Stropný digestor zabudovaný v sadrokartóne.

Profilova fotka
Nechcem klasický ostrovný digestor, do úvahy prichádzal iba výsuvný z pracovnej dosky a nedávno mi v kuchynskom štúdiu povedali o tejto možnosti - zabudovať ho do stropu do sadrokartónu. Vývod bude každopádne von z domu. Bol by cca 135 až 150 cm nad indukčnou doskou. Máte skúsenosti? Poraďte...;)
Odpovedať
Myslíš stropný digestor? Okrem toho, že je to najdrahší typ digestora, tak funkciu má rovnakú. Ak je kuchyňa malá, tak ti kuchyňu odvetrá. Ak ju ale máš spojenú s jedálňou alebo obývačkou, tak účinok sa v tej výške stráca. Bude ťahať vzduch z celej miestnosti, nie iba z pariacich sa hrncov. V takej veľkej miestnosti potrebuješ odsávanie umiestniť bližšie k zdroju.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy ano cenu poznám ;) ďakujem za názor, pomohol mi v rozhodovaní... Ano kuchyna bude prepojená s obyvackou, spolu cca 55m2.
Odpovedať
@thodosy Dobrý deň...vidím, že ste znalí problematiky odsávania a preto sa chcem opýtať, či podľa Vás, keď je digestor, ako ste uviedli "bližšie k zdroju", tak digestor podľa Vás neodsáva vzduch z celej miestnosti?? Digestor je práve o tom aby filtroval vzduch z celej miestnosti, samozrejme primárne pary na varnou plochou, ale inak je to o filtrácií celkového objemu vzduchu v priestore. Preto sa aj motory počítajú na kubatúry aby obhospodárili CELÝ priestor. A v tomto prípade je to nie o type digestora, či stropný alebo priznaný, ale o tom aký silný motor má k danému priestoru.
Odpovedať
@monikusa Ak chcete stropný digestor, tak ak máte výšku stropu cca 2,5m, tak kľudne si môžte dať stropný digestor s externým motorom 1500m3 a bude Vám to plnohodnotne odsávať a možno aj lepšie, ako keď si tam dáte priestorový digestor s 500m3 motorom. Druhá vec je už len finančná stránka, do čoho ste ochotná investovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@skywalker10 ďakujem za radu...áno strop je bežný - cca 2,5m... čo sa týka finančnej stránky výsuvný je detto čo stropný a s touto investíciou počítam. Len sa mi nezdá, že keď je stropný vzdialený od varnej dosky až 135-150 cm, či je aj účinný. Okrem toho v miestnosti bude aj krb, bolo mi podotknuté, že pri spustenom digestore môže zadymiť...je to tak?
Odpovedať
@monikusa Stropný digestor s 1500m3 motorom by Vám to mal utiahnuť. Čo sa týka toho krbu, tak to Vám povedať neviem, ale môžem Vám dať kontakt na pána, ktorý predáva značkové digestory a robí ozaj odborné poradenstvo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@monikusa zdravim Vas, ako ste to nakoniec vyriesili? kupili ste ten stropny digestor? ako ste s nim spokojna?
Odpovedať
Profilova fotka
@alabu nekúpila, zostala som pri tom výsuvnom. Montáž kuchyne bude cca v máji, takže praktickú skúsenosť zatiaľ nemám.
Odpovedať
@monikusa aký vysuvný kupujete a za kolko eur. Ja budem mať tiež kuchyňu s ostrovčekom na ktorom bude indukčna a dres. Výšku stropu mám však 350cm tak do úvahy fakt pripadá asi iba vysuvný. Obývačka s kuchyňou cca 50m2.
Odpovedať
Profilova fotka
Fabula za cca 1300. Ja mam obyv. s kuchyňou podobná plocha. Tento najlesie vyhovuje design aj pomer cena kvalita je ok. Vy uz mate nieco vybraté?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@skywalker10 dobry den, prosim viete mi odporucit stropny digestor s parametrami ktore uvadzate? 1500m3 ? Dakujem
Odpovedať
@lubika3 Dáky od značiek Maxfire alebo O+F, to sú značky čo vyrábajú len digestory a majú externé motory s takým výkonom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Taktiež chceme stropný digestor avšak narazili sme na problém s odťahovým potrubím. Jedná sa o nový bytový dom, v ktorom je cca 26cm potrubie, ktoré ide do kuchyne má priemer len 10cm, spoločné potrubie má 20cm. Logicky ma napadlo zväčšiť potrubie na priemer 15cm avšak jeden vzduchotechnikár ma presviedčal, že pokiaľ to potrubie zväčšim a pripojím tam povedzme digestor s výkonom 800m3 môžem začat tlačiť môj vzduch susedom. Osobne sa mi to zdá divné, kedže spoločné potrubie má spomináných 20cm tj, stále má väčšiu priepustnosť ako to čo by som do neho cez 15cm rúru vedel pretlačiť. Vedel by mi prosím niekto v tomto poradiť? Pre úplnosť ešte doplním, že sa jedná o byt, ktorý je priamo pod strechou tj. sused je jedine pod nami. Ďakujem
Odpovedať
Dobry den, tiez mam zaujem o kupu stropneho digestor. zaujal ma celkom TEKA DHT 120 Isla. http://teka.sk/produkt/109-stropny-od.... Vedeli by ste niekto prosim poradit ci je vhodny do kuchyne spojenej s obyvackou cca 48m2. V popise je ze je vhodny do kuchyne 44m2, ale predsa len by som rada pocula aj iny nazor. Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@atavius Nám v bytovom dome takto susedia o dve poschodia nad nami tlačili smrady. Nakoniec sa to riešilo na domovej schôdzi. Susedia sa napokon napojili priamo von z bytu.
Odpovedať
@rolandik tak to, ze sa tlaci smrad z kuchyne do spolocneho potrubia je ucel toho potrubia ako aj kazdeho digestoru... v bytovkach si kazdy normalny clovek kupuje k digestoru napojenemu na spolocne potrubie aj spatnu klapku, aby sa prave tomuto zabranilo, pricom to ci si kupi klapku za 2 eura alebo si radsej priplati za poriadnu tesnu klapku, ktora ma aj tesnenie je na nom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?