Sklenená zástena

Profilova fotka
Ahojte, mame hotovu kuchynsku linku, len nam zostala nedoriesena kuchynska zastena. Na stene je malba, ktora ma byt prekryta sklom - zcasti obycanym sklom a zcasti kalenym. Pripajam realne foto. Stena je kriva, tak sa vyskytol problem s osadenim skla. Vie mi niekto poradit? Dakujem vopred :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pripjam nakres s rozmermi.
Odpovedať
Predpokladam, ze mas sklo uz hotove a mas obavu z prasknutia pri pripevnovani na stenu. Jedine riesenie vidim v pouziti gumenych, silikonovych, alebo silonovych podloziek, otazne je, ako by sa dalo vyriesit to, aby do vzniknutej skary nepadal zhora nejaky prach a spina.
Odpovedať
Profilova fotka
Obavam sa, ze stenu ste si mali vyrovnat este pred tym... krive sklo podla krivosti tvojej steny ti nikto nevyrobi :) Cize jedine ako hovoril kolega vyssie... silikonove nozicky a podlozky... a malo by to byt odnimatelne, nakolko ti za to bude neustale padat prach, spina a mastnota z varenia... tak aby si to vedela aj vycistit.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, prosím Ťa, tú sklenenú zástenu si si dala robiť cez konkrétnu firmu, ktorá sa týmito zástenami zaoberá, alebo si si ju dala vyrobiť u sklenára, lebo aj takú alternatívu som na nete čítala. A ešte sa chcem spýtať, spomínaš, že tam máte maľbu, na ktorú pôjde to sklo. To ste nemali vo forme tapety? Dik :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser sklo hotove zatial nemam. studio, ktore mi robilo kuchynu a malo montovat aj sklo od toho odstupilo, ze nie su specialisti na sklo a ak je tam kriva stena, maju obavy z montaze.. neskor mi nacenili sklo + montaz a cena vysla o 250 EUR viac ako bolo povodne. to ma mierne nahnevalo, tak som sa rozhodla sama najst riesenie.. Kde by som zohnala podlozky, ktore spominas? Skara by tam nemala vzniknut teoreticky ziadna, púretoze zhora by bolo sklo pridrzane listou na led osvetlenie a zdola bude vodna lista..
Odpovedať
Profilova fotka
@saskijka povodne mi sklennu zastenu malo riesit studio, ktore mi robilo aj kuchynsku linku, ale nakoniec nerobili kvoli horeuvedenym skutocnostiam. teraz komunikujem so sklenarmi a hladame nejake riesenie. sklo vyrobit nie je problem, s tymi rozmermi co potrebujem ja, vychadza cena za sklo cca 125EUR bez dph. len ako ho namontovat?? Malba je priamo na stenu, ale nasla som rovnaky motiv s grafosklom Daruj obraz, len cena je trosku vyssia :(
Odpovedať
ja som povodne chcela tiez cire sklo, obavala som sa vsak tohoto. Ked som sa uz rozhodla pre farebne sklo, tak mi povedali, ze som kludne mohla mat aj priesvitne s tym, ze mi ho tam nenalepia (ako farebne), ale uchytia do takych list, co sa pripevnia na stenu. Myslim, ze listy mali by horizontalne a drzat sklo zvrchu a zospodu. Mna nakoniec odradilo, ze tie listy boli trochu hrube na moj vkus. @matiak007
Odpovedať
chce to najst niekoho v okoli, kto ma preciznu pracu a trpezlivost, uz vrtanie dier musi byt uplne presne (do coho sa bude vrtat?) podlozky sa zhanaju az po tom, ako sa premeria nerovnost steny
Odpovedať
Profilova fotka
Ja nevidím problém .Prečo by sa to nemalo dať osadiť do líšt.Aj pracovná doska linky musí nejakým spôsobom kopírovať krivú stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja vidim problem vtom, ze ak to sklo namontujete srobmi odsadene par milimetrov od steny, moze sa tam pri varení tvorit kondenz, para, v horsom pripade sa tam nastahuje hmyz, male musky alebo mravce. Mozete pouzit aj hlinikove profily ale tie kazia podla mna celkovy vzhlad a takisto ak je kriva stena, tak sa tam dostane spina. Ja by som polozil sklo na pracovnu dosku, nejak vycentroval a dokola vytiahol priehladnym silikonom, ked treba tak aj centimeter, ale taka kriva snad nieje ta stena :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?