Stolička z umelej kože? Áno? Nie?

Ahojte ... máte skúsenosť so stoličkami ktoré na sebe majú kožený poťah? Rozmýšľam nad kúpou barových stoličiek k pultu a rozhodujem sa , či sú takéto správna voľba... chcela by som niečo svetlejšej farby... nešpinia sa? Je potrebné ich nejak špeciálne ošetrovať nato aby napr. nepopraskali?
Odpovedať
no... podla mna spinia a osobne mi dost vadi ten pocit na pokozke. Latka je latka
Odpovedať
Profilova fotka
ja beham stale v jeansoch, mal som take biele jedalenske, moje miesto zacalo chytat modry jeansovy nadych :)
Odpovedať
Profilova fotka
my máme lavicu aj stoličky z umelej kože a vyhovuje nám to, máme oranžovú farbu, občas pretriem prostriedkom na kožu a je to. ľahko sa to udržuje, pri rozliatí niečoho sa len utrie...niektorí nám síce hovoria že im je chladno ked si sadnú, tak dáme podsedák. my sme ale zvyknutí, do budúcna by som zvolila tiež koženú variantu.
Odpovedať
ani sedacku ani stolicky !!!
Odpovedať
ahoj dlhú dobu sme mali pri jedálenskom stole stoličky krémovej farby, vždy som len pretrela handrou namočenou vo vode a raz za čas prípravkom na kožu a pri prerábaní sme sa rozhodli pre biele barové stoličky a zatiaľ teda držia :))
Odpovedať
@mamakaja prečo? :-. @andrea_269 a kupovala si ich niekde v nábytku? alebo cez internet?
Odpovedať
Je zasadny rozdiel koza a kozenka...
Odpovedať
@zitaje Aky rozdiel citis? Ja mam stolicky z kozenky a sedacku z koze a necitim velky rozdiel.
Odpovedať
Kožené asi áno ale kozenkove urcite neodporúčam. Kožená sedačka po 4 rokoch úplne v pohode aj na najzataženejších miestach a stav kozenkových barových stoličiek. ..viď foto.
Odpovedať
@lubinkag. umela koza (nie kozenka - to je trosku nieco ine :) )na 100% popraska a olupe sa :) mozno po 2 rokoch, ale urcite sa to stane :)
Odpovedať
@joxe Aha ano, vidis, mas pravdu. Tie stolicky su z umelej koze a nie z kozenky. Ale aj ked su z umelej koze, tak naozaj nevidno ani "necitno" ;-) takmer ziaden rozdiel. Mame ich 5 rokov a stale su ako nove.
Odpovedať
@lubinkag. tak sa o to asi dobre starate :D alebo to bude nejaka velmi dobra ekokoza :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@joxe Clovece, normalne som zneistena, co to vlastne doma mame... :-D Kuknem to radsej este raz a dam vediet :-)
Odpovedať
@lubinkag. mama ma doma taku rohovu lavicu - zrejme je to kozenka - neviem. V kazdom pripade, uz to ma urcite viac ako 30 rokov a nic tomu nie je. Brat ma sedacku z eko koze. Po cca 5 rokoch sa to zacalo lupat a teraz to vyzera uz hrozne. Ma na tom prehoz a zrejme to skonci na zbernom dvore :)
Odpovedať
@joxe Ty brdo, tak teraz je mi jasne, ze ta nasa sedacka je asi z ekokoze. Je asi 2 roky stara a na operadlach sa pri jemnulinkom cisteni zacala supat. Kedze je to bleda farba, je hakliva a cistit ju treba. A on sa, potvora, supe... Draha bola ako fras, ved kvalita! 8-( A stolicky su teda asi fakt kozenkove :-) No, vecer to kuknem a dam vediet.
Odpovedať
@terka_kvietok kupovala som cez internet,bolo mi to pohodlnejšie a hlavne sme ich potrebovali pomerne rýchlo.. v nábytku mi vtedy zabili pomerne dlhú čakaciu dobu :) @finis toto sa nám teda nestalo a používame ich fakt denno denne :) a nejak špeci ju teda nechránim :) a mám pocit, že je to tiež nejaká syntetická koža alebo niečo také
Odpovedať
@finis to teda fakt nevyzerá pekne :( teraz si ma zneistila :( @andrea_269 a vieš mi aj poradiť kde, ak má teda dobrú skúsenosť? :)
Odpovedať
objednávali sme konkrétne tento set: designoutlet.sk/barova-stolicka-simona-set-2-ks :)
Odpovedať
@terka_kvietok @andrea_269 takze som pohladala..... :-) tie nase su konkretne tieto: https://www.designoutlet.sk/barova-st... vsetko fajn, ale na tej co sme pouzivali denne sa cca po dvoch rokoch spravilo toto aj na zvysnych dvoch je vidiet na namahanych miestach odretia. som z nich smutna, musim povedat. keby som sa rozhodovala znovu...uz by som do toho nesla. inak, podla popisu je to synteticka koza.
Odpovedať
@andrea_269 a nestalo sa ti to isté čo @finis?... je to značne od toho istého výrobcu :/ @finis tak to je naozaj škoda :/ ja teda tento obchod poznám.. už mi ho spomínala kamoška a bola spokojná, aj keď je pravda, že odtiaľ nemala stoličky ale niečo iné :/
Odpovedať
nie nestalo, aj keď môže byť pravda, že rozdiel môže byť aj v druhu stoličky, neviem nevyznám sa, ale ja som spokojná a kupovala by som ju znova :) možno je u nás stolička nadmieru šťastná, tak sa jej darí ja neviem :D
Odpovedať
@andrea_269 by ma zaujimalo, ci je ta nasa sorta teda u nas nestastna......? :-D :-D (lebo lacne teda neboli potvory.) chcem sa opytat, ....... ako intenzivne ich vyuzivate?
Odpovedať
@finis tak normálne asi ako každá rodina :D keď varím, tak si tam sadá manžel, prípadne aj deti a tak, rozhodne nesadá prachom :D
Odpovedať
@terka_kvietok v lete sa prilepis a vrzgas,,,vatsinou mas kratasy,a v zime sedacka studi,bez ohladu na to ze koza ci kozenka nie je prijemna na telo,je proste studena,mam kozenu sedacku a radsej latku tak ci tak na sedacke ak ju pouzivas vidiet opotrebovania ci je koza ci kozenka ci latka ,a ak ju chces ochranit ams na nej prehodenu deku ci navlek,tak naco by mi bola sedacka z koze.ale poznala som pripady ked mala baba kozenu sedacku a na nej sa nesedelo,tak to potom ano...ako ozdobu obyvacky preco nie.. proste uz ja urcite nie,zodereme tuto ,drz sa potvora,ale uz latku hrubu,dnes su uz kvalitne s odpudzujucou schopnostou vody...keby nahodou,a pre navstevy ci akzdodenne pouzitie krasne deky...a ked sa ti deka zosuchne mas tam prijmenu latku a teplu...moj nazor
Odpovedať
@joxe Tak som to okukla, doklady a certifikaty hovoria nasledovne: Sedacka je z pravej koze, velmi hakliva, pri cisteni musim byt opatrna. Stolicky su z kozenky, po 5 rokoch vyzeraju ako nove, a to uz zazili kadeco. Takze neviem, ako s tymi materialmi je...i
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?