Ukotvenie kuchynskeho ostrova a podlahove kurenie.

Profilova fotka
Ako ste riesili ukotvenie kuchynskeho ostrova na podlahovom kureni? V kuchyni je dlazba hruba cca 1 cm a pod ňou anhydrit hrubka asi 5 cm....netusime ako ostrov ukotvit bez toho aby sme hlupou nahodou nechytili aj podlahovku. Na ostrovceku bude umyvadlo, umyvacka riadu aj varna doska. Kuchyna bude ikea a prave tam sme sa dozvedeli o nutnosti ukotvenia.....vopred dakujem za každú radu
Odpovedať
1
2
@adriaticamt termokamerou, rad vam pomoze @majkoj alebo kvalitnou obojstrannou paskou, pripadne mamutom PS Ta kuchyna nie je dobra, ten projekt je robeny asi podla nejakej TV relacie o vareni, v beznom zivote neprakticke
Odpovedať
ved su to obycajne kuchynske skrinky, ziaden nabytok ani z IKEA nemam kotveny v podlahe
Odpovedať
Profilova fotka
Predpripravu na to všetko uz máte v podlahe?
Odpovedať
Profilova fotka
@domaro áno voda, odpady aj elektrika bola nachystana už pred zalievanim
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser 😂😂😂😂 to je len hrubý náčrt aby som vedela aké skrinky potrebujem....niektore veci ide robiť stolár, spotrebiče máme svoje, dvierka tiež. Robila som to úplne amatérsky.... ja antitalent....podľa vizualizacie. Dakujem za tip na tu termokameru....to nás vôbec nenapadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@domaro takto to vyzeralo po zaliati
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska bude tam dorabany vyvyseny barový pult tak aby to všetko držalo pekne pokope a tým že je to v strede miestnosti bojíme sa aby sa to neposuvalo..
Odpovedať
Preco ste v mieste ostrovceka nevynechali podlahove?
Odpovedať
Profilova fotka
@yukiki neviem....obec nás nenapadlo ze to bude treba nejak uchytiť...
Odpovedať
na tom obr pult nevidno, a podlahovka pod pultom je uplne zbytocna. daj zulovu dosku a nemusis nic kotvit. aj tak si myslim ze ak sa nebudete vesat na ten bar nemusis nic ukotvovat. ved to je dost tazke a velke.
Odpovedať
@adriaticamt takyto velky ostrvo vobec netreba kotvit - to Vam kto odporucil? To bude mat vahu samo o sebe a aby si s tym pohla - musela by si sa velmi snazit...
Odpovedať
a ten bar ti ostov iba zospati, ved tam mas hned jedalensky stol za nim. budes tam mat hromadu stoliciek v interieri.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adriaticamt nejde o uchytenie ale pod kuchynsku linku sa nezvykne davat kurenie a nie koli nejakemu kotveniu, naco kurit pod skrinkami?
Odpovedať
Profilova fotka
@adriaticamt Mám kuchyňu ikea, mám ostrov z kuchyne ikea a nemám to nijako ukotvené. Ak stym chces pohnúť, potrebuješ minimálne troch chlapov.
Odpovedať
Profilova fotka
pokial mas zakladnu ostrova takeho rozmeru ako doska na nom, podla mna staci nalepit take tie gumove somarinky co sa davaju pod nabytok. Ale nie tie plstene co su pod stolicky urcene na posuvanie. Myslim ze potom sa cca 150 kg vaziaci ostrov ani nehne... Ak by predsa pridaj do kazdeho rohu malu bodku mamutu. Ak das viac, nikdy to uz z podlahy neodstranis bez poskodenia... ;-) Ja som ostrov lepil mamutom, ale moj ma zakladnu 40x180 a doska na nom ma 80x180, takze tazisko neni v strede a vzhladom na uzku zakladnu je zostava vratka. U teba by som sa podla toho nacrtu toho vobec nebal a pouzil len tie gumove "podlepky". :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adriaticamt kotvit netreba... privod vody a odpad bude rieseny flexibilnou hadicou predpokladam, takze aj pripadne male posunutie neposkodi spoj.. inak samotny ostrovcek bude mat velku vahu, nepohne sa... Ale kuchyna sa mi zda neprakticky rozlozena
Odpovedať
Co som robil kuchynske dosky na kuchyne tak nikto nemal ukotveny ostrov a vobec sa nepohynal. Ak myslis, ze sa ti pohne tak ho prilep silikonom, alebo mamutom.
Odpovedať
Páni tiež sa pohrávam s myšlienkou ukotviť pult o zem. Ale rozmýšlam ako aby sa nepoškodila podlaha, prípadne keby to časom chcem meniť aby tam nezostala diera prípadne keby sa to lepilo aby sa to dalo odstrániť. Viete mi poradiť čím ukotviť tú bočnú stenu barového pultu? Lebo keď sa človek silnejšie oprie, prípadne človek zaprie, tak ten bok má tendenciu sa posunúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ten bar potrebujeme a tá miestnosť je veľká a je ešte prepojená s obývačkou....A že bude veľa stoličiek s tým počítame....je nás vela ;-) pracovnú dosku aj na pulte budem mať tenkú z ikey, jedálenský stôl nebude napojený na pult ale bude samostatne....
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 ďakujem za radu....preco ti príde neprakticka ? Je to moja 4 kuchyňa a keďže nás je sedem potrebujem presne takto rozmiestnené zóny....varenie a umývanie na jednom mieste a veľkú plochu pracovnej dosky...väčšinou varíme spoločne tak preto také rozmiestnenie aby sme si vzájomne nezavadzali.... 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@adriaticamt ok. ved ak to mas premyslene a vyhovuje ti to je to OK
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 ak to ma tendenciu k pohnutiu , zrejme to pruzi skor v tom rohovom spoji hore, ten by mozno stalo za zvazenie vystuzit a ak je do dobre kotvene tymi kovovymi podperami potom netreba kotvit tu lavu stranu k podlahe...vystuzit ten kut
Odpovedať
@richard71 hmm ved práve vystužené to bolo, len manželke sa to nepáčilo, tak to prerábali... a teraz je to labilnejšie, len čo keď niekedy vyhráva dizajn nad funkčnosťou...
Odpovedať
Praveze keby si tam nedala ten barovy pult vyhoda velkeho ostrova je v tom ze z druhej strany niekto kraja a cisti zeleninu, voda je pristupna pre vsetkych variacich az z 3 stran. Muz ked cisti hodinu rybu nezavadzia mi a ma pristup k vode v pohode aj ku kosu. mame stol pre 8 ludi tiez hned za ostrovom a tym ze neisu bar stolicky je to priestrovo cistejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to možno áno ale nedá sa za ním pohodlne sedieť a vidno všetko čo je na sporáku a v umývadle a to nechceme. Nám to presne takto vyhovuje... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, viete mi poradit nejaky sposob ukotvenia bocnice kuchynskeho ostrovceka, ktory bude sluzit ako jedalensky stol? Stolar by mi to chcel navrtat do podlahy (laminat, bez podlahovky), ale s tym som neni na 100% stotozneny, ajked viem, ze to bude najpevnejsie riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@hubymaster my sme lepili mamutom
Odpovedať
@adriaticamt a drzi aj po rokoch?
Odpovedať
Profilova fotka
@hubymaster máme ho zatiaľ rok a drží...
Odpovedať
Ahojte prosím musí sa vždy pod kuchynským ostrovom vynechať podlahové kúrenie? Mňa to vôbec nenapadlo riešiť, až teraz ako to tu vidím. Ešte mám čas, tak poraďte prosím.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?