Rura teplovzducna, parna alebo kombinovana?

Prepacte tolko otazok, ale riesim moju prvu kuchynu a tak by som bola vdacna za kazdy postreh. Je vobec dobry napad mat kombinovanu? Kuchyna bude Ikea. Tam som vyhliadla ruru (FINSMAKARE Teplovzdušná rúra, funk pary/pyro) mate ju niektora a odporucate? Mikrovlnku budeme mat samostatne, nakolko pri parnej je to casovo na dlhsie (tak som sa docitala) a aj kvoli detom... Aku znacku odporucate (ak nie tu od Ikea)? Vodu mame tvrdu. Nebude to vadit parnej, ci kombinovanej rure? V parnej ci v kombinovanej upeciem aj piskotove cesto, kysnute, kolace a pod.? Dakujem.
Odpovedať
@coralline najlepsie je pozriet sa ake funkcie ma ta ktora rura. Ja by som hlavne hladala ruru co ma pravy teplovzduch (vsetky ostatne funkcie mi na rure netreba, lebo vsetko peciem na teplovzduchu, od kolacova az po maso) a aby mala pyrolyzu. Parna funkcia je fajn, ale aj tie sa lisia vyrobok od vyrobku, lebo niekde je len funkcia pary k beznemu "peciacemu" programi, niektora ma pravy parny program, cize v nej mozes na pare uvarit aj zeleninu ale aj parene buchty. No a vodu do zasobnika si nalejes aku ty chces, rura (aspon tie bezne) sa nenapaja na vodovod, takze kludne aj destilovanu ak treba.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Mam len teplovzdusnu, pouzivam jeden program. http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
@coralline tiež mám len teplovzdušnú na 1x sa dá na 2 plechoch i rôzne, na paru lepšie využiješ hrnce ak ti až tak chýba, ja viac využívam tlakový hrniec, i mikrovlnka má viac funkcií len je otázne kedy tie ostatné využiješ, napr, gril s mikro, paru tam môžeš mať vždy
Odpovedať
Tiez mame teplovzdusnu s grilom, ten sice pouzivame naozaj minimalne, no rua je oki. Pamatam si ked sme mali plynovu a to by som uz nechcem, neda sa tam regulovat teplota. S parnou veru skusenost nemam a to varim velmi rad a rad sa necham poucit preco parnu a nie teplovzdusnu 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, stara el.rura dosluhuje, tak studujem ako sa doba zmenila za poslednych 10 rokov a teda nestacim sa divit, resp. z toho marketingu mi ide hlava prasknut, kazdy vyrobca pouziva svoje magicke formulky ktore nikde poriadne nevysvetli, takze mam z toho riadny hokej. Teraz mam ideu, ze ak uz vymenit staru za novu, tak by sa mozno hodila kombinacia teplovzduchu s parou. Precital som si rozne diskusie tu na MS a vela som sa dozvedel, avsak aj tak by som potreboval nejake dalsie info. 1. Ako je to s max. teplotou pecenia? Vacsina modelov ktor emaju kombinaciu teplovzduch/para ma max. teplotu 230stupnov. Ciste teplovzdusne napr. Siemens az 300 stupnov. Nechyba vyssia teplota napr. pre pecenie chleba? 2. Ako je to s vodou? V navode vyslovene pisu, ze nepouzivat filtrovanu/demineralizovanu/destilovanu vodu. Preco? Mame velmi tvrdu vodu, tak neviem ci nie je lepsie pozivat vodu filtrovanu cez Brita system alebo kazdu chvilku odvapnovat. (Inak v navode pisu, ze ak mas velmi tvrdu vodu, tak si mas radsej kupovat balenu neperlivu vodu...) 3. Cistenie. Tieto rury pouzivaju cistneie parou (bezne/2nasobne). Je to ucinne? Doteraz sme mali pyrolyzu, vcelku spokojnost, aj ked samozrejme rosty a vysuv to nevycisti. 4. Narocnost pouzivania. Moja MM bohuzial navody necita. Vie co ide piect, otoci jednym koleckom typ ohrevu, druhym nastavi teplotu a este zvladne nastavit cas. Ak by pri tejto novej selme mala pred varenim studovat prirucky co a ako ponastavovat, tak to vopred odsudzujem na neuspech. Nakolko su realne tie prednastavene recepty? Moje ocakavanie je take, ze toto by mohlo skratit/zlepsit pripravu jedal, ked by nejaky inteligentny asistent v istej faze pecenia napr. pridal paru a pod. Momentalne pokukujem po ELECTROLUX STEAMBOOST EOB8S39WX co by mala byt teplovzdusna rura s moznostou pridania pary, na rozdiel od modelov, kde sa da voda len naliat na dno rury (SteamBake) tak toto by malo byt inteligentnejsie, ale urcite by som privital realnu skusenost z dlhsieho pouzivania. Vdaka.
Odpovedať
@capzahradnik vážne chces dat 1200 ecok za rúru, kde manželka bude využívať max. tak tri funkcie. Nepoviem, ak si to kúpi niekto, pre koho je pečenie vášeň a spraví si radosť drahou hračkou. Ale z toho, čo píšeš, to tvoja žena asi nie je. 🙂Tiež som pokukovala po rure s funkciou pary, lebo pečiem kvaskovy chlieb a ten potrebuje zápar, ale po prvotnom nadšení som racionálne zhodnotila, ze mi nerobí az taky problém dat na dno pekáč s vodou. 😅
Odpovedať
@akvi to je ta dilema, mozno prekvapi a zacne pouzivat aj ine funkcie ako doteraz (nastroj robi majstra 😎 ). osobne by som ocenil aj zlepsenie cistenia, preot sa pytam, ci parne cistenie je ucinnejsie ako pyrolyza, napriek pyrolyze aj tak par krat do roka MM robi chemicke cvicenie so zarucene ucinnym cisticom pripalenin, coho by som sa rad vzdal.
Odpovedať
@capzahradnik tomu moc never, my tiez ked sme pozerali tak najskor aj bola naklonena, ze nejaku vytunenu dame, ze nieco co uz ma aj viacej funkcii, ale ked sme sa doma bavili tak dosla na to zena, ze vlastne aj tak nic speci nejako nepecie, ze zemle si vie aj na klasike upiect, kura tiez, takze zbytocne, takze by sme nakoniec nejaku drahu nekupovali, dokonca dotykovy displej by bol u nas skor problemom jak radostou 😄
Odpovedať
@legasi @akvi aj ked nerad, ale suhlasim. kupim nejaku teplovzdusnu klasiku za 1/3 ceny tohoto zazraku a ideme dalej. dalsi kandidat na vymenu je chladnicka s mraznickou, tak presmerujem zdroje a energiu tam, snad v tejto oblasti nie je co vymyslat, aj ked mam v hlave nejake clanky, kde sa pise o hlucnosti ci praskani v tych modernych nofrost zariadeniach s "ekologickym" chladivom.
Odpovedať
@capzahradnik no podla mna si sa rozhodol dobre..ozaj kvalitna "obycajna" teplovzdusna posluzi rovnako dobre a mozno aj lepsie. S chladnickou dobre rozmyslas, daj si pozor na tu hlucnost. My sme vlani kupili do domu, co prenajimam Beko (hej, viem, ulakomila som sa na lacnotu, ze ved najomnici to dako preziju 🙂) a lutujem toto rozhodnutie dodnes. Reklamovala som hlucnost, prisli dvaja pajkovia a najprv ze sa dotyka daka trubka nadrzky a ze to rezonuje, tak odtiahli tu rurku, lenze ono aj bez tej rezonacie je to proste hlucny ksunt. Vysvetlili mi, ze to v tychto novych chladnickach je tak, ze ta kvapalina sa vstrekuje do systemu a to je proste hlucne.. muz to potom kukal, tak na starej 20 rocnej Whirpoolke su trubky rovnako hrube, na tejto novej ide tenka do hrubsej a tak kazdy ten "strek" pocut.. Normalne sa hrozim, ked sa nam nasa 10 rocna pokazi..lebo vraj to uz vsetky nove maju takto idiotsky robene.. Servisaci z Beka mi povedali, ze nie som ani prva, ani posledna, co reklamujem hlucnost, ale ze nik neuspeje s reklamaciou, lebo to je proste technologiou.. Ze uz zazili, ze vramci reklamacie menili kus za kus a ze pani reklamovala znova, ze je este hlucnejsia, ako ta prva.. 😄
Odpovedať
@akvi vdaka za prakticke skusenosti, vela ludi po kupe ma tendenciu "zatajovat skutocnosti", je to taky druh sebaobrany, alebo ospravedlnenie si nakupu, ktory sa nevydaril, ale predsa nebudeme to vesat nikomu na nos, co potom sposobuje to, ze sa aj dalsi napalia 😞 je mi jasne, ze technologie v mene pokroku (ci skor v mene zisku) nezastavis, ale trochu mi chyba taka profesionalna cest, nieco v style, ze sa zastavim v predajni kde predavaju chladnicky a dozviem sa cestnu informaciu o rozdieloch medzi starou a novou chladnickou (uz to si mozu vazit, ze som prisiel ako spokojny zakaznik tej istej znacky). Zrovna pri tomto type tovaru nemam sancu zistit v predajni ako casto sa zapina/vypina a ake zvuky vydava. Zostava len verit, ze udaje o hlucnosti nie su opat nejaky priemer hlucnosti. No nic, nebudem tu kazit temu, idem dalej studovat a citat forum o chladnickach.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Obnovujem temu, nejake nove skusenosti s parnou rurou? Oplati sa investovat? Peciem celkom dost, kolaciky, zeleninu aj kvaskovy chlieb.. len neviem ci naplno vyuzijem potencial a ci nevyhodim 1000eur navyse za nieco co plnohodnotne nevyuzijem...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem, ale my si zas kupime tu pyroliticku. Cistenie izi a co potesi na prichadzajucu energeticku krizu, tak je skvelo zaizolovana. Tato uz ma dost rockov, a uz sa nevyraba, ale aj tak este celkom slusne vyzera…
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?