Štýl novej kuchyne so starými kachľami

Profilova fotka
Zvyčajne to tu len čítam, ale teraz si neviem poradiť tak som vytvorila tému. Možno je tu ešťe niekto s podobným problémom. Prosím o radu ako ladiť a aký štýl zvoliť pre našu budúcu kuchyňu (viď obr.). Podlaha je pôvodná drevená, v dobrom stave = ostáva. Mám rada nadčasový design, takže si tam neviem predstaviť supermodernú trendovú kuchyňu (prídu mi všetky rovnaké) ani "vintage" štýl (všetko biele, ošúchané akože staré a oservítkované kvetinkami kde sa len dá = bŕŕŕŕ). Páči sa mi autentickosť materiálov aj dobová (nech sa plast netvári ako kameň alebo drevo, a nech sa nový nábytok netvári, že je starý), jednoduchosť a praktickosť. Nenáročná som, že? :-N Chcela by som poprosit o rady a nápady ohľadom farieb a materiálov. Kuchynská linka pôjde na stenu za kachľami plus ostrov vpravo od kachlí. Vopred ďakujem za nápady x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme tiez spekulovali ako robit kuchynu, kedze tam mame "sparhel". povodne sme ho chceli nechat, no nakoniec sme sa rozhodli ho demontovat a presunut do spodnej kuchyne, ktoru zariadime ako slovensku izbu, tam sa vysantime. tiez mam drevenu podlahu v kuchyni a neplanujem tam dat linoleum alebo plavajucu podlahu. pekne obrusime a nalakujeme, okolo linky bude kamen.podobne ako ty, ziadny vintage ani supermoderne.. materialy planujem klasicke, ziadne vysoke lesky, ani blaznive farby, ktore sa casom zunuju. urcite drevo, mozno masiv, hlavne nech je to funkcne a ma to srdce. radim, nechat sa viest tym..:o))
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som zvolila kombináciu dreva- napríklad dubovej dýhy s bielim leskom takáto kuchyňa bude nadčasová , pôsobí príjemným dojmom a bude sa hodiť ku podlahe aj ku kachliam . Spodok by bol dýha a vrchné skrinky lesk alebo aj naopak to by sa dalo určiť na vizualizácii podľa toho čo by sa vám páčilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja by som bola za kombinaciu - drevo (to bude vzdy nadcasove) a k tomu mozno bielu, mozno sivu farbu hornych skriniek, aby to malo smrnc. Jednoduche, nic akoze staromodne.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, pokial nechcete vidiecky "osuchany" styl, ani moderny, tak by som volila nieco podobne anglickemu ci provensalskemu stylu. Provensalsky nemusi vyzerat vzdy opotrebovane, da sa urobit aj v elegantnom prevedeni. Velmi zalezi aj na tom, kolko svetla mate v danej miestnosti, ake velke a kolko okien.... Pri tmavsej miestnosti by som vyberala svetlejsie odtiene, mozno bielu alebo kremovu, pripadne nieco v sulade s kachľami. Drevena podlaha, ktora je na vasom obrazku je vhodna prave k spominanym stylom. Posielam zopar fotiek, ktore mam pre inspiraciu + jeden z mojich navrhov, kde vidno, ze niekedy aj dalsia farba (tu zelena) dokaze ozivit kremovu...
Odpovedať
Profilova fotka
Super sa to tu rozbehlo :) @catalin aj my sme obrusili a teraz nechceme dat lak :-) paci sa nam to take prirodne, premyslame este nad olejom @ryska25 @deina pravda, drevo bude vzdy nadcasove Dakujem dievcata, drevo ste spominali vsetky, aj mna to laka, hlavne kombinacia dreva a bielej ako stena a podlaha, ostrov bude asi biely s pracovnou doskou z masivu ak sa vsetko podari. Utvrdili ste ma v tom co sa mi zdalo vhodne. Idem dalej patrat po nejakych inspiratyvnych obrazkoch. uvitam aj dalsie napady alebo foto, aj od ludi ktori uz takuto kuchynu prerabali.
Odpovedať
Ja by som murovala a dvierka drevene podla vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
@navrhyinterierov Vdaka, najviac ma oslovil ten prvy obrazok, ma to ducha a ta zelena na Vasom navrhu ma milo prekvapila, nad takym niecim ani neuvazovala a celkom sa mi paci ten kontrast.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska hmmmm murovana kuchyna, zaujimavy napad
Odpovedať
Profilova fotka
:-) zabudla som dodat, ze niekedy dorabaju styl aj len uchytky na linke + mozno nejake panty. Zalezi na kazdom, co mu viac vyhovuje. A atlaska ma pravdu, to by mohlo byt tiez pekne, len to uz u mna ide do rustikalneho stylu, kde sa mi hodi patina... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@anaitat31 My zariadujeme presne ako ty,priznavame materialy a je to moderne s vidieckymi prvkami.Kuchyna biela,no matna,k tomu police z masivu a ostrovcek s velkou masivnou doskou.A urcite v doplnkoch i dalsia farba- u nas tyrkysova.Obklad v tvare tehliciek so sivou sparou. Pripadne na kachle pouzi bielu tehlu,to da smrnc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?