Samostatná chladnička a samostatný mrazák

Profilova fotka
Ahojte, prosim kto mate skusenosti, resp. nazory na samostatnu chladnicku a samostatny mrazak. Uvazujem nad kupou tychto spotrebicov zvlast a nie v jednom. Konkretne ide o chladnicku do nejakych 180cm a skrinovu (zasuvkovu) mraznicku. Pride mi to praktickejsie a pre rodinu vyhodnejsie. Ake mate skusenosti vy? Resp. ake znacky mate a vasa spokojnost s nimi :) dakujem
Odpovedať
1
2
Mám nerezové Samsungy chladnička typ RR82PHIS, mraznička typ RZ80FHIS s digitálnymi displejmi. Dajú sa postaviť k sebe rúčkami, takže to vyzerá ako americká chladnička skoro za rovnakú cenu, ale samozrejme s oveľa väčším objemom, hĺbkou 60cm. Chladnička má otvor na čapovanie chladených nápojov, pri teplote 3st mi jedlo vydrží raz toľko ako v predchádzajúcej. Veľmi som spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 vsak presne to aj ja myslim, ze cenovo to vyjde rovnako ako velka chladnicka s mrazakom a ked su samostatne, tak sa ziska ovela viac objemu a clovek si to vie lepsie rozdelit podla teploty, ktoru potraviny potrebuju. Dakujem za nazor idem pozriet tie typy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienka31 My ked sme robili kuchynu tak som to takto chcel no podmienka bola ze obe budu zabudovane. Ceny boli velmi vysoke a americku co sa da zabudovat som nenasiel. Tak som to vyriesol tak ze sme kupili dve rovnake chladnickomrazaky a dali ich vedla seba. Jedna je zapnuta stale a druhu zapiname pred belkou party, na Vianoce a podobne. Foto v albume...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 jasne, chapem, aj to je riesenie, no ja to skor planujem tak, ze chladnicka bude v kuchyni a mrazak v spajze...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienka31 Aj my máme teraz oddelenú chladničku a mrazničku , obe zabudované v kuch. linke a každú na inej strane je to super. Pred touto kombináciou sme mali veľkú chladničku s mrazničkou . Mraznička bola dole a chla. hore , každá mala samostatné dvierka a čo je dôležitejšie aj samostatný kompresor a reguláciu. Bolo to super. Kľudne mohla byť mraznička vypnutá čo sa ale nikdy neudialo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav super :) ani som necakala, ze ludia budu taki spokojni s tymito dvomi spotrebicmi samostatne. Moj manzel to velmi tak nechce, lebo mysli, ze bude vyssia spotreba, ale ja som viac za toto riesenie...
Odpovedať
Spotreba možno bude trochu vyššia. Ale začala som robiť veľké nákupy a mrazím, čo sa dá. Sme len dvaja, takže nakúpim malé bosniaky, naporcujem do vreciek pečivo na 2 dni, z každej uvarenej polievky zamrazím do pohárov, čo mi zostávajú po 200g káve na čas, kedy sa mi nebude chcieť alebo nebudem môcť variť. To čo sa preplatí sa v podstate ušetrí na pohodlí, energii na varenie a benzíne. Nakupujem raz za týždeň.
Odpovedať
Mame zabudovanu chladnicku a mrazak v spajzke, marzak ma 6,5suplika,kedze mavame vela diviny,ryb mam ho vkuse plny, chladnicku som chcela s nulovou zonou, to mam 3 supliky volne police , je vysoka. nemenila by som, spajzku amme hned z kuchyne. Vysia spotreba je samozrejme, ale aj ie najvacsie kombinovane ti tie litre nedaju.
Odpovedať
Profilova fotka
I my mame zvlast mrazak a Lednici, puvodne jsme chteli Ameriku, ale mrazaky u Amerik jsou male. Takto zvlast je to super. Mame samsung a kazdy si mysli, ze je to Amerika... Doporucuji
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienka31 aj my sme tak povodne rozmyslali,ze dame mrazak oddelene,napr do techn.miestnosti.Spajzku mam malu.Ale po studiach tu na fore som si povedala naco mrazit tolko potravin?? =-) Supermarkety su otvorene takmer nonstop.Nie je lepsie si kupovat cerstve veci??Naco to mat v mrazaku pol roka???Jasne,ze nechodim kazdy den na nakup,ale na take ako zmrzlina,nejaka mraz.zeleninka,ci cerstve masko ,ak dam zamrazit mi postaci aj ten 90L mrazak u kombin.chladnicky.Tiez nemam rada male mrazaky pri chladnickach,ale uz z vyssie spominanych dovodov to poriesime takto ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 Jasne, ze nechcem mrazit cele prasa :) ale mam doma troch chlapov, ktori teda pojedia toho dost vela a nenakupujem kazdy den, ani kazdy druhy, tak si viem skor predstavit, ze nakupim raz za tyzden a ostatne mi vykryje mrazak. Ja viem, ze je lepsie kupovat cerstve veci a obchody su otvorene, ale ja ten cas radsej stravim so svojimi detmi vonku ako behat po obchodoch :) preto toto rozhodnutie @hhranolka suhlasim a tie samsungy ozaj vyzeraju velmi dobre, ked su vedla seba :) @atlaska vsak toto, ze ten mrazak je pri kombinovanych velmi maly a aj ta chladnicka sa mi zide vacsia @trend270 tak ked vy dvaja naplno vyuzijete, tak my styria musime urcite a tiez si rada nieco namrazim, co potom vo vhodnu chvilu vytiahnem a mam to "bez roboty" :)
Odpovedať
@kapa34 Ked bude moznost kupit u nas kvalitne potraviny, tak nepoviem, vtedy naozaj staci nakupovat v supermarketoch. Takato doba vsak u nas este nenastala, takze preto velky mrazak. Po lete mam napr. cely suflik mrazenych fazuliek, hrasku, domace pesto, ovocne pyre, ktore potom pouzivam do bielych jogurtov, mrazenu rajcinovu omacku a pod. Jednoducho zalezi mi na tom, co jeme. A to nehovorim o mase, ked je moznost ziskat kvalitnejsie, tak nie je o com.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@moratibru ano, je pravda, ze aj u nas ma ten mrazak sluzit hlavne na uskladnenie zeleninky a ovocia zo zahradky, resp. domacich kureniec, ale tiez vyrabam rajcinove omacky a podobne zalezitosti a na to potrebujem jednoducho priestor, ktory mi klasicka kombinovana chladnicka neposkytne.
Odpovedať
@kapa34 ked dostanem celeho srnca,ci diviaka, 5 biokureniec -tak ich radsej zamrazim ako kupovat tie "cerstve" hnusy v obchodoch. Detto zelenina a ovocie zo zahrady, bylinky, mrazena mata a caj z nej je ako z cerstvj, kopor,bazalka, salvia,tymian. mrazena fazula, fazulka, tekvica - v zime je to uzasnee mat namrazene ako kupovat v obchodoch. Kupujeme aj celeho lososa, narobim si porcie-je to uplne iny mrazeny losos ako mrazeny z obchodu. keby sme tu mali take potraviny ako taliani ci svajciari, mam mini mrazak na zmrzku.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ano suhlasim s Tebou,tak to potom ano velky mrazak je pre Vas nevyhnutnost. :-) Ved do buducna sa stale da zakupit velky mrazak,ci nie?? =-) momentalne ho vsak my urcite nepotrebujeme.Do 90L sa mi zmesti aj polka svine,ak by som chcela.Zahradku este svoju nemame,ale z ovocia budem robit skor kompoty ako mrazit,a ak tak aj to mi vojde do toho mrazaku,do 1 suplika-myslim nejake ribezle,jahody,slivky atd.No a bylinky budem skor susit ako mrazit. A ak mrazit jedine kopor.Takze nam naozaj zatial staci mrazak v kombin.chladnicke. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy podla svojich potrieb :)
Odpovedať
@mirooslav Dobrý den. My máme teraz oddělené ložnice. Sice zabudované na stejném patře, ale na opačné straně baráku. Je to super. Mamička neruší tatíčka a naopak. :-D :-D :-D :-D :-D PS Každý podla svojich potrieb ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
a este som sa chcela opytat ake su dobre znacky na toto samostatne riesenie??? zaregistrovala som samsung, tie sa mi pacia, ale su aj ine dobre? aby som vedela porovnat ;)
Odpovedať
Máme to tiež oddelene a vyhovuje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam samsung som spokojny (vraj je problem zohnat servis neviem.) kolega ma tie samsung (presne dvojkombinaciu ako spominane hore) tiez je spokojny. kupil by som este mozno leibher/bosch
Odpovedať
Trosku z ineho sudka. :-) Naco vam je ludia doma oddeleny velky mrazak. Taky mrazak zozerie mesacne elektrinu za 6-8 eur. Pokial nemate doma hospodarstvo a vlastne maso tak je to uplna zbytocnost pretoze v obchodoch je teraz vsetkeho nadostac. Podla mna staci maly prirucny mrazak kde mam nejake pohotovostne zasoby aby som nemusel utekat stale do obchodu ale onak mi pride velky mrazak ako cisty zrut energie a pozostatok socializmu ked sa vsetko kupovalo do zasoby lebo nie vzdy bolo.. Ma niekto podobny alebo iny pohlad na vec ? Celkom by ma to zaujimalo. Dakujem ;-)
Odpovedať
ja dostatok kvalitnych potravin v obchodoch nebadam-teda v Bratislave. A ano mame moznosti "domaceho" do zasob,preto velky mrazak a aj chladnicku zabudovanu sme chceli velku s nulovou zonou. @pacho74
Odpovedať
@atlaska no ved o tom hovorim ze pokial clovek nema odkial zohnat maso z domaceho chovu a zeleninu tiez tak je mrazak uplna zbytocnost. Zelenina sa neprofesionalnym zmrazenim aj tak znehodnoti. Takze skor to maso. ;-)
Odpovedať
@pacho74 asi nik si nekupuje samostatny mrazak nato,aby ho mal prazdny. Takze tvoja otazky naco nam je oddeleny mrazak je dost odveci. A rozdiel v spotrebe vobec nieje velky, su aj mrazaky so setriacou prepazkou, ak nieje uplne naplneny razdne supliky skoro vobec nemrazia.
Odpovedať
No ja mam v kuchyni chladnicku so 4 suflikovou mraznickou a na chodbe 180 l V tej kuchynskej drzim to co potrebujem kazdu chvilu (mrazenu zeleninu, chlieb, ovocie, zradlo pre psa) v tej velkej su zasoby na dlhsi cas. Maso, mrazena zelenina zo zahrady... Mna sa to osvedcilo, ta velka sa tak casto nevetra a netreba ju odmrazovat tak casto. Tu malu odmrazim ked treba raz dva. A k tomu neprofesionalnemu zmrazovaniu zeleniny. Historicky som majitelkou mraznicky uz viac ako 30 rokov. Zmrazit zeleninu nie je ziadna veda.
Odpovedať
@atlaska moja otazka nie je odveci lebo ludia mavaju doma celkom bezne oddeleny mrazak a byvaju v mestach ... napriklad moji rodicia. Proste idu do masiarstva a nakupia plny mrazak lebo su tak zvyknuty zo sociku. Takto funguje dost ludi este . Dokonca aj ja som nad tym rozmyslal kym som to zamietol ako hlupost. Odveci je si mysliet ze maju oddeleny mrazak len ty co doma chovaju svine. Preto su ich plne obchody. No a k tej spotrebe. O kolko drahsia je taka mraznicka ktora takto setri energiu ? Pretoze napriklad WRL 200 litrova je rozdiel v cene A++ a A+ 144 eur a rozdiel v rocnej spotrebe 9 Eur cize 16 rocna navratnost aj to pokial sa dodrziavaju vsetky pravidla efektivneho pouzivania mrazaku. Ono je to trosku podvod na zakaznikoch a malo kto kto si to vsimne. @zita19 to ze to tebe vyhovuje neznamena ze to robis spravne. Bohuzial v domacich podmienkach nedokazes zmrazit zeleninu profesionalne. ;-)
Odpovedať
@zuzulienka31 @atlaska planujeme rovnako. teraz mame mrazak celky suflikovy u rodicov, lebo do bytu by sa nam nezmestil.. ale po nastahovani do domu uz ma pridelene miesto v spajzi, koli tomu, ze tiez mavame dost diviny, narazovo raz za rok nam do mraziaka pribudne aj cca 15 bazantov.... k tomu zahradka, takze aj ked nie profesionalne ale aj tak si sem tam rada z,mrazim domace ovocie ci zeleninu, a tiez sem tam babka alebo ina rodina podaruje nejakeho toho zajacika ci sliepku, a na to vsetko 4 sufle nestacia. takze v domceku to budeme mat tak, ze chladnicka v kuchyni a mrazak v spajzi, ktora je hned vedla.
Odpovedať
my ideme stavat dom a v kuchyni planujeme oddelenu chaldnicku a oddeleny mrazak od Samsungu ako uz pisane vyssie. Momentalne mame americku chladnicku a ten objem mrazaku je pre nas maly a chladnicka tiez nie je extra velka.. Nemam rad ten pocit ked chcem nieco vlozit do mrazaku a nemam kde :-) Pozeral som aj Liebherr, tie su super (mensiu monoklimaticku maju moji rodicia a su velmi spokojni) ale cenovo je niekde uplne inde. Za cenu jedneho Liebherr - nerez mame obidve chladnicku/mrazak Samsung. Len to potrebujeme nejako zaclenit do kuchyne aby to prilis nesvietilo. Inak ak som to pocital na spotrebu tak oddelena chladnicka a mrazak maju spolu viac menej spotrebu ako jedna americka..
Odpovedať
Profilova fotka
@rimor ja som sa pre tu chladnicku samsung uz definitivne rozhodla, bola som si ju aj "nazivo" pozriet v predajni a som spokojna, takze ja urcite idem do toho :)
Odpovedať
@zuzulienka31 tiez som obidve chladnicku aj mrazak videl nazivo a su pekne, zaujimavo clenene sufliky v mrazaku nie vsetky rovnake :-) My to budeme riesit najskor o pol roka-rok :-D tak potom napis realne skusenosti.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?