Rýchlovarná kanvica

Ahojte máte rýchlovarnu kanvicu keď je indukcia?rozmýšľam že kúpim pekný čajník namiesto rýchlovarnéj kanvice nebude sa tak zanasat kameňom ,len neviem či není väčšia spotreba elektriny pri poverbost
Odpovedať
pozicaj si kanvicu od suseda a postav na indukciu hrniec. Porovnaj prikony, daj do nich presne po 1 litri vody a stopuj, kde bude voda vriet skor. Potom to vloz do trojclenky na priamu umeru a mas vysledok.
Odpovedať
Profilova fotka
@pirhina neriesila som to, mame indukciu aj rychlovarnu kanvicu. Neskusala som porovnavat co je rychlejsie a menej spaluje elektrinu
Odpovedať
kanvica zere 3x viac ako indukcia
Odpovedať
Profilova fotka
@pirhina doteraz sme mali kanvicu , po presťahovaní do domčeka už nemáme a nechýba nám , vodu zohrievame na indukcii
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Odkedy mam indukciu, kanvicu nepouzivam. Cajnik uz vobec nie. Dve veci, ktorym nemusim vyhradit miesto v kuchyni. Zohrievam v hrnci. Ale su tu aj zastancovia tych novodobych kanvic, kde mas presnu odmerku a dlhsie drzia teplu vodu. Mozes zacat bez a potom uvidis.
Odpovedať
kanvica je uz prezitok to pouzivaju iba v kancli uradnici
Odpovedať
@lenkito10 v akom hrnci varíš vodu na kávu čaj....
Odpovedať
Profilova fotka
@pirhina predsa v kavovare ten ti spravi aj vodu na caj
Odpovedať
@wolodymyr ...niekedy aj MW... 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Kavu kavovar, na caj v kastroli s hrubsim dnom a ruckou. V tensich to trva trosku dlhsie. Vyskusaj, oboznamis sa. Caj pijem len ja. Cajnik sa tiez zanesie, preplachnes bielym octom. Vyskusaj hrniec, potom uvidis ci chces skor dizajn cajnik a zariadis sa podla toho.
Odpovedať
@pirhina fyzikálne: platí zákon zachovania energie. To, že sa elektrina míňa, znamená, že sa elektrická energia premieňa na inú, v tomto prípade na tepelnú. Pri tomto procese sú straty nulové, resp. len to teplo čo ide miesto do vody do okolitého prostredia. Long story short, či ohrievaš S príkonom 1kW, 2kW alebo 3kW je jedno, pretože na zohriatie vody z 20°C na 100°C potrebuješ rovnaké množstvo energie. Vyšší výkon zabezpečí len to, že to bude skôr.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto pripajam z jednej diskusie @duzu
Odpovedať
Článok sa načítava...
xxx
Odpovedať
@wolodymyr len zatiaľ kávovar nemám a ešte potrvá kým bude ale miesto nám už je 😉
Odpovedať
@pirhina kup si dolce gusto piccolo xs - teraz za 40€ a mas vybavenu kavu aj teplu vodu na caj.
Odpovedať
Profilova fotka
My kanvicu nemaáme už nejaký ten piatok, naposledy sme ju používali ešte na stavbe, keď už bola elektrina, že na čaj, kávu, ale do domu sme ju už nedoniesli. Máme čajník a na indukcii sa to urobí rýchlo, takže neriešim.
Odpovedať
Kanvicu mám lebo sme ju mali už dávno predtým, ale je fakt, že ju minimálne používame. Preto zvažujem, že ju vezmem na chalupu. Oplatí sa mať čajník, rýchlo sa voda urobí, je to úplna pohodička za ten čas si môžeš urobiť čo treba🙂
Odpovedať
Kanvicu pouzivame, len pri priprave caju pre deti, inak nie, na kavu mame kavovar
Odpovedať
Profilova fotka
Máme kanvicu. Nastavím si teplotu akú potrebujem. Napríklad na dobrý čaj dávam 70°C. Na kávu máme kávovar. Ten vie tiež dať len horúcu vodu, ale pohodlnejšia je kanvica.
Odpovedať
kanvicu nemame uz nejaku dobu, caj si varim v cajniku, zo zaciatku som si v hrnci varila vodu, ale raz sa mi jeden cajnik zapacil tak som si ho kupila a dobre mi sluzi 🙂 niekedy sice na caj aj kavovar zneuzijem, ale tak to je minimalne 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?