak raz za 3 dni. Ak sú doma aj deti, tak raz za 2 dni, alebo denne. Máme takú, kde ti naťahuje toľko vody, koľko je tam riadu. Takže kľudne môže ísť aj nenaplnená.
Odpovedať
umyvacku je najlepsie davat co najblizsie k umyvadlu. vela ludi skladuje veci, aj ked len na chvilu, ktore pojdu do umyvacky v dreze, resp. blizko pri nom. pri umyvani sa ti tiez obcas stane, ze sa ti niektore plastove veci mozu v myvacke prevratit a zostane v nich voda, rovnako ako v nejakych nepravidelnych nadobach. vtedy je super mat drez pri vykladani umyvacky po ruke :) takze posun drez, resp. vyber taky, aby ti zaberal len jednu skrinku. odkvapkavac kludne mozes mat nad umyvackou. tak sa len rozhodni, ci je to tebe pohodlnejsie napravo alebo nalavo. co sa sirky umyvacky tyka, 60-tka je rozhodne praktickejsia, ale zalezi, kolko vas doma je a kolko sa doma stravujete. my sme mali na byte, z pristorovych dovodov, umyvacku 45-tku a nikdy som nechapala, preco niekto na tuto sirku nadava. horny kos bol polohovatelny do dvoch urovni, plus mal take tie sklapacie kusky na mensie pohare ci salky na kavu. takze sa mi v reale zmestili riady aj do troch urovni. ked som to vtedy porovnavala so svokrinou 60-tkou, tak som mala pocit, ze do mojej dokazem narvat ovela viac veci nez do tej jej, nelogicky usporiadanej. teraz sme boli na lyzovacke a tam bola umyvacka tiez 45-tka. no do tej sa nezmestilo takmer nic, take boli tie vnutorne clenenia na houby... suma sumarum, aj pri 60-tke aj pri 45-ke rozhoduje viac vnutorne usporiadanie. ak mas miesto, chod do 60-tky, umyjes v nej aj velke hrnce a podla niektorych vyrobcov aj plechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina byt tebou tiez umiestnim umyvacku riadu pod ruru. Budes to mat blizko aj do umyvadla. No ak sa ti zmesti do tej druhej strany pod umyvadlo, tak tam by to mohlo byt najlepsie. Len pochybujem, ze to tam vpraces
Odpovedať
ja keby niekedy,že dávam UMR tak ju dám vyššie ako je zvykom,pod ňu cca 50 cm niečo?!a na to UMR.
Odpovedať
@marta2610 Teraz som to skusala u kamosky, vobec to nieje take terno ako to vyzera, ovela horsie sa dostavas dozadu akoked je mycka dolu, mas iny sklon postavy. Pribor sa blbo hlavne uklada spinavy do zasuvky hore,neprirodzene dvihas az vykrucas ruky. .Ona by to tak uz nedala.
Odpovedať
@marta2610 hej dnes si to aj tak davaju, aby sa nemuseli zohybat, len to je zase o poziadavkach, lebo niekomu to moze vyhovovat a niekomu zase naopak nemusi ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?