Sú spotrebiče Candy kvalitné?

Ahojte nevie mi niekto poradiť, či sú spotrebiče Candy kvalitné? Viem, že to vyrábajú taliani, ale tak to je asi tak všetko a s manželom práve vyberáme spotrebiče a nevieme sa rozhodnúť, či áno alebo nie Candy, lebo ja si myslím, že je to prašť jak uhoď a teraz ponúkajú ešte aj predĺženú záruku na 5 rokov a cenovo sú celkom prijatelní tak neviem. Poraďte prosííím...
Odpovedať
Lucik,ja osobne Candy nemám,ale kamarátka má umývačku riadu tejto značky a je veľmi spokojná.Aké spotrebiče tejto značky chcete kupovať?
Odpovedať
Ahoj Janka chceli by sme vstavanú rúru, umývačku, práčku a chladničku asi samsung ale to máme ešte otvorené.
Odpovedať
lucik203 moja mama si kupila pracku candy a po pol roku jej ju ako neopravitelnu vzali spat a potom si kupila whirpool. mala tam opakujuci sa problem s tym,z e zatvorene dvierka sa jej pocas prania otvarali (bola to pracka plnena zvrchu nastastie).
Odpovedať
Ja mam pracku aj susicku candy a hlavne ta pracka je velmi vytazena. Mame ju takmern 2 roky a zatial jej nic nie je.
Odpovedať
Určite Candy nie!!! Su zbytocne predrazene a kvalita nieje bohvieco a to najdolezitejsie, na Slovensku pred rokom nebol ziadny zmluvny servis na opravu Candy. Neviem aka je situacia teraz ale ja by som to nechcela ani zadarmo. Nieje to vobec usporna elektronika. Vyber si pracku Whirpool!
Odpovedať
Ja by som da Candy tiez nesla. Skuseny opravar mi odporucil nemecke spotrebice, v tej normalnej cenovej hladine Bosch, Siemens a potom Elekrolux.
Odpovedať
A teraz naozaj neviem že čo... Pretože tie spotrebiče mi odporučil jeden servisák resp. človček čo robí na to aj servis. Viem čo si budete myslieť že keď to aj servisuje tak má aj tržbu z predaja a preto mi to núti ale nie je to tak lebo má zmluvy uzatvorené s viacerými partnermi. A napr. whirpoooku práčku mi vôbec neodporučil tak neviem že čo ale pred pol rokom aj svokra menila práčku a v o.k .redajni jej ju tiež neodporúčali tak kúpila zanussi a je s ňou spokojná. Neviem si rady... :-S
Odpovedať
Moji rodičia mali chladničku Candy a pokazila sa im dva dni pred koncom záruky, opravár im povedal že je to neopraviteľn (alebo niečo v tom zmysle), dovtedy bola v poriadku, fungovala obstojne. Ale tiež som nepočula o značke Candy mnoho dobrého :-N .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nenájde sa niekto, kto má umývačku tejto značky a potreboval vymeniť tesnenie, čo to cca stojí ?
Odpovedať
@lucik203 ak sa da, priklanam sa ku @guliverka , radsej klasicku znacku a nie whirlpool, ako tu bolo tiez spominane. Neviem, co pozadujes od pracky, ale myslim, ze aj na to su tu temy a verim, ze sa podari s babami vybrat nieco cenovo vyhodne a normalnej znacky :)
Odpovedať
@lucik203 pokial chces naozaj kvalitny spotrebic tak zabudni na candy, ariston, whirpool, eurotech, amicu, zanussi, beko...to su vsetko produkty sice s dobrou cenou ale s priemernou kvalitou Ako uz bolo spomenute, naozaj kvalitne produkty robia Bosch, Siemens, AEg. Whirpool? Priemer s dobrou reklamou a ludia si myslia, ze aky dobry produkt... ;-)
Odpovedať
@cubicomp V podstate suhlasim, ale mozno by som doplnila, ze dolezita je rada. Vyssie rada Whirpool moze byt kvalitnejsia ako nizka rada Bosch. Tu zalezi na tom, co od spotrebica clovek ocakava a ktore funkcie naozaj vyuzije.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Po dlhšej dobe som tu zas a teraz máme už spotrebiče nakúpené a skončilo to takto: umývačka a el. rúra baumatic, sklokeramická doska plynová Beko, chladnička samsung a práčka ariston. So všetkým vysoká spokojno keďže zatiaľ všetko funguje ako hodinky.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame chladnicku candy. funguje 3 roky bez problemov. pracku mala sestra 4 roky candy a tak isto bez najmansieho problemu. dostala som od nej novu pracku tiez candy, ona ju odskusala 3 mesiace a tak isto velmi spokojna. nuz tak uvidim ci sstym bude problem. jedine som pocula ze umyvacku radsej bosh ako candy :)
Odpovedať
v podnajme sme mali malicku pracku na 3,5... juuuj jak som ju chcela vyhodit z okna pri kazdom prani.... tak mam k tejto znacke pekny odpor...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@lucik203: ako si spokojna s plynovou doskou Beko, aky typ mas? idem zariadovat kuchynu a rozmyslala som nad Bekom, co sa tyka varnej dosky a rury dakujem
Odpovedať
@sajfer ahoj no čo sa týka funkčnosti som spokojná, zatiať sa nepokazila, ale pre budúcnosť by som určite nevolila sklenený povrch ale nerezový. Ale inak dobre. My máme rúru a umývačku baumatic. S rúrou neboli zatiať žiadne problémy a na umývačke odišiel ten digitálny panel čo všetko ovláda tak nám ho na záruku a na mieste vymenili a bolo hotovo. Takže servis na baumatic tiež v pohode.
Odpovedať
Zhrniem to asi takto, je jedno akú značku výrobku si kúpiš, ide len o to na aký výrobok natrafíš, všetko je to vlastne to isté gro prístroja teda min. 80% je vyrobené v číne a pod. už len záleží v akej kvalite a aká je kompatibilita medzi jednotlivými súčiastkami. Asi pred mesiacom som videl zaujímavú reláciu, kde teraz neviem presne či nejaká únia spotrebiteľov alebo kto presne je presvedčený že výrobcovia vyrábajú spotrebiče max. na dva až tri roky používania a všetko navyše je bonus. už podávali viacero žalôb na svetových výrobcov no nemôžu dokázať že sú produkty úmyselne programované a konštruované na nízku životnosť. Skrátka ide o to aby bol odbyt. Ak sa ktorýkoľvek spotrebič pokazí tak na 99% jeho oprava rovná sa 80-90% nákladov v porovnaní z cenou nového výrobku. Takže hádať sa o tom či je lepší elektrolux, bosch, beko, whirpool, candy, orava a pod je blbosť. My máme každý spotrebič inej značky, prvá je u mňa cena a spotreba, potom porovnávam ostatné parametre. Zatiaľ sme mali viac menej šťastie a všetko nám vydrží tak 4-6rokov. Toľko môj názor na túto tému.
Odpovedať
@fuhrich na jednej strane tvrdis, ze je to uplne jedno a nasledne napises ze zalezi v akej kvalite su suciastky a kompatibilita medzi nimi. Takze si druhou vetou poprel prvu. Tak co je pravda teda? :-D Presne o tom to je. Najlacnejsie znacky maju s kvalitou problem, kedze niekde sa setrit musi. Tie drahsie si uz davaju trochu pozor, nebudu si kazit meno kvoli 20e. Samozrejme, pri zacke Bosch, Siemens, Miele si platis aj za ten nalepku ale za svoje peniaze dostanes trochu viac ako napr pri Candy, Ariston, Eurotech atd...
Odpovedať
ja som mala pracku Candy a po 4rokoch sa uplne pokazila. Sesternica ma tiez Candy a ked perie nesmie odchadzat z domu, lebo tak strasne trieska ze sa boji aby jej nerozbila kupelnu. A vobec neboli lacne...moja stala 14500Sk. Urcite by som volila ine znacky...teraz mam pracku AEG, chladnicku Siemens, digestor, ruru a indukciu Teka...vsetko zatial ok. Mozno tu Teku by som uz nekupovala...
Odpovedať
Candy boduje v tom, ze vyraba ako jeden z mala vyrobcov pracky hlboke len 33cm. Mame prave takuto vyhliadnutu lebo sa nam velka nezmesti, nieze by sa mi tato znacka zdala nejaka superspolahliva. Takze zacal som byt po precitani tejto diskusie nervozny...
Odpovedať
Ja len tak na okraj :-D http://www.dtest.cz/clanek-1111/test-... Bola to urcite nahoda ale cert nikdy nespi :-p
Odpovedať
tak to asi nahoda nebola :-D :-D :-D http://ekonomika.sme.sk/c/5430266/pra... Este ma niekto zaujem o tento taliansky crep?
Odpovedať
@cubicomp ty si to celé asi nepochopil, ale to nevadí kto nechce alebo nemôže chápať tak mu darmo vysvetľovať. Nie od značky záleží v akej kvalite sú súčiastky ale od toho ktorého modelu a výrobku. Už je ti to jasnejšie. Tak isto ti odíde Sony ako Hyundai. Len je rozdiel že za Sony si zaplatíš o 30-50% viac a to len kvôli značke. Ak si vezmeš 10 značiek tak krajina pôvodu, resp. výroba je buď Čína alebo Malajzia.
Odpovedať
@fuhrich ja to chapem az moc dobre na rozdiel od teba. Sony odide 1 z 10, hyundai 4 z 10. Takze trochu rozdiel. Pretoze Sony sa snazi poskladat vsetko kvalitne a samozrejme si to necha aj zaplatit- sony nie je zrovna dobry priklad ale nevadi. Alebo mi chces tvrdit, ze produkty Bosch, Miele, Siemens sa kazia rovnako ako napr Candy? A ze su rovnako poskladane z takych istych suciastok ako Zanussu, Ariston, Hoover? :-D To by hadam nepovedal ani najvecsi hlupak. Takze zalezi na znacke alebo nezalezi? Tak teraz kto nechape?
Odpovedať
@cubicomp Sony sa snazi poskladat vsetko kvalitne - to si vystihol presne, snaží sa, každý sa snaží ale nie vždy to víde. Chceš mi povedať že tzv. značkové výrobky sa nekazia, nepokazili a ani sa nepokazia? Beriem že v porovnaní s neznačkovými je kazivosť menšia ale z vlastnej skúsenosti a aj od rodiny a to je realita viem že je to tak 50/50 čo sa týka kazivosti u Nás značkových/neznačkových spotrebičov. Mali sme sony DVD prehrávač po mesiaci išiel do opravy a už sa nám nevrátil, skolaboval nejaký integrovaný obvod, neopraviteľná závada. Mám DVD prehrávač z Tesca za 20€ a prehrá mi aj "zemiakový šalát" a má už 7 rokov bez poruchy. Televízor Sony sestre fungoval 1,5 roka, tri krát v oprave a potom vrátenie peňazí, neodstrániteľná závada. tak o čom sa bavíme. Doma mám tri posrané Oravy a jeden hyundai už 5 rokov a idú bez problémov.
Odpovedať
@fuhrich napisal som som tam jasne, ze sony nie je dobry priklad. Sony bolo dobre pred 20 rokmi. A stale si mi teda nenapisal, ci je kazivost Candy, Hoover, Ariston atd rovnaka ako Bosch, Siemens, Miele..... vsetko sa kazi, otazka je kolko sa ich pokazi a ako rychlo
Odpovedať
@cubicomp vsetko sa kazi, otazka je kolko sa ich pokazi a ako rychlo to je práve to o čom vravím, ak trafíš CANDY HOOVER atď tak ti vydrží dlho a bez problémov, ale ak netrafíš tak je jedno aká to je značka a odíde ti či sa volá BOSCH alebo akokoľvek inak. Podstata je jedna, v dnešnej dobe je životnosť elektrospotrebičov oveľa nižšia ako v minulosti. U značkového máš možno ale nie 100% že by mal vydržať, no je to len o šťastí.
Odpovedať
@fuhrich len sanca, ze trafim Candy ktore vydrzi je ovela mensia ako pri Siemense napr. A o tomto to cele je.
Odpovedať
ja som si prave kupila susicku pradla Candy, dufam ze budem spokojna. mam ostatne spotrebice aj od inych vyrobcov, ale mozem potvrdit ze kazivost nezaleziani tak od znacky ale asi od stastia...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?