Striekané alebo fóliované dvierka na kuchynskú linku?

Rozhodujeme sa ake dvierka si dame na kuchynskú linku. Striekané su o niečo drahšie ale že kvalitnejsie je to pravda? Mate niekto skusenosti. Poradte :-)
Odpovedať
My ked sme vyberali v kuch. studiu a pocapkala som po kazdom co sme si vybrali na vzorkach, tak na striekanych boli capky vidiet ovela viac ako na folii, budeme mat foliu.
Odpovedať
http://www.dobremag.net/kuchynske-dvi... tu su celkom pekne rozpísané plusy aj mínusy oboch spomínaných typov dvierok
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Vzhladom nato ze sa interierom venujem peknych par rokov a linky mi urcite niesu nezname tak toto je moj pohlad. Dvierka mas bud LDTD tzv.lamino. Odporucam minimalne 2mm ABS hranu koli narazom na hranu. Vyhoda aj pri tejto najlacnejsej verzii dokazes vytvorit peknu modernu kuchynu jednoduchych tvarov. Napriklad biely lesk so striebornou ABS. Cena najnizsia Dvierka folia. Lesk ak chces lesk je urcite vyraznejsi ako u LDTD a je pekne zatiahnuta folia aj na hrany. Na trhu je mnozstvo folii ale pozor na tzv.,,pomaranc,, Je to odlesk dvierok kde vydis nieco ako pomarancovu koru. Proste hrbolate. To je ale zle pretoze to vidno a ja ako dizajner to nemozem ani vidiet... Nekvalita. Nevyhoda je ze to rychlo zacapkas od prstov a pomerne vysoka cena u kvalitnej folii. Co sa tyka ze treba davat pozor na teplo je sice pravda ale neviem ci tam budes opekat ako v ohnisku:) Cena stredna ale u kvality nie o vela oproti laku. Dvierka lak. Najvyssia kvalita z pohladu vyrobarov... Dolezite je aby lakovac bol ozaj dobry alebo bola linka v super prevedeni. Fakt je ten ze mnozstvo mojich klientov chce lak ale koli cene nakoniec skonci pri LDTD alebo Folii. Capkam sa ani tu nevyhnes... U lakov si mozes vybrat aky kolkvek dostupny odtien ale aj ten ako ine casom zvetrava a jemne zmeni odtien. Cena najvyssia. Zaver. Ja sa zivim interierom a dizajnom uz roky a mam tu najlacnejsiu alt. Dovod? Ak vies ako tak za najmenej penazi velmi vela muziky ;-) Posielam fotku kuchyne v LDTD cize najlacnejsiu aby si vedela co sa da alebo neda... Ivo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ivom maš leskle lamino alebo leskly umakart?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
aké máte dvierka na linke? foliované alebo drevotriesková doska?
Odpovedať
My mame kuchynske dvierka striekane biele vo vysokom lesku. S udrzbou nie je ziaden problem, raz za cas prebehnem jarovou vodou a dolestim svedskou utierkou. Ale nie kvoli tomu ze by tam boli nejake capky, ale pre moj dobry pocit ked pretriem dvierka na celej kuchyni, hore od prachu atd. Capky na dvierkach snad hrozia iba pri malych detoch ktore sa ucia chodit. Dospely clovek otvara vsetko s uchytkami si myslim. Na hornych skrinkach mame AVENTOS vyklopy ktore sa otvaraju uplne lahucko a zastavia sa v takej pozicii akej chcem. Sufliky, vysuvy na spodnych skrinkach (TANDEM) otvaram cez uchyty a privrem ako kedy, niekedy aj drgnem bokom. Ja osobne striekane dvierka vrelo odporucam ALE musia byt kvalitne spravene. To znamena ze ziaden autolakyrnik ktory si privyraba striekanim dvierok, ale clovek ktory ma prax a detailne ovlada technologicke postupy. Ta vyssia cena je opodstatnena ked si zoberiete ze lakyrnik zoberie kazde jedny dvierka do ruky minimalne 7 krat (zakladna farba, 4-5 vrstiev laku, prebrusenie, lestenie). To je poctiva manualna praca ktoru treba zaplatit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Určite striekané. Preto, že aj kvalitné fóliované stoja tiež dosť a tam je ten cenový rozdiel veľmi malý (podotýkam, že porovnávam kvalitné fóliované dvierka - nie najväčšie lacky na trhu)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?