Rozmiestnenie spotrebicov v kuchyne

Ahojte. S priatelkou riesime kuchynu do noveho bytu, ale nevieme sa rozhodnut kde umiestnit ruru. Prva moznost je umiestnit tutu pod varnou doskou, mikrovlnku do hornej skrinky (obr. 1) a tym padom budeme mat dostatok miesta aj medzi varnou doskou a drezom a taktiez medzi drezom a chladnickou. Viac sa nam ale paci rura s mikrovlnkou vo vysokej skrine (obr. 2 a 3). Drez bude trosku mensi ako na obrazku a da sa to este viac posunut do rohu a varna doska tiez bude viac posunuta nalavo nie presne ako na obrazku. Ale aj tak neviem ci nebude problem nedostatok miesta medzi drezom a vysokou skrinou (obr. 2 - cca. 20-40 cm), popripade medzi drezom a varnou doskou (obr. 3 - cca 40-60cm). Je to otvorena kuchyna, dolna cast (ostrvocek) je smerom do obyvacky a na pravej strane su spajzove dvere. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Mozem sa spytat, kde uvazujete, ze by bola umyvacka? Lebo pri tej druhej a tretej moznosti by mohla eventualne byt az v tej lavej casti kuchyne, co by bolo dost neprakticke.
Odpovedať
@mm2009 Umyvacka v prvej moznosti pod mikrovlnkou, v druhej nalavo od drezu a v tretej napravo od drezu (vedla rury). Drez planujeme dat do rohovej skrinky.
Odpovedať
Tym padom mi ta druha a tretia moznost pride velmi neprakticka (teda z mojho pohladu). Ak clovek nahadze nejake spinave riady do drezu (alebo okolo drezu) a potom ich chce dat do umyvacky, tak umyvacku bude mat otvorenu presne na mieste, kde by mal stat. Skuste si predstavit, ako budete nakladat a vykladat umyvacku. V pripade, ze nie ste s priatelkou vasnivi pekari a nepeciete kazdy den, tak umyvacka sa vyuziva ovela castejsie ako rura, takze by som sa (aspon z mojho pohladu) skusila zameriat na prakticke umiestnenie umyvacky, nie rury. Aj ked chapem, ze z estetickeho hladiska je rura s mikrovlnkou vo vysokej skrinke super. A este v tej prvej moznosti je super, ze mas odkladaciu plochu hned vedla chladnicky. Mne sa to pri novej kuchyni tak nedalo urobit a teraz mi to cosi chyba.
Odpovedať
@zsolt89s najlepsia je prva moznost. Urcite by som radsej mala ruru dole a miesto na linke pri chladnicke. Vzdy ked vykladas , ci nakladas do chladnicky, tak je dobre mat tam kusok miesta.. Tak isto ta UM je najlepsie co najblizsie pri dreze.. Inak mat ruru vo vyske oci mne nikdy neprislo ako nejaky prevratny napad. Ja napr. radsej vyberam horuce veci zdola, pride mi to bezpecnejsie.. Nikdy som nechcela ruru hore. To je dobre ozaj len pre niekoho, kto pecie profesionalne, aby sa nemusel 100 x za den zohynat.. A ja to mam tiez tak, ze nad rurou je varna doska, cize horuci plech kladiem rovno tam.. U kamosky som parkrat vyberala plech a prislo mi total neprakticke s horucim tazkym plechom sa presuvat na bok k linke, resp riesit, ci som nedajboze nezabudla dat na linku utierku apod..
Odpovedať
Aj je tam takto malo miesta radsej 1. Pri 2a3 mycka uplne nevyhovujuco. neoplachnes nic nevyhodis do kosa ak bude otvorena.
Odpovedať
za mna v takejto mensej panelakovej kuchyni jednoznacne moznost 1. je to pekny a prakticky navrh. a este by som mozno aj zvazila vysuvny digestor do skrinky. Pekne, jednoduche, v jednej linii, u mna by nebolo o com :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zsolt89s ahoj v prvom rade mas to veľmi pekne vymyslene. Ja som po prerabke kuchyne takze chyby vychytane-kukni u mna foto pred a po... za mna jednoznačne návrh c.3 - mala som rúru dole a teraz mam hore je to super. Ale vymen chladničku s rúrami, budes mat odkladací priestor na potraviny vedľa Chladnicky. Zároveň posuň rúry vyššie aby začínali na úrovni pracovnej dosky a DAJ umývačku pod rúry, budes ju mat dostupnejšiu ako navrhujes pri 3 obrázku, pri tvojom návrhu nebudeš mat ako stat pri dreze a náklad do nej Riady!! Ja ju mam teraz tiez príliš blízko a strašne sa o ňu podkynam... inak ak by si si vzal namiesto tých dvoch rur konvektomat tak mas zdravé úsporne riešenie- je to kombinovaná parna rúra, kde môžeš zohrievať jedlo veľmi rýchlo v pare a je ako čerstvé, zároveň sa v nej da normálne piecť a grilovať..ma to rôzne automatické programy..... Ja uz mikrovlnku ani nechcem lebo ju nepoužívam...
Odpovedať
Profilova fotka
@vivere ten výsuvný digestor mam aj ja a je teda omnoho lepsi, prvý do ktorého si netrieskam čelo - hore mam aspoň miesto na bylinky... Skrinky by som dala len so zafrezovanim bez uchytiek, pracovná doska Zula je výborná..
Odpovedať
prva je asi taka najlepsia co sa tyka praktickej stranky
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som povedal ze ten treti navrh
Odpovedať
Profilova fotka
v tom prvom navrhu nebola by vam mikrovlnka vysoko?
Odpovedať
@bordon ja to mam tak isto, a vobec to nieje vysoko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?