Tmavá matná kuchyňa - výhody a nevýhody

Ahojte. Mate niekto skúsenosť s takymro typom dvierok-tmavý mať? Ako sa udrziava? Co by ste mu vytkli? Išli by ste do toho? Áno či nie? Prečo?
Odpovedať
1
2
@julaj myslim, ze dost velkym problemom pri tmavej matnej kuchyni budu packy na dvierkach a celkovo odtlacky ruk.. najma to bude vidiet, ked zasvieti slnko, ale inak myslim, ze by problem nemal byt ziadny, co sa tyka udrzby a podobne.. max. tie odtlacky.. PS: ..toto drevo vyzera super v kombinacii s bielou..
Odpovedať
Profilova fotka
Tmava a este matna, podla mna pohodicka. Lepsie ako leskle, podla mojho nazoru tam az tak spinu nebude vidiet jedine prach mozno trochu viacej. Na ciernu sa prach chyta dost, mam to teraz v byte a do domu si tmavu jednoznacne nechcem davat.
Odpovedať
prečo nie ?lebo budeš otrok kuchyne.
Odpovedať
budes to nonstop piglovat a lestit. vlastna skusenost s matnym wenge dekorom
Odpovedať
@jerry44 tiez si myslm,ze je vidieť packy,ale keďže som nemala možnosť vidiet nazivo,prave to neviem posúdiť. A ci sa tiez v tomto nejak lisi striekany a foliovany povrch dvierok...
Odpovedať
Mna len stolar odhovaral od akejkolvek tmavej, ze na tom vsetko vidno.
Odpovedať
Mne sa uz hrozne dlho pacia taketo matne kuchyne, nie zrovna cierne ale matne ano. Ale muz mi to hned zatrhol, ze na tom bude vidiet kazdu jednu tapku a nikto nema cas na to aby tu kuchynu kazdy den umyval. Aj tak to umyjes a staci, ze si niekto ide vyprat pohar na vodu, optrie sa bokom ruky o skrinku a si tam kde si bola pred tym. Vyzera to krasne ale je to proste hrozne narocne na udrziavanie v cistote :-|
Odpovedať
Mam modru, sice nie tmovomodru ale matnu sytu farbu kombinovanu s bielou. Po vikende u kamosky s lesklou bielou kuchynou mozem skonstatovat, ze aj na jednej aj na druhej vidno spinu ak sa v nej vari. Na kazdom povrchu iny druh spiny, ale vidno, nezbadala som ziadny markantnz rozdiel ani v tom, ako dlho vydrzi cista ani v udrzbe, ani v mnozstve flakov. Ked sa zacalo vykladat,m ze leskla sa lehsie udrzuje aj som lutovala, ze mam matnu. Dnes viem, ze jedno je za osemnast, druhe bez dvoch za dvadsat. Co sa udrzby tyka, u matnej asi dost zavisi od povrchovej upravy. Moja je epoxidovy lak, na bezne utieranie staci vlhka mikrovlaknova handra, na generalny poriadok parny cistic. Pri lesklej je to asi rovnake. Generalneho poriadku som sa nezucastnila.
Odpovedať
Mali sme skriňu a komody tmavomodra kombi s dubom, nikdy viac.
Odpovedať
to ste ma potešili, ja budem mat mat synchropor v antracit, kombi s drevom dub halifax, ale mat bude v perfect sense uprave, proti otlačkom, tak uvidime či eggeraci neklamali...za mna lesk ani zadramo, a je uplne jedno či sa udržiava tak alebo onak...
Odpovedať
Kazdy si chvali to svoje a podla mna kazdu kuchynu treba pulirovat. Je pravda,ze na tmavej vidno viacej spinu,ale nie je to az taka katastrofa. Skor by som sa orientovala podla priestoru. Tmava je pekna v slnecnej,priestrannej kuchyni
Odpovedať
Profilova fotka
@julaj pri striekanej nehrozi odlupenie folie a ani nema hrany, do ktorych by sa mohla ukladat spina (skor to vidno na bielej foliovanej) ale je drahsia :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
do čiernej tmaevej isto nechoď ako píšu sa nezastavíš v utieraní priatľku išlo pííp keď sme mali tmavú :)
Odpovedať
za mna tmava ziadna, ani matna, ani leskla :D mala som lesklu ciernu, katastrofa....teraz mam matnu grafit na vysokych skirniach, celkom problem to vylesitit tak, aby neostal jediny flak....nastastie su to menej pouzivane skrinky, az teda na chladnicku, tam su vecne capky.....ale je to krasne, co si budeme hovorit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@yukiki šmuhy ostanú, aj keď sa to snažíš vyčistiť neviem ako, čo? Pri týchto tmavých kuchyniach je toto dosť nevýhodou. Vyzerajú dobré, ale praktická stránka nie je na tom najlepšie. Špinu je vidieť aj na bielej, ale nie je to až tak viditeľné ako pri tmavej. Je to raz tak, to je darmo.
Odpovedať
@nora7 presne, uz to umyvam len hubkou a vodou a potom hned do sucha papierovou utierkou, lebo ked pouzijem nejaky pripravok (jar, pronto, alebo cokolvek), tak ostanu smuhy po tom prostriedku....
Odpovedať
Ak si zvyknes na to, ze ti na nej bude vsetko vidno, hlavne teda capacky od ruk, tak by s nou nemal byt iny problem. Vyzeraju pekne, tak moderne, no co sa tyka prakticnosti, bude to s nou asi o co to horsie. Jedine, ze by si stale chodila s handrickou a utierala, capky, aby ta linka aj nejako vyzerala. O spinu nejde, ta je vidno na kazdej farbe
Odpovedať
Profilova fotka
@yukiki a to ešte sa nebavíme o tom jak často ju musíš čistiť, že? Po každom varení minimálne, či? Nie je to sranda. Akože taká tmavá kuchyňa je pre oko pastva, ale starať sa o ňu, tak to už je trošku o niečom inom. Mali by sme aj na tieto veci na azčiatku asi viac myslieť.
Odpovedať
@julaj na takomto matnom jednoliatom asi bude fakt vidno viac spinu. Ja mozem porovnat tmavy matny a biely matny, nakolko mam dolne skrinky tmave (ale strukturovane, nie uplne jednoliate, ako su na obrazku..) a horne biele a fakt je ten, ze na kazdych vidno inu spinu. Na tmavych viac kvapky od vody, na bielych zase prach a spinu okolo madiel - to musim pretierat castejsie, ako na tmavych.. Zase ked ofrkam tie tmave vodou, tak ked to zaschne, tak to vidno..(mame tvrdu vodu, tak presne, ako na kachlickach - na tmavych katastrofa..preto ja mam v kupelni biele :-D)
Odpovedať
@nora7 pre mna je to stale lepsie ako leskla cierna :D cistim raz do tyzdna, cez vikend, cez tyzden ma to netrapi, domov pridem az vecer a za umeleho svetla to az tak nevidno....cez vikend prelestim chladnickove dvere a dvierka od rury a mikrovlnky (sice chromove casti maju upravu proti capancom, ale nemysleli na dotykovy displej a sklo, ktore sa zacape riadne :D)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme zatiaľ vyhliadnutých viacero typov kuchýň a jedna je aj matná, dostala do sa do užšieho výberu ale asi bude zavrhnutá práve kvôli tomu, že by na nej bolo vidno všetko, aj tak keď by sa človek o ňu iba oprel, už by tam zostal odtlačok ruky. V obchode nám vraveli, že ono je to síce náročnejšie čo sa týka takejto údržby ale vraj to je vidno iba keď na to zasvieti slnko, čo je vidno aj pri inom type kuchyne. Takže sme teraz na vážkach.
Odpovedať
Vďaka za postrehy.. Tak teda pojdeme asi do dubovej dyhy-to ma sestra a na tom teda nevidno vobec nic. Keďže chcem kuchynu bez uchytiek,packy budú všade,nehovoriac o udrziavani poriadku pri malých deťoch.. Bude stale z juhu "osvetlena" velkym oknom (presne ako na fotke)takze k packam aj prach..Škoda,chcela som dat šancu takej krásnej kuchyniii 😒
Odpovedať
Profilova fotka
Hm tak pri malých deťoch by som takúto matnú kuchyňu neriskovala, fakt by si to asi musela po nociach umývať lebo za týždeň by to vyzeralo tak ako nejaká iná za mesiac alebo aj viac. To je už taká kuchyňa na dôchodok keď budete doma s mužom iba vy dvaja a budeš mať čas sa o ňu starať :-)
Odpovedať
@vstavki zodpovedne prehlasujem, ze moj dochodca zakyda kuchynu horsie ako 3 rocny vnuk. A ne dochodku niet casu na ptakoviny ako je pucovanie kuchyne. Aspon vsetky dochodkyne co poznam nemaju cas na nic. Uvidim ako dopadnem ja, ale rozhodne neplanujem travit dochodok pucovanim kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja mam kuchynu v kombinacii antracit perlička a leskla biela a vobec nie som jej otrokom. Dokonca je bezuchytkova ;-) ;-) Kľudne by som do toho šla znova. Za seba mozem potvrdit, ze na tej bielej mi vidno skôr packu ako na tmavej :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Ja si dôchodok tiež predstavujem trošku inak ale som teda v tom, že na dôchodku budem mať viac času aj na takéto veci. Lebo teraz zakaždým len všetko rýchlo uhádžem, poumývam (aj môj mužík vie kvalitne zakydať kuchyňu :-D ) aby to cez týždeň vyzeralo aspoň ako tak upratane :-D
Odpovedať
chodila som po nových rd upratovať. A naj hnusná kuch. linka bola tmavošedá matná. Neviem po akom materiáli ty túžiš, ale tento môj oskúšaný bol akoby koženka na povrchu. Celkovo matné sa mi vždy horšie čistili. Lesklý povrch iba raz pretrieš.-to sú moje skúsenosti. Prajem aby si si vybrala k spokojnosti.
Odpovedať
Pri spravnom zvoleni materialu nie je problem s matnou kuchynou, dokonca su materialy s upravou eliminujuce neziaduce otlacky prstov. Napriklad Egger ma v ponuke strukturu povrchu PM, co je hlboko matny povrch, ktory je s touto upravou. Pokial by ste zvolili strukturu povrchu ST9, tak ta je narocnejsia na udrzbu. Pokial by mal niekto zaujem vidiet struktury povrchov, vsetky mame vystavene na predajni.
Odpovedať
@julaj moze nieco byt aj na tom materialy, ktory bude pouzity.. v tomto smere sa v tom nevyznam.. ako je to s jednotlivymi materialmi.. takze to ti ja povedat neviem.. ale podla toho komentaru napriklad aj nado mnou tak na tom asi nieco bude.. ja som ti napisal svoj nazor a to, co prve mi napadne, ked si taku kuchynu predstavim.. uvidis sama, drzim palce aby si urobila fajn rozhodnutie..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@tamialexis Ahoj, mozes mi 🙏 poslat foto + spatnu vazbu ako si spokojna ? Tiez zvazujem antracit alebo ciernu....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?